Да си продадеш душата... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Да си продадеш душата...
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 16846 пъти
Здравейте!
Ще споделя нещо много лично:
Преди известно време сънувах че при мен идва "човек", в същност изглеждаще като човек но в същност знаех, че не е... Беше дошъл да купи душата ми, а в замяна да получа каквото желая...
Всичко това ставаще на село, но когато го видях аз избягах в къщата и заключих вратата. Казах "НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ТЕБ ДЕМОНЕ", Тогава той падна на земята и започна да ръмжи като куче....
Събудих се облян в пот, но сега се чудя ако бях приел дали сделката щеше да е валидна....

Струва ли си човек да си продаде душата.....?
И за какво....?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: e67f04ca18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да нямаш да пишеш есе за училище на такава тема?

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8a4bf18901
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледаи прекалено много Supernatural.. понамали го малко

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: e080d108c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Душата е като здравето - с нищо не се изкупува.Ако примерно си болен, дали телесно или душевно, какво ще те топлят парите и предметите. А дали сделката щеше да е валидна...Сънищата в някои случаи са послания от подсъзнанието. Особено тези, които помним ясно. Подсъзнанието иска да ни каже нещо... Те наистина са лични и не може друг човек да ни ги тълкува. Мисълта да си продадеш душата на дявола показва, че има неща, които ти липсват в живота, и срещаш трудности по отношение на това, което би искал да имаш.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 0911382b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Във фолклора има много такива предания за "сукуб" и "инкуб", това са митични същества, превъплъщения на Сатаната, които идват нощем в сънищата на хората и ги изкушават, най-често със секс. Ако човек им се отдаде, те ще идват често при него, докато го изкушат да им продаде душата си.

В интерес на истината, аз съм сънувала няколко пъти някакъв възрастен мъж, който ми говори и от думите му ми става някак много добре, много леко /не помня, какво ми е казвал/. Помня, че нещо ми обещаваше и аз не исках, но се съгласявах, споделих с една позната, която е много суеверна и тя ми каза да започна да нося на верижка или гривна кръст /християнка съм/, незнам дали е някакво внушение, но от тогава мина доста време и не съм го сънувала.

Не съм съгласна с горните коментари, има доста необясними явления и това, че не сме ги преживели, или не сме наясно, не означава, че трябва да ги игнорираме.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8b5e701c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Xаха номер 3 изкефи ме :) Добре че на мен не ми влияе така

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3968aea6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5, погледни го от тази страна: ти би ли искал нещо противно на душата ти, за което да платиш на дявола да ти го донесе? Ще ти кажа един цитат от библията:
Не бойте се от ония, които погубват тялото, а душата не могат да убият. По-скоро се бойте от ония, които могат и душата, и тялото, да погубят в пъкъла.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 0abd572b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   The Countess: ОМФГ....едната душа остана в нас,а ти питаш дали някой е склонен да я "продаде".... принципно доста хора биха се изкушили и биха "продали " душата си,но това разбира се е в преносен смисъл,все едно да кажеш че би продал духът си ;)

Душата приятелю,е нематериална,тя няма форма и размери....намира се дълбоко в нас,може би дори извън телата ни,но как ще я продадеш?Това да не е бъбрек??? Разпределението къде да отиде душата идва едва след смърта,тогава драги приятелю ще се прецени,дали си бил достоен и заслужаваш да попаднеш на някое хубаво място(нямам идея дали това е Рай) а в противен случай,ще се наложи,но не да продадеш а да ти изтръгнат душата,и повярвай мястото няма да бъде хубаво...в края на живота си,ще проследиш всички моменти,всичко което си правил,когато си грешил,наранявал,и т.н тогава въз основа на преживяванията ти на земята, някой ще реши дали душата ти да бъде в покой,или да страда в някое друго измерение :)

Pазбира се,това са само хипотези,но според мен са доста реални....така че,ще си позволя да ти дам един съвет-никога недей да "продаваш" най-съкровенното и сакрално нещо дъблоко в теб...недей да потъпкваш чувствата си,човечността си....може би това са някои от критериите по които съдят дали сме били добри или лоши :) поздравиии

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: ff9bb284d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   По малкоо трева че скоро и гумени мечета ще сънуваш :Д

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 56196be204
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Брато много Supernatural гледаш и аз го гледам но пък "хрътките от ада" да бе да :Д

 
  ... горе^
преди: 14 години, 19 дни
hash: b97e4dc44d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Душата е по скоро съзнанието ти. Ако си продадеш съзнанието(душата) пропадаш. Въпроса може би е дали след като умреш съзнанието ти ще съществува като някаква форма на живот която нашите мозаци все още не разбират.

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: d7f084f1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много интересно. На мен ми се случи подобно нещо. Мислех, че някой иска от мен именно това най-ценно нещо за всеки човек, вдъхнато му от Твореца. Мислех си, че някой иска аз да умра. Когато разумът ми надделяваше, си давах сметка, че това е невъзможно. Душата е нематериална и не може да се продаде, поне в смисъла, който влагаме. По-скоро застрашително е да отдадеш съзнанието си на нещо, което няма да ти позволи да виждаш всички възможности. Т.е. "продаването" е равносилно на по-скоро абсолютно отдаване, нещо като страст към нещо или някого. Това е ограничаване на собствената ни личност и индивидуалност. Не се страхувай, това мога да ти кажа. Страхът идва, за да покаже, че нещо не сме направили за себе си, а сме се отдали на нещо, извън нас, което черпи от личната ни сила. Това е. Трябва да се съсредоточиш върху нещата, които лично ти обичаш, които те карат да се чувстваш добре, чрез които чувстваш, че се развиваш и те правят спокоен/спокойна. На въпроса- Струва ли си да продадем душата си?- си мисля, че и да искаме, не можем да го направим в този смисъл, в който питаш. Понеже тя не ни принадлежи. Тя не е наше творение... Тя ни е поверена и ние трябва да се грижим добре за нея. Единствено Любовта може да ни спаси да не пропилеем душата си.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 6d2f289ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   съгласна съм със Номер 2. И аз съм много зарибена по този филм, но сега не влизай чак в такива образи :D
Занимавам се с такива неща, но демона ако е искал душата ти ,наистина, щеше да ти се яви на яве. Така че това е било само поредния ти кошмар :P

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c835d01740
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Разбира се, че си струва да си я продадеш за една огрома сума пари-щом Господ не ти дава пари толкова, колкото искаш значи трябва да си продадеш душата на Дявола и готово... ако имам 3 желания то ще бъдат да съм вечно млад и здрав и да имам неограничени финанси

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f9244af5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   До автора на историята: мисля че знам какво точно се е случило ако искаш остави e-mail или skype мога да ти помогна

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 05a0855c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   За номер 2 и каквокато това е любимия ми сериал и особено Дийн! Ай сме в отдел измислени историй.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 630687e7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 15. Имам един познат, който има адски много власт и пари в България. В частни разговори ми е казвал, че е сключил договор. Той е много честолюбив и нарцистичен мъж, израснал в бедност. Знам, че много хора са си продали душата, не знам обаче как точно става. Интересно ми е какво знаеш ти по темата.
Аз не поддържам контакт вече с въпростия човек, тъй като той вече почти не е такъв, превърнал се е в демонично създание, което те гледа проницателно и за кратко време прекарано в разговор с него започваш да се чувстваш депресирн и изтощен. За това разкарах този мъж от обкръжението си.

Криси.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 630687e7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До 14. Първо Господ не е банка. Създателя те е създал, дал ти е възможност да се развиваш. Парите се изкарват, не се дават. И второ, такива лековерни като теб, които мислят само за пари и удоволствия с каквито най вероятно свързваш парите, здравето и младостта са просто малки дребни хора.
Ако сключиш договора, парите ти се дават обаче и ти ще платиш цената за всичко което си получил и тази цена обикновено не е на промоция. Такова заплащане става обикновено със смърт на обичан човек, отнемане на чувството да изпитваш любов и удоволетворение и най вече заплащането става чрез емоционални и нематериални стойности и страдание. Парите са само хартийки, с които не можеш да си купиш щастие.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8a1b0fbb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Посъветвай се с някой Уинчестър, те ги разбират тия работи. ;) И недей да гледаш Supernatural преди лягане.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 188e54e4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Кой би купил твоята душа :)
Сам знаеш, че нищо не струва :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 796e46ef6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Това с продажбата на душата е напълно реално, да не мислите че хората по високите етажи на власта, бизнеса и ентъртеймънт индустрията са там защото са много кадърни. Лчно съм имал възможност да съм покрай хора от средното и малко над средното ниво на бизнеса и политиката и мога да ви уверя че ако бъдат лишени от помоща на сатаната и трябва да разчитат само на собствените си умения и качества успехът им ще се изпари много бързо, но сделката която са направили не си струва защото както казва Иисус :“Понеже какво ще се ползва човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? Или какво ще даде човек в замяна на живота си? ”. А и как ще се оправдаваме пред Бога? А и съм напълно съгласен с №17 такива хора вече не са хора те са изключително гнусни и неприятни а контакта или близоста с тях е много, много неприятна аз лично съм испитвал голяма духовна погнуса покрай такива "хора".

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e7aa558172
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   А аз вече нямам друг начин освен да продам душата си и дори живота си в замяна на живота на жена ми, че тази коварна болест, , рак, , иска да ми я отнеме. по медицински начин вече вдигнаха ръце, всички манастири обиколих и какво ми остава освен ако е възможно душата си да предложа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker