Наричайте ме Беки ! 10 част - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Наричайте ме Беки ! 10 част
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 4247 пъти
Десета част

Ръцете ми бяха издрани, а раненото ми рамо направо ме изгаряше. Все едно не бяха от нокти и зъби, а нажежено желязо беше ходило по мен.
Бях обляна в пот от тичането.
Като се посъвзех малко, отидох до близката чешма, защото устата ми беше пресъхнала от уплахата преди малко. Току що се бях срещнала очи в очи с моя демон...
Студената вода подейства на езика и небцето ми както балсам действа облегчаващо на напукана кожа.
Когато утолих жаждата си, усетих облегчение в раните. Май щяха да зарастнат, но по-бавно от обикновените, които не са причинени от душевадци.
Седнах отново на пейката, където ме чакаше дебелата книга.
Като си поех още няколко глъдки въздух, поопомних се къде съм и болката ми се облегчи, имах сили да разлистя отново и да се съсредоточя в това, което трябваше да прочета.
Когато се срещнах отново със зловещата снимка, се стреснах повече и от първия път.

„Много хора се лъжат, че правейки определени заклинания, предпазват себе си и семейството си от болести и смърт, но всъщност събуждат един от най-опасните демони, който може да бъде победен само чрез амулета Пурификато (от лат. „пречистване“), който всъщност е символ на неуязвимостта, макар това да е неизвестно. Но той е и още нещо! Амулетът е изработен от неизвестен вид кристал, който не прилича по никакъв начин на земните. Предполага се, че това е кристалът Кимонг, който е бил свещен за митичният таен град на маите Ел Дорадо, който според легендата е златеният град, търсен от конквистадорите поради алчност и се вижда само когато Земята, Луната и Слънцето са на една линия, понеже тогава кристалът блести. Ел Дорадо така и не е открит, нито е доказано по някакъв начин, че е истински и защо все пак е наричан „златен“ град, нищо почни не се знае и за кристала Кимонг.
Амулетът съдържа енергия, която пречиства Недосегаемия от проклятието и праща Скревтапе обратно в Ада, тъй като след пречистването, той е неспособен да обитава чуждо тяло, а безплътен не може да съществува на Земята като всички други демони, и за това изчезва, докато не се появи следващата му жертва.
Колкото и да е силен кристалът, той може само временно да изгони Скревтапе от нашия свят, но не и да го унищожи.
Няма много известни случа и на пречистени Недосегаеми, но е сигурно че дори и малко, са факт.... “

Затворих книгата. Дотук свършваше цялата информация, която беше за моя демон... нямаше заклинания на латински, нито други илюстрации на каквото и да е, например на този кристал....
Въпреки, че тук имаше повече отколкото във всички наръчници на нашите и беше много по-ясно и логично, не беше достатъчно. И освен всичко друго, имах странното чувство, че този амулет не е единственото, което е нужно, за да спася себе си и братята си, които може би вече бяха пострадали...
Мина ми през ума дали не би проработило заклинанията, които нашите са ми правили, ако бъдат прочетени наобратно, няма ли да бъда.... пречистена, но братята ми със сигурност го бяха пробвали. Може би не обаче в правилното време... може би точно, заради липсата на свещения кристал... А къде щях да го намеря? В книгата не пишеше нищо за него. Сигурно никой не го беше виждал, както и Ел Дорадо. Колко мореплаватели си бяха отишли от Земята в търсене на Златния град, а сега аз трябваше да търся неговия свещен кристал, ако исках да оцелея.... но къде?

Изведнъж обаче се сетих нещо. Скревтапе вече ме беше срещнал и се опита да ме нарани. Всъщност успя да ме нарани! Истината е, че вече беше почнал да ми изсмуква живота, ами братята ми? Ами ако вече бяха мъртви? Не! Това не можеше да стане толкова бързо... нали?

Телефонът ми нямаше батерия.... което беше странно, понеже сутринта беше пълна. Май душевадците изпиват не само живота на хората....
веднага грабнах чантата и тежката книга и хукнах отново да бягам. Не знаех дали първо щях да проверя на работните места или вкъщи, но трябваше да се погрижа да съм наблизо, преди Скревтапе да ги е атакувал, както направи с мен.
Братята ми не трябваше да ме оставят точно сега. Аз също не биваше да оставям тях!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 77a695bf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей. Отскоро започнах да чета историята ти и да ти кажа ми допада. Колко остава до финала? *-*

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 32606152b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм сигурна ,няколко части още.

Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker