ФАНТАСТИКА 4 - коментирайте!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

ФАНТАСТИКА 4 - коментирайте!!!
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 4630 пъти
Прецедателя Донело беше чувал много грозни и страшни неща за методите на Имперското разузнаване, а вече беше и виждал, така че просто преглътна надигащия се страх и се изпъна делово пред Офицер Владимирова.
Все пак тя и хората и бяха спасили колонията, сега трябваше да си плати за услугата.
- Надявам се, че няма да се опитате да ни принудите се включим в Империята. Като свободна колония не плащаме данъци, а и законите във Федерацията са доста по либерални и леки за обществото от вашият милитаризъм.
- Милитаризъм... кръвта и стоманата на имперските войници ви спаси днес господин прецедател, а не либералните безмислици на страхливите и алчни политици на Федерацията! - На Донело му стана студено от езика на тялото и тона и докато тя изричаше тези думи. - Но не, вашата колония не е в плановете за експанзия на Империята. Това което ще поискам от вас е просто да забраните за всякакъв достъп тази планина - каза тя и му подаде портативен компютър с карта на дисплея. - След няколко дни ще долети изследователски кораб на корпорация Круп нает от имперската служба за изследване на природните ресурси. Не ви интересува какво ще вършат в планината, а ако някой пита ще кажете че са сключили договор с вас за добив на ценни, но радиоактивни минерали. Хората от изследователския кораб ще ви обяснят подробностите. - След разговорът с Донело тя и 9-ти отряд се качиха на Тангра и излетяха от планетата.
- Компютърът е ъпдейтнат с последните астрономически отклонения Офицер, чакам координатите за скока. - обърна се към Сара Язон.
- Отиваме в Имперската армейска база на Кадиа, координатите са ви известни.
- Това е базата в която ни наредиха да ви придружим Офицер, да разбирам ли че това е края на задачата ни. - Каза току що влезлият в пилотската кабина лейтенант Александър Иванов "Зевс" - командирът на 9ти отряд.
- Да лейтенант, след тази задача се връщате към предишното си назначение. Както и аз.

В столицата на Империята, град Север намиращ се на планета наречена Мир, в подземна лаборатория под юрисдикцията на ордена на тъмните тамплиери действията на Офицер Владимирова бяха анализирани до последната подробност.
- Офицер Данте смятате ли, че действията на Офицерът от разузнаването и член на ордена Владимирова могат да застрашат бъдещия разузнавателен пост на границата с Федерацията. - Попита генерал Суворов - главнокомандващ имперските сухопътни войски и член на военния съвет на ордена.
- Като офицер от разузнаването трябва да кажа, че действията и са били емоционални, прибързани и определено застрашават разузнавателната станция, тъй като Федерацията ще се ослушва наоколо заради битката на планетата, независимо как ще се опитаме да замажем историята. Като рицар на ордена и бивш имперски щурмовак! Аз съм длъжен да кажа, че тя е действала в защита на своята рицарска клетва и честта на щурмовашкия корпус, защитавайки мирното население на колония Атол, въпреки, че те не са имперски граждани.
- Прав си Фауст, както обикновено. - каза вече с приятелски тон Суворов - Освен това тя даде бойното кръщение на новата ни технология, която между другото се представи доста добре, като се има предвид
, че е само прототип работещ на 50% от способностите си.
- Сейбър не е просто технология генерале, това е бъдещето на Имперската армия. Ницше е писал, че трябва в армията да има само свръх човеци, но неговата представа е била за армия от егоисти биещи се само за себе си и ръководещата ги военна хунта.
Идеалът на ордена за свръх човекът, за съвършеният войн е, че той е длъжен да защитава и служи на невинните и беззащитните, а не да ги експлоатира и ръководи. Колкото и сляпо, наивно и глупаво да звучи това!
- Не знам точно какви са целите на Императора, нито пък твоите приятелю и никога не съм знаел кой от нас двамата е по-висш след него. -Каза замислено Суворов. - Но знам, че без Императора и ордена Империята нямаше да я има, а човешката раса щеше да е в окаяно състояние, свита само в териториите на Федерацията, така че ще изпълня заповедта и ще запиша в програмата само хората избрани от вас, без обичайният военен подбор за най-добри бойци.

Когато Сара слезе от цивилният транспортен кораб на оживения космопорт на Север, тя вече не беше офицер от разузнаването. Новото и назначение беше към главното управление на ордена, до края на живота си щеше да се занимава само с това което винаги бе искала. Щеше да обучава деца - деца като нея, израстнали с необичайни дарби телепатия, телекинеза, ясновидство и др. паранормални явления. Преди това обаче трябваше да приключи последната си задача за армията - инструктор на първата група от програмата Сейбър.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: da2dc325ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да очаквам ли "Фантастика 5"? Моляя

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8f0a28c54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е тъпо! А това, че на всяко заглавие натякваш да коментираме е просто върхът на тъпотията! Изобщо има ли някакъв смисъл, историята ти, ми кажи? Съжалявам, но не мисля, че трябва да се излагаш в сайта, макар и анонимно.. Обиждаш ни просто! Не сме толкова глупави, че да четем такива... дори не знам по какъв начин да ги нарека... Не хейтвам.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: da2dc325ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   #2 - струва ми се, че "тъпо" и "такива... " няма да помогнат на автора; пиши какво точно не харесваш. Впрочем в сравнение с някои "разкази" в сайта (и изобщо из интернет) тук се вижда някаква мисъл. Може би не ти харесва, че няма ясна тема?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ffaebe48e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От автора:
До номер 1: За нещастие на номер 2 ще има Ф5 :D
До номер 2: Никога не пиши, че НЕ хейтваш! Кара човека отсреща да си мисли точно това :D Все пак благодаря за коментара.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a9e7a7c864
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като цяло е добре разказа. На мен лично ми хареса. Добре е описан, обърнато е внимание на детайлите. Има динамика, има развитие и човек може лесно да навлезе в атмосферата. Това което ми липсва лично на мен е как се чувстват героите в разказа. Събитията хубаво са описани, но четящият не разбира как точно се чувстват героите ДОКАТО им се случват нещата. Страх ли ги е, когато еди какво се случва, колко ги е страх, ужас ли изпитват, нервни ли са, кое чувство ги кара така да постъпват и. т. н.

Описани са добре действията и реакциите на героите.
Но за да навлезеш в света на разказа/книгата трябват не толкова сухи подробности, а да съчувстваш на героите, да се поставяш на тяхно място, или да усетиш това което изживяват. Това липсва според мен. Повече описани емоции на героите при различните случки. Все пак запомнящото в добрата книга и добрият разказ не са много детайли и сухи факти по технологиите, градовете, планетите или разните герои. Тези неща се забравят бързо и не се помнят дори. Но от добрата книга се помнят чувствата които са предизвикали. Запомня се точно емоциите и чувствата, които са предизвикани в читателите от героите. Добрият разказ/книга оставят трайна емоционална следа. А за да се случи това, както писах трябва доста повече да се наблегне как изживяват случките героите, за да може това да почувства от читателя. Още трябва да има по изявен главен герой.

От чисто техническа гледна точка щом е фантастика повече технологично развити оръжия е наистина добре да се споменават. Не може същите оръжия масово да се използват сега и в далечното бъдеще. И сега има военни лазери с голяма мощност, и сега се използват за противовъздушна отбрана ракети. Липсва повече писано за ИИ, роботи и. т. н. Те сега използват верижни роботи с камери и оръжия управлявани, та какво остава за далечното бъдеще.
По скоро екипажа би бил от роботи управлявани от компютър или от хора. Пиратите може да са видимо нормални хора работещи в обществото, но когато се приберат у дома включват мозъчната връзка с информационната мрежа и се логват в роботите. Виждат всичко през камерите на роботите, усещат всичко от датчиците им за допир, топлина и. т. н, нещо като компютърна 3D онлайн игра. Няма да е чудно, ако най страшните пирати са уважавани членове на обществото. Двойствен живот. Уважавани членове на обществото, които вилнеят и задоволяват жаждата си за кръв и плячка по един дистанционен начин. Спирам да не се получи друг разказ. :)

K-Man

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ffaebe48e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 6: В последния ти абзац има интересна идея! Напиши нещо!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker