На 20, вече с 5 бащи и един кандидат-баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

На 20, вече с 5 бащи и един кандидат-баща
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 6581 пъти
Пускам тази история в "Измислени", защото реално не ми се е случила, но това е един разказ от впечатления и наблюдения, и съвсем не е основан на нещо недействително. Това е разказа на едно дете, което сега е на 6 години, само че 14 години напред в бъдещето.
---

Аз съм на двадесет години. Втора година студент съм, но мисля да сменявам специалността си или да търся работа - не зная точно. Прескачам от едно на друго, нищо не задъра трайно интереса ми.
На 5 години татко си отиде от нас, хвана си нова жена с дете. Често си задавах въпроса защо оставя мен, за да прегръща друго дете, питах се, когато съм болен дали и другото дете е по-болно, за да не идва да ме види.
Мама се омъжи повторно. Вторият ми баща запълни липсата на моя татко, много го обикнах, той се държеше прекрасно с мен. Но с мама постоянно се караха и след две години се разделиха. Той и до днес много ме обича, но си създаде друго семейство, има две деца. Виждаме се и си говорим.
Когато бях на 10, мама реши да опита отново. Не мога да я обвинявам, та тя беше тогава само на 35 години - млада, красива. Не биваше да бъде самотна и аз се постарах да обикна и третия си баща, станахме добри приятели. Никога няма да забравя как с часове ми обясняваше домашното, което не разбирах. Помагаше ми много. После се роди сестра ми. Три години по-късно третият ми татко си отиде, защото си намерил любовница и мама не можа да му прости това. започна една луда война за родителски права над сестра ми. И аз си помислих, че не съм важен. Той не предендираше за мен, не искаше да ме вижда. Намразих го. Може би намразих и майка си, остана ми само сестричката, която беше още бебе и нямаше как да ме нарани. Обикнах я много силно и с детския си акъл вярвах, че вече няма да има други мъже вкъщи, че аз ще бъда мъжът. Можех го.
После дойде ТОЙ. Той беше ужасен човек. Мама не вярваше като й казвах, че ни бие, защото се държеше с нея много мило. Когато посегна на 5 годишната ми сестра, аз хванах детето за ръка и отидох при бащаа си. Къде да отида? Той ме прие. Но не можеше да обича сестра ми и ние отидохме при баба (неговата майка) Там живяхме добре. Майка ми по едно време се усети, заряза онзи и дойде да си ни вземе.
Тогава бях на 17 години и й казах, че не искам повече мъж да стъпва вкъщи. Но след няколко месеца, тя си хвана приятел. Не го доведе вкъщи, виждаха се тайно, всичко беше много смешно, защото аз добре го познавах Той се опитваше да спечели приятелството ми.. и накрая аз склоних. Обикнах го. Днес е най-добрия ми приятел.

Но майка ми след две години реши, че е намерила голямата си любов, остави го и сега ще се омъжва. Обещава да бъде за последно...

Не й вярвам

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 182f4e7217
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разводите са ужасно нещо за децата. По-добре, ест., отколкото постоянни караници, НО... Ако не можете да посветите двайсет години на децата си, по-добре да нямате, мили влюбени.
Създаването на нов живот е толкова красиво нещо. Мислете!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 28b974dc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   , Хaхaхa! Хaресa ми!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 75296b3ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не виждам нищо смешно, особено ако си дете.
Това си е жива трагедия - трагедията на съвременното общество, която ще завърши кой знае къде.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 дни
hash: be833c703e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Колко простичко, а така нараняващо. Не можеш цял живот да правиш компромист със себе си и търпиш неподходящ, но нямаш право да си играеш с психиката и бъдещето на собственото си дете.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d9e101da18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Когато имаш дете, имаш ВСИЧКО. Не разбирам жените, които поставят нуждата си от мъж пред нуждите на детето/децата си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: da8ce14a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дръж се приятелю! Любовниците на майка ти не са ти никакви бащи. Тепърва - още по-малко. Няма нищо лошо в това, че някой от тях се е доближил до сърцето ти. Гледай напред! Старай се да стоиш по-далече от майка си. Голям си. Тя си има своите нужди и разбирания. Просто я остави да си живее своя живот. Ти се отдай изцяло на своя. Моята майка е починала, когато съм бил на 1 годинка. Отгледала ме е баба ми до 8 годишен. После - мащеха. Нали не мислиш, че съм за завиждане? Горе главата и успех в живота!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 75296b3ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хора, чуйте.
Болно ми е като чета такива истории, които са се случили с вас, но все пак човек би трябвало да си извади поука за себе си какъв да не бъде, когато гради собствения си живот. Нека и да не осъждаме родителите си, защото те не са длъжни да ни дават обяснения защо са постъпили така или иначе. Всеки има свой мотив, а терзанията си остават лично за тях.
Моето разбиране за нещата са когато са постъпили с нас лошо, да не си го връщаме по същия начин на другите или на този, който ни е причинил лошото. Винаги идва един момент в живота, когато човек съжалява за сторените от него неща. Само че някои си ги признават, други не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker