Погледни ме ! 14 част - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97775)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23012)
 Секс и интимност (11340)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4905)
 Здраве (7878)
 Спорт и красота (4116)
 На работното място (2205)
 Образование (6014)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13351)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Измислени истории

Погледни ме ! 14 част
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3946 пъти
Четиринайста част

Бренда плака ужасно дълго време. Не можа да мигне до след полунощ- Накрая се изтущи и заспа от умора. На сутринта се събуди в ужасно настроение. Чувстваше се по-зле и от първия учебен ден. Спря ужасния будилник и разтърка очите си, които бяха подути от сълзи. Снощи беше заспала с дрехите.

Тя стана от леглото, беше адски схваната. Съблече се и влезе в банята. Пусна водата и се отпусна под душа. Чакаше я кошмарен ден. Главата я болеше, погледът й беше премрежен, устата й беше суха и се чувстваше ужасно.
След като си взе душ, се погледна в огледалото. Беше заприличала отново на зомби. Очите й бяха зачервени от снощния плач, усмивката я нямаше и отново й беше тъжно.
Вече не беше момичето на Джъстин, сега отново си беше просто Бренда Джордън. Чувстваше се ужасно.

Когато се оправи и слезе долу, видя бележка на масата.

"Бренда, трябваше да стана в 5. 00 ч, имам конференция по важен въпрос, закуската е във фурната, отиди с такси на училище! Обичам те, мама. "

От една страна това беше добре, защото на Бренда не й се занимаваше с майка й рано сутрин. Тя отново беше загубила апетит и дори не отвори фурната, нито хладилника. Просто си наля чаша чешмяна вода и отпи с нежелание. Едва спираше сълзите си, мислите се гонеха в главата й, мозъкът й беше буквално стегнат. Наистина предстоеше кошмарен ден...

-----------------------------------------------------

Джъстин също се чувстваше ужасно зле. Не беше мигнал цяла нощ, обвиняваше се за станалото с Бренда. Беше му адски тежко, не вярваше, че за толкова кратко време е провалил всичко.
Не му се говореше с никого, чувстваше се ужасно.
Мачът се провали, Джъс не игра добре, а и Бренда я нямаше като талисман, а това беше най-важният мач за сезона. Треньор Харисън беше меко казано разочарован и бесен.
Всички бяха разочаровани. Но Дани знаеше какво му е на Джъстин. не беше нужно да му казва какво се е случило. Злобната Глория се усети, че това са плодовете на нейните замисли.

Джъстин искаше да не е жив. Харисън се караше с противниковия треньор, а останалите се чудеха как така загубиха. сега нямаше да отидат на полуфинали, но на Джъстин не му пукаше. Не му пукаше, че може да го намразят, не мупукаше дори и да му вземат титлата и да го изхвърлят от отбора. Нищо нямаше значение... За толкова кратко време цял един свят отиде по дяволите.

Глория гледаше победоносно към момчетата от отбора, въпреки, че бяха загубили. Джъс стоеше в края на стадиона и оплакваше съдбата си. Тя отиде при него.
- Хей Джъси, как си? Днес май талисманчето ти го нямаше. - отровният й поглед беше като копие в мозъка на Джъстин.

Той я погледна злобно мажоретката.

- Ти си виновна за всичко.... Ти си откраднала дневника на Бренда, нали? И си написала онези ужасни неща....
- Моля? За какво говориш....
- Слушай Глория, постъпила си много долно, знаеш ли? И ако си мислиш, че след като не съм с Бренда, ще се върна при теб, се лъжеш.

Глория остана онемяла.

- Но...
- Млъквай, не ми се слуша! Никога не съм съжалявал, че скъсах с теб, съжалявам, че ти се вързах. Ти си долна кучка.

Джъстин никога преди не се беше държал така с което и да е момиче. Очевидно Глория ужасно беше сгафила. Успя да раздели Бренда и Джъстин, но дали си струваше?

- Джъстин, не знам за какво изобщо ми приказваш... Бренда си играе с теб! -започна да лъжеэнай-безсрамно Глория.
- Млъкни! Ти си тази, която си играе с всички и манипулира хората, но този път няма да ти се вържа. Заради теб провалих връзката си, а Бренда беше най-хубавото нещо в живота ми. Доволна ли си сега? За теб най-важно е другите да са зле, това искаше и го получи.

Джъстин се обърна и остави Глория с учудено шокирано изражение.

Очевидно беше много ядосан. Не му се занимаваше с тренера и за да избегне скандала пред отбора, просто си взе нещата и блъсна яростно вратата на мъжката съблекалня. Тогава изведнъж от нищото изскочи Дани.
- Хей, Джъс... Джъс, какво стана?
- Не ми се занимава Дани...
- Не, почакай. Нещо с Бренда ли е? Глория ли е виновна?
- Да, Бренда... снощи скъсахме...

Дани млъкна и направи съчувствена физиономия.

- Оу! Съжалявам... но защо?
- Защото съм тъпак, за това- каза Джъстин и продължи, оставяйки Дани.

"Това не може да е истина! Как можах! Такъв съм идиот! "
------------------------------------------------------------

Денят не мина добре и за Бренда. Всички я зяпаха и забелязаха, че е тъжна. Очите й бяха постоянно насълзени. Беше разсеяна в часовете. За нейно щастие, тъй като беше изпитана по всички предмети, учителите не я закачаха. Те също видяха, че не се чувства добре и може би целият клас беше наясно, че с Джъстин има несгоди.... Мразеше да я обсъждат, мразеше да чува зад гърба си "виж колко е тъжна! ", "сигурно имат проблеми с гаджето си! ". Какво ги интересуваше хората? Нима само клюките бяха важни за тях и чуждият живот? И защо толкова им пукаше тя как се чувства и дали има проблем с приятеля си?


След часовете Бренда си тръгна пеша. Усили на макс музиката в слушалките и пое към къщи със сълзи на очи. Тогава мачът още не беше свършил и тя искаше да се прибере възможно най-бързо и да не засича Джъстин.

Добре че другият ден беше неучебен. Когато Бренда се прибра, майка й още я нямаше. Сигурно беше на работа.

Тя се качи в стаята си и хвърли чантата си на земята. Тръшна се на леглото и смени песента, която слушаше. Опитваше се да се успокои, но не можеше. Нямаше сили за нищо, беше недоспала от снощи и главата адски много я болеше. Сърцето й беше разбито, а умът й се тормозеше заради снощната случка.

Как така Джъстин постъпи толкова глупаво? Не й се вярваше. Вече не бяха заедно... и то заради една глупот. Злобната Глория беше получила това, което иска... Нима беше истина?


-------------------------------------------------

Всъщност за Глория нямаше никаква полза от ситуацията, защото след случилото се нито Дани, нито Джъстин имаха намерение да се занимават с нея. Разбира се я радваше фактът, че Бренда не е гадже на Джъстин, но на каква цена? Кофти е да си щастлив само, когато другите са нещастни.

Джъстин беше решен да поправи грешката си. Още същата вечер започна да звъни на Бренда, но без отговор. В училище се мъчеше да я заговаря, да й обясни нещата, но Бренда беше категорична. Вече не сядаше до него, отказваше всякакви контакти с Джъстин, въпреки, че той адски много й липсваше.

Постепено обаче това нейно държание започна да преминава от болка в инат. Не говореше с Джъстин само защото си го беше поставила като цел. Това е, понякога Бренда ставаше болно упорита и често дори не знаеше защо.
Не можеше да приеме разочарованието, не прощаваше лесно на хората.

Дали нещата щяха да останат така? Дали Бренда и Джъстин винаги щяха да си останат разделени?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Нямам търпение за 15 част.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d483f643a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Логиката на историята зарибява читателя. Но проблемът е че влагаш прекалено много емоции. Отпусни душата. От технополитическоикономическофизичнохимичнотехнична гледна точка светът е пълен с истории като тази. Не че някой е написал същото нещо, а това е просто от живота. Няма какво да направим. Животът ни сблъсква с погледа на хората. Или в друг случай. Харесва ми начина ти на изразяване. Стопля ми душата. Прекланям се пред твоя мозък.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 00f643d1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   много добре се справяш а да те питам ще правиш ли ново за хари и другите

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5340d1ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторката: Мисля, че като довърша тази, ще продължа с Хари Потър. Да, това е животът и всеки го доказва със своята история. Измислиците винаги са повлияни от истината, старая се да вложа достатъчно разум и емоции, да отразя реалността и да пресиля същевременно мечтите, за да бъде и достоверно , и интересно и да задоволява читателите.

Момиче на 17

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ae174e70b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Нямам думи да опиша колко се зарибих по тази история... освен че ми е много интересна много ме разчувства и ме накара да се замисля над много неща

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5340d1ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Айда щом ви кефи, да направите класация за героите! :)
Всеки да "дрансе" по нещо, да ги подреди в реда, който си преценя и да напише защо ги харесва и защо не. Много ще се изкефя, ако го направите.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ae174e70b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На мен любимката ми е Бренда защото моят живот е като нейния винаги съм сочена от другите като различната.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   А другите какво ще кажат?

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c79f65dea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз бих казала, че търсиш внимание и обичаш да се правиш на умна.

А това дългото... не съм го чела и нямам желание. Съжалявам

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Питах за героите. :)

Авторката

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 03d7abca56
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Виж, слънчице - боза е. Зачетох го, за да не говоря празни приказки. Прилича на онези любовни романчета от по 2лв, които се продават. Малко сякаш ги имитираш тях.
Ни един от образите ти не е изграден напълно, а са някакви там сложени.
Да пишеш за хобито - ок, но да ти се впечатлявам на активността - сори, не мога.

Вземи прочети някоя сериозна книга!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5340d1ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пфф, ма кой ти е казал да ми се впечатляваш бе, някой задължил ли те е да четеш или да ме хвалиш?
За теб е боза, но мен ме кефи и си го пиша така, както искам.

Какво незавършено има? Главната героиня си е съвсем завършена ако питаш мен и във всяка глава се разкрива нейно различно качество, а другите са второстепенни. Така се постига завършеност, всеки е и новатор, не забравяй! Така де, ако се възприема това, което прави.

Всеки почва от някаква имитация, това би трябвало да ти е известно. Сори, но няма да спра да си пиша, защото ти не одобряваш и чета достатъчно сериозни книги на различна тематика! Още се уча, дори и да е начинаещо, може да започна да пиша и по-добри (според твоите стандарти) истории, но засега съм на това ниво.
А ти правиш лошо само на себе си като четеш и ми се дразниш, благодаря за съвета все пак и примем критиката (обидата) отново, но ти си тая, дето макар да не харесва изобщо моите истории, а ги чете.

Моят съвет е да си малко по-толерантна и по-наясно със себе си! Но ако си зодия близнаци, е ясно, че не може да се очаква.Авторката

Модератор: Последно предупреждение! Намалете остротата на тона си!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5340d1ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Е добре де, щом е от модераторите, се спирам, обаче имам навика да отговарям както на мен ми говорят. :Д

Казах каквото исках, мерси за вниманието!

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5340d1ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   А иначе 12 коментар беше до тези, на които им харесва :)

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d483f643a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Документите за чудовищното зрелище, което затапва мозъка на човека е силен апокриф на истинното дружелюбие. Свястната беседа, написана от една бригадираща и смела софиянка със омърлушено сърце трептящо в снежен ветрец. Вярата в пръстта ни дава сили да преразработим казването по запетайката. Черпим сили за нивата, където хапваме азбуки просвети. Светлата вода води края на плочката до затъването в кал, от която капе кал. Мисля че тази творяща дама с кашкавалени пръсти не е съумяла да ги извади от фурната преди да станат печен кашкавал.

Ж, 16

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5340d1ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Твое мнение номер 18 :)

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d483f643a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мнението угасява частта от мозъка, която ни дава сили!

От ж, 16

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Авторке, прякора ти в другите истории да не би да е "Момиче на 17" Защото в историята "Да споделим най-мръсните си фантазии" си писала много глупости...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Прякор нямам и че съм на 17, на толкова съм. И да, писала съм онази тема, но не всички фантазии с този подпис са мои. Сега четох една интересна :Д

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   *В тази тема :Д :Д


Авторката

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Ами не те разбрах, но моля те не продължавай с тези глупости. Не се излагай, момиче!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Извини ме драга, но кой се излага? В онази тема си е написано, че е за извратени фантазии, а в тази ми история няма нищо извратено.
Признавам, че съм писала в онази тема и че съм се подписвала Момиче на 17, но не всички фантазии с тоя подпис са мои и не съм длъжна да казвам кои фантазии са мои. Не и тук, така че ако се опитваш да ме злепоставиш...

Какво ти пречи? Тук в тази тема няма нищо извратено :Д даже някои хора я смятат за твърде сладникава. Аз или ще съм извратена, или ще съм сладникава, еми ваше мнение :Д

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fbf9a1d666
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Вие не сте нищо за да съдите авторката на тази тема всеки си има мнение и фантазий според мен тя е напълно права и свободна да изразява мнението си

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fbf9a1d666
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   а и още нещо, не виждам нищо лошо в това човек да споделя фантазиите си, особено като има тема за това. ти номер 24 не си човекът, който ще съди авторката, а историята "погледни ме" я четох и смея да твърдя, че е много хубава и в нея няма нищо извратено

Момче на 21

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Супер си момче на 21! кои сте вие, че да месъдите за нагона ми?

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Аз не те съдя. Изказвам мнение. И в другите ти истории ти само се караш и нервираш. Трябва да се успокоиш и да разбереш едно "Ти пишеш истории, но мислиш, че всичко ще е в положителни коментари. И ако срещнеш някой лош ти веднага го нападаш. " Не може така. Всеки харесва едно и не харесва друго. Всички хора са различни и ти трябва да го осъзнаеш. Например това, че пишеш мръсни историйки в онази тема, аз не го одобрявам. Защото на мен просто не ми доставя никакво удоволствие, като си представям секс сцени или изнасилвания. Просто ми става гадно и затова, ако някой направи тема, като например "Да споделим най-доставящите ни удоволствие мисли". Аз ще споделя, например, че яздя някой хубав кон, или пък, че съм принцеса, че се грижа за животните, че съм някоя известна певица или актриса.... Разбираш ли? За мен очакванията ми към хубави мисли за тези, а пък някой друг може да сподели някакви секс историйки. На мен няма да ми е чак толкова голям проблем, просто не знаех, че авторката на такава хубава история е склонна на такива мръсотии. Да, знам, че почти всички хора са така, но просто на мен ми направи лошо впечатление. Та, така де, аз не те съдя, а просто изказвам менение. И, ако коментарите ми са те обидили, извинявай, но не искам да ти кажа нищо нелепо или обиждащо.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Виж драга , нека не се караме ! Ще те помоля внимателно да прочетеш коментара ми ,за да не си помислиш ,че ти се заяждам !

Скъпа , ти сама казваш ,че едни харесват едно , а не харесват друго. Тогава защо не разбереш, че дори и нещо да е отвратително за теб ,за други е хубаво и то не ги прави по-лоши хора ?
Аз освен да пиша тези истории , обичам да споделям фантазии , защото ги имам. Онази тема е за такива неща и аз съм споделила своята фантазия там , където й е мястото , нали ? Ти като не обичаш такива работи , никой не те кара да пишеш или да четеш там , но ти също не разбираш, че има хора , различни от теб ,които харесват различни неща. Ок, такива сцени не ти доставят удоволствие , не те карам да бъдеш като мен , но щом има такава тема , защо да не напиша каквото им идва наум ? За теб са ужасни , за други са прекрасни. Но разбира се всеки с мнението си. Просто също както смяташ ,че аз трябва да приема негативните коментари , без да се карам, така и ти трябва да приемеш , че има хора, които ще правят неща , които ти не одобряваш за себе си ! И както ти си оставила мнение , така и аз съм писала своето за чуждите коментари.

А и знаеш ли кое ми е най-смешно ? Ти си писала ,че историята "Погледни ме" ти харесва ,но не искаш вече да четеш заради мен. И защо ? В тази история няма нищо извратено , няма даже еротика. Това , което е грозно за теб, е писано в друга тема , тук не е мястото за това. Ти харесваш такива неща , не харесваш бруталии , тогава какъв е проблемът ?
Все едно аз да не слушам песните на Гънс ен роузес, понеже Аксел Роуз е пропаднал като човек и личност. Или като ценител на класиката ,да не уважавам талантта и труда на Чайковски , защото е бил педофил.

Аз съм против наркотицитие и педофилията , но защо да не слушам музиката на хора , които практикуват неща ,които аз не бих? Техните пороци нямат общо с изкуството им ,не мислиш ли ?
А и онези теща са само мои фантазии , в реалността не бих си позволила да стигна толкова далеч, но това си е моя работа разбира се.
Знаеш ли , че авторакта на темата за мръсните фантазии също се заинмава с писане и то професионално ? И е доста добра, даже беше публикувала стихове тук, но ако прочетеш нейните фантазии ,ще видиш ,че не съм единствената с мръснишки нагон (като разбира се не съдя Плам за нещата , които е писала , тя е много готин човек и добър писател).

Просто като не ти харесват такива неща , не ги чети ! И колкото и да ти е странно , да има такива хора , с коренно различни един от друг интереси и противоположни страни в характера си. :)
На теб приятно ли ще ти бъде , ако аз ти се присмея ,че харесваш принцеси примерно, защото аз не харесвам принцеси ? Или ако просто кажа ,че принцесите са много тъпи ? Това няма да е директна обида към теб, но ще е обида към твой интерес и все едно да съм казала ,че за мен ти си тъпа да имаш такива инетреси. Но това ще си е мое мнение , нали ? И аз просто ще съм го изказала ,без да съм искала да те обидя, не е приятно , нали ?


Ако историята ти харесва , не би трябвало да я намразваш, заради други мисли на автора.

Както и да е ,мерси все пак за мнението и дано и аз несъм те обидила !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c48dafbd58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Номер 29 за някои неща е права, но за други е в грешка. Права е за това, че не е необходимо авторката да се впряга така лесно на някой с различно мнение. Винаги ще има хора с различно мнение и вкус.
Относно фантазиите обаче има тук какво да учиш номер 29. От коментара ти става ясно, че нямаш опит в интимната сфера, а може би изобщо. Цитирам те - "не ми доставя никакво удоволствие, като си представям секс сцени". Хората като цяло сме сексуални същества, но винаги има и хора с ниско либидо. Възможно е и да попаднеш на мъж, който доста да развие фантазията ти, но за момента нямаш никакво основание да обсъждаш в тази тема фантазиите на другите. Като имаш някакво свое лошо мнение за фантазиите на някой си го запази за себе си. А и изобщо, като онази тема ти е толкова много неприятна, какво изобщо правиш там, та си я даже и изчела. Самият факт, че помниш никовете под коментарите е красноречив. Влизала си в темата и си я прочела, а това не го прави някой, който не иска да я чете. Да не би някой насила да ти е сложил монитора с темата пред теб и да те кара да я четеш? Истината е, че си я чела, защото нещо ти е харесвало, но проблема е, че не искаш да го признаеш дори пред себе си.
Ако това е истината, че не ти доставят някакво удоволствие секс сцени и фантазии, то ще имаш много проблеми с удоволствието от секс-а, както и от там това пряко ще се отразява на връзките ти с партньорите. Хората с по-ниско либидо трябва да търсят партньори с подобно на тяхното. Хората с по-високо трябва да търсят подобни. Няма как да се получи успешна връзка, при която единият иска всеки ден по няколко пъти, а другият и един път в месеца му е достатъчно. "Мръсно" е толкова относително нещо, защото критериите за това са доста различни.
А и изобщо важно е историята тук дали ти харесва, какво изобщо те бъркат фантазиите на авторката? !
Не си хващай мъж с високо либидо, ще е мъчение и за него и за теб. Представяш ли си колко "гадни" неща ще те кара да правиш.
Съвета ми е да спреш да умуваш дали авторката е с "мръсно" подсъзнание/съзнание и да си потърсиш мъж с по-ниско либидо подобно на твоето. Така и на двамата ще ви е еднакво "гадно", като си представяте секс сцени и нещата си идват на мястото. Само ще се гледате влюбено и всички ще са щастливи. Хепи енд.

K-Man

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Просто влязох, защото ми беше любопитно. Не съм чела. Просто видях ника на авторката в най-долния коментар и се усмелих да го прочета, за да видя тя какво прави там. И като го прочетох се втрещих. И просто исках да я попитам дали е наистина тя, или друг, който има същия ник. Като разбрах сега няма смисъл да ме нападате. Извинявай авторке, че пиша в тази тема, но в коя друга можеше да вляза, за да те попитам?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   А и между другото к-ман, няма какво да ми говориш какъв мъж да си хвана. Аз съм едва на 11 и сега това хич не ме интересува. И не мисля, че изобщо ще искам да правя *екс. Може и да не поискам да си имам приятел.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   K-Man ,мерси за коментара ти , обаче също както номер 29 няма право да ме съди за моите фантазии , така не мисля и че е твоя работа да я съветваш за нейния сексуален живот ! Подкрепям нещата ,които казваш, но сам каза ,че не е тук мястото за това. За това и се подразних от коментара й , понеже наистина тази тема не е мястото да обсъждаме сексуални въпроси и нагони и наистина никой не я е карал да влиза в онази тема ,понеже от заглавието й става ясно какви неща се пишат там, а номер 29 пише ,че не обича такива неща. Има си отделни теми и истории за всичко. Може пък номер 29 да е видяла нашите коментари с K-Man в една от частите и да е разбрала , че влизам в другата тема . Искала е сигурно да види "каква е авторката", макар да не обича такива неща и да не е нейна работа моето сексуално съзнание.Била е любопитна може би.
Все пак няма право да ми казва "да спирам да се излагам" или да твърди ,че съм писала глупости , понеже на нея не й отърват такива писания. Аз не мисля, че съм се изложила , понеже съм
го написала , където му е мястото и пак казвам, сексуалният ми нагон няма общо с тази поредица !И не е много правилно някой да смесва темите, заради мнението си ! За това е и смешно ,че номер 29 все пак се е поинтересувала от моите фантазии и че те й пречат. Какво значи лошо впечатление ? Не си ми майка , за да ми се караш, не си и учител да ме поучаваш, имаш си мнението като човек, не харесваш тези неща за себе си , аз пък ги харесвам и не би трябвало да притесняват никого, щом са оставени в правилната категория ! Сега обаче очаквам много хора да видят тези неща в сексуалната тема , макар да не обичат такива неща, и подобно на номер 29 да се разочароват от мен и да намразят "Погледни ме" , ако не са ме намразили вече ,че споря с коментарите. мерси номер 29 !

Благодаря и за вниманието и коментарите !

Моля да прекратим дебата върху сексуалната тематика !

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c46644a803
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Тука ми е намесено името и не мога да остана безучастно :)

Всъщност за друго седнах да коментирам.

Хората, имащи усета за изкуство (не е задължително да пишат, рисуват или композират), просто имащи усещането за изкуството, имат по презумция един стремеж към свободата. Говорим свобода на духа, на възприятията, свобода, която те кара да разширяваш мирогледа си. Това нещо, постоянно кара тези хора да търсят, още нещо, още...те са едни неуморни търсачи на истини, на нови полета, на още усещания.

В този ред на мисли, един педофил би сътворил много, много по-интригуващо произведение от да кажем някоя стационарна домакиния, чиято естетика е затворена в кръга семейство-деца-вечеря. Защо? Защото педофилията (безспорно незаконна, нехуманна и отблъскваща) е крайно възбуждаща за търсача на свобода. Въобще всички извращения, са начин и похват човек да се осводи. Дали правилен, морален или не, това сега не е тема на моят коментар.

Малко история.
След издаването на Лолита, Набоков е заклеймяван като чудовище. Но Набоков, прави нещо, което до този момент никой не си е позволил - навлиза в подсъзнанието на хората, защото той знае, че много мъже на средна възраст се влюбват, именно с такава демоническа страст в млади, преждевременно развити сексуално момичета.
В момента Лолита е в класацията на 100-те най-велики книги в световен план, на 20 век.

Или..с това искам да кажа,. че творецът, особено писателят е ДЛЪЖЕН да познава всички етически и морални категории.
Между другото големият Данте също е бил влюбен в дете, просто не го е представил така дръзко.
Писателят трябва да знае "и две и двеста" (имаме една такава хубава българска позловица) Писателят може да бъде добър писател ако познава човека. Не страната, която харесва, даже не би следвало да си позволява да дели харесвам/нехаресвам - писателят трябва да бъде безпристрастен. Всички чудовища, извратеняци и т.н. в литературата са създадени от именно хора, които познават човека. Познават, както низкото, така и духовното. Познават и го описват, определят, разобличават.

Сексуалните практики, фетиши, удоволствия са част от човека. Те не са извън него, не са "някъде там" - напротив, те са в най-съкровеното. В най-пазеното. И когато някой като Набоков ги извади от там и ги покаже като развята бякла кърпа на света, е низвергнат. Защо? Защото е имал дързостта да пипа някъде много вътре в човека, където е много, много тайно.

Ами Бокачо? Бокачо пък прави това с цяла една епоха. Нима Демакерон не е велико произведение на изкуството, ненадминато и до сега?

Така че, авторке, не обръщай внимание. Писателят е жесток. той познава човека много, много добре. Писателят знае как да накара някой да го заболи и знае как да го ужаси, знае как да го накара да се страхува, отврати, разсмее, влюби, пристрасти.

Не съм чела нещата ти, но скоро обещавам да го сторя.
Продължавай да опознаваш човека и не обръщай внимание на заяждания. Приемай само критиката, защото тя, да вярно угнетява, но дава много.

Успех

Плам

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dcee5bf258
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До Плам (35)

Плам, много дълбок коментар, шапка ти свалям. Прочетох някой и друг твой коментар от различни истории и ми направи впечатление, че си много интересен човек. Интересното е, че в някои отношения разсъжденията ти коренно се различават от моите, но са някак много екзотични и свободни духом и много ми харесват. За мен не е типично да ми харесват хора, различни от мен, и по принцип ги избягвам, защото ме натоварват. Но ти си хем различна, хем свободна и хем не натрапваш възгледите си, защото си убедена в тях и не чувстваш нужда да убеждаваш някого в правотата си. Много ми се искаше ад те познавам лично, но уви няма как.

От автора на "Необходими ли са изневерите? "

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Плам , много благодаря за изчерпателния коментар, но наистина не е тук мястото да обсъждаме тези неща. Ти имаш чудесна тема за това.

Все пак съм съгласна за "Лолита" , гледала съм филма и поисках книгата от една приятелка. "Мелиса Пи" и "Хубавицата" (филми) също са подобни като идея, като единият е по истински случай.

Чайковски е виден пример за това , което казваш ти- имал е страст към малки момченца , а е един от най-добрите композитори в историята на света и е жив и до днес с "Лешникотрошачката", "Лебедово езеро" и др.

Данте Алигиери и неговата платоническа любов към Беатриче...е , това , че не я е докосвал, не значи ,че хората не биха намерили неговата страст за отвратителна. Но това прави ли го по-малко добър творец ? Или по-лош човек, че се е влюбил ?

Ами Пейо Яоворов и неговата Мина Маркова , за която е "Две хубави очи" ? Нима не е показател, че именно хората и техните предразсъдъци превръщат красотата в нещо урудливо с приказките си и пречат на чуждото щастие ?

Тази свобода е характерна за напредничавите творци , за това и те рядко биват оценени приживе .


Например Бетовен обръща цялата музикална хармония наопаки , не е бил признаван и бунтарският дух и нравът му са
били намираин непременно за вулгарни , но изкуството му днес е Виенска класика, заедно с Хайдн и Моцарт !

Берлиоз 3 години кандидатства за Голямата Римска премия с напредничави творби , печели я на четвъртата ,като създава кантата в СТАР стил.

Какво значи това ? че геният плаши съвремениците си !

А колкото за сексуалната тема ,скоро четох "Фатализмът" от маркиз дьо Сад. От името на този човек идва терминът "садизъм" (защо ? вие се поинтересувайте !) , а той е един явен ценител на всякакво изкуство и гениален писател. Знаете ли колко философия има в неговите бруталии ? И колко много истина ? До тези неща един средно статистически морален човек не би си позволил да се докосне ,защото не би си позволил да дълбае толкова навътре в човешкото съзнание , да докосне тези кътчета от душата , защото се бои , че са неприемливи.Или по-точно не би си го признал ! А нима това ,че отричаме извращенията, ги променя ,или кара да изчезнат ? Не мисля така.

Филмът "Сало или 120-те дни на Содом" е по разказ на дьо Сад. Бил е забранен в толкова страни , днес е шедьовър. Даже са убили режисьорът му (Пиер Паоло Пазолини) , защо ? защото показва истината !

Оскар Уайлд не е ли криел своята би-сексуалност ,за да не бъде осъден ? А днес учим неговите творби и помним крилатите му фрази !

Борис Виан с неговите "Сърца за изтръгване", "Човекът вълк" и други книги ,не е ли бил обявен за скандален ? Че нали именно скандалът предизвиква революцията ?Революцията в изкуството и неговия напредък !

И в днешно време е така. нима скандалната Лейди Гага не е атрактивна ? Или Мерлин Менсън ?

Както и да е , мисълта ми за сексът обаче е друга. Ще завърша с това ,че не е добре да се злоупотребява с него ,да се парадира прекалено много и да се печели едва ли не , НО не бива и да бъде табу !

А за изкуството ,хората , които се занимават с него , гениите , те никога не са нормални ! За това и са Гении !


Аз може и да не съм такава , но ценя гениите !
Иначе номер 29 , ако ти си момиченцето на 11 , разбираемо е защо не ти харесват фантазиите ми. Но дори и да не си , имаш право на мнение !

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   А и номер 29, само те моля, не се обиждай на последното!


Авторката

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7fc7b71c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Обещах, че ще прочета - прочетох последната част.
Мога да ти кажа къде имаш да работиш според мен.

Плам

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b87abb81b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Номер 33, след като си на 11, то какво правиш в онзи тема изобщо?! Там не е място за деца.

K-Man

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bb74c10e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Знаех си, че е момичето на 11! Е, драга, още си малка, извинявай за израза, който ще употребя, но наистина има какво да научиш. Да, още си дете (не че аз съм много голяма де), но като не се интересуваш от секс, наистина какво правиш в онази тема? Хайде същност, вече казах, че не му е тук мястото.

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bb74c10e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Ами Плам, напиши го като коментар във самата част, защото тази не е последната.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c35e44c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Кое е момиченцето на 11? Аз съм на 10, но почти на 11. Може би ме дърпаш с някого. Аз си нямам ник.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Еми има и момиче на 11. Бях чела нещо от нея и знам, че е на толкова.

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Май тоя коментар беше ненужен.
Коментар 33 , там си писала, че си на 11.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b7ecb6fc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   виждали ли сте истории с по 20000 коментара? аз видях

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1a9ab3b191
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Добрееее.

1. Правописа! Всеки себеуважаващ се писател, би следвало да може да пише грамотно. Да, съществува нещо, наречено "редактор", но никъде няма да те вземат на сериозно ако видят думички като: "изтущи"

2. Използвай повече тропи и деепричастия. Те разкрасяват написаното и то придобива литературен вид.

3. Повече описания. Описанията помагат на читателя да влезе в душата на героя, в ситуация, да се почувства там до него, страдайки и радвайки се с неговите преживявания.

4. По-малко паразити от разговорната реч в думите на разказвача. Думички като "адски" "супер" нямат място в разказваческата част. Блъскай ги в пряката реч на героите. Ти си направила обратното. Репликите ти звучат неестествено, като извадени от турски сериал, а повествователната част е прекалено разговорна.

5. Когато пишеш за нещо, трябва да го познаваш. "Конференция по много важен въпрос" - звучи много странно и нереално.

Надолу са по-скоро идеи

Не знам защо си решила да пишеш за Джъстин, Бренда и Глория, вместо за Петър, Силвия и Гергана, но това отдалечава историята ти от реализма в нея. Ти знаеш какво се случва в едно американско училище от сериалите по BTV Comedy, но дали то е истината, дали обхваща всички нюанси на тамошната действителност? Имам чувството, че това те обърква, защото си представяш героите именно като в някакъв сценарии на подобен филм. Колкото и глупаво да ти прозвучи, пишейки ние трябва да се съобразяваме с някои неща: бит и култура на публиката си. Ако в америка има мажоретки, които са част от cool обществото и загубенячки, в Българските училища това не е така, просто защото системата в България е много по-различна и възпитава много по-различни модели на поведение.

Да, знам, че днешните ученици и тийнове копират американските филми и се опитват да се вживяват в роли, които сами си поставят. Но колко по-интересен щеше да бъде разказа ти, ако беше обхванала именно тази модна вълна.

Това е набързо.

Плам

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dcfb1e3f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Да хубаво е на мен ми хареса Но не съм чела другите части и не знам за какво става въпрос. Дано и те ми станат интересни като тази. Все пак недей да се палиш толкова като някой не ти хареса темата - винаги ще ми има провокатори няма как без тях накъде ;д.

И все пак само аз ли не съм чела темата "Да споделим мръсните си фантазии" ---- виждам, че има доста прочита и коментари към 900 и няколко, но не съм я чела може да са и по-малко и повече по някога стават грешки. Не смятам да я чета, но каквото и да си писала това си е твоя работа просто не отговаряй на такива коментари. И да попитам това какво общо има с темата ти? Защо се публикуват такива коментари само си търсят кого да дразнят. :)


А да имам само една забележка, но е съвсем малка за името на героинята ти. Мисля, че ще е по-добре, ако героите ти имат български имена все пак си българка, а не американка. Но нищо щом ти харесва това име хубаво ти си решаваш темата си е твоя, а не моя. Други забележки нямам - хубаво пишеш никак не са зле даже са и интересни ще се радвам за теб, ако един ден издадеш книга!!! :)
Падналото ангелче :*

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Благодаря ти Плам, права си.
реших да пиша за американски герои, защото според мен е по-инетерсно да си представя историята като американски сериал. Не знам, зарибява ме и мислех, че знам достатъчно, за да опиша нещата, понеже съм чела книги и съм гледала филим. За това и на други места може би съм спестила описанията, за да се предпазя от евентуална грешка.
За това и мажоретките за злите красавици, а Джъстин е фаворит на мацките.
Права си за правописа, уж чета това, което съм написала, перди да го пусна, но по невнимание така става....

За описанията, аз пък си мислех именно обратното, че на места допускам прекалено много обстоятелствени обяснения и подробности, и за това съм го комненсирала, като на други места не съм била толкова обстоятелствена. Някой в предишните коментари беше писал, че прекалено много залагам на чувствата, опитах се да изживявам емоцията на героите и смятах, че съм я пресъздала достатъчно добре. Е, може би съм грешала.

Благодаря пак за съветите, не съм професионалист и пиша каквото ми душа иска и както ме кефи, американският сценарий много ме радва именно защото системата в Америка е различна от тази тук.


Между другото, не това е последанта част. Има 15 част, разделена на две.


Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d49c43533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Аа и Плам! Ако искаш прочети цялата поредица, поне да имаш представа как съм се справила с всички части, пък и ти сама пожела да видиш нещата ми. може и за тях да ми кажеш какво има да оправям.
Признавам, че тази малко съм я претупала, но в другите мисля, че има повече описания.
Като седна понякога да си чета историите, откривам допуснати грешки и се ядосвам, понеже не съм ги забелязала, докато съм писала. Ама какво да се прави , всички бъркаме!
И в твоят по-горен коментар има също грешка (*Декамерон), но това е по невнимание. Какво да се прави, всеки греши! Понякога като се развихри в писането, човек не обръща внимание и може да допусне елементарни грешки. На мене ми се случва във всичко

Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker