Преподавател в езиков център - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Преподавател в езиков център
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3185 пъти
Здравейте,
Завършила съм руска филология и мисля да си потърся работа в някой езиков център като преподавател. Искам да попитам хората, които са се занимавали с това, дали си заслужава такъв вид работа. Знам, че заплащането е на хонорар, ако преподавам на един човек индивидуално и ако курса е 300 лв примерно, на мен ще ми се заплатят половината от тези пари. Но ако преподавам на група какво ще бъде заплащането, това не ми е ясно. Заплащането зависи ли от броя на хората в групата?
Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 312f0ac399
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Условията за работа зависят от всеки отделен работодател. Ти сам писа какво е прието в бранша, но това нищо не значи - може в един езиков център да плащат в зависимост от бр. курсисти, но може и да е в зависимост от часовете и така нататък.
Мой познат прави нещо много по-умно - работи като учител по езици в местната гимназия и така си е направил часовете, че да може да прави курсове за възрастни особено вечерно време. Наема си помещение - дори в самото училище си е наемал и действа. Така парите остават само за теб!
Учителите нямат ограничения и могат да работят допълнително в свободнотос и време, защото и без това им се плаща на хонорар. Ти като учител ще имаш редовна заплата и осигуровки, а като си направиш курсове ще си печелиш за себе си като ако нямаш хора може и вкъщи една стая да направиш - и без това до 5 човека се учи език най-добре.
Друг е въпросът дали знаеш някой западен език като английски или немски, защото за руски не знам какво е търсенето, но определено особено по морето ще има
Идвало ли ти е на акъла да предлагаш уроци по български език на рускоговорящи?
С това ще си доста уникален, а вярвай ми - има доста вече, които живеят у нас за постоянно.

Успех в начинанието ти!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 07aa185453
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не казваш в кой град си. В Бургас например има търсене на този език, аз самата го учих при частна учителка 2 г., докато стигна ниво C1 (а започнах от нулата). Нея обаче ми я бяха препоръчали.
Ако знаеш наистина добре езика (не искам да те засегна, но има хора, завършили тази специалност, които въобще нищо не знаят - имам една такава близка), може и да си намериш работа. НО! И тук, както и навсякъде, важи правилото, че се предпочитат хора със стаж, т. е. ако нямаш стаж, намирането на първа работа ще ти е трудно. Учители точно по руски освен в Бургаско/Варненско не се търсят особено, езикът не е популярен - аз самата съм учила в английска гимназия и докато не се преместих в Бургас никога не би ми хрумнало дори да уча руски - в гимназията учих втори западен език (въпреки че имаше възможност и за руски, никой от моя клас не го записа).
В езиковите школи тук в Бургас заплащането е мизерно, нещо от рода на 4-5 лв. на час, т. е. ако водиш 2 курса с по 5 часа в седмицата, това са ти 40-50 лв. на седмица, т. е. няма и една минимална работа заплата на месец. Поне това са условията в Бургас, знам, защото на моята учителка й го бяха предложили и тя отказа. Аз й плащах по 10 лв. на час за уроците.
Можеш да кандидатстваш към някое преводаческо бюро, но там вече се състезаваш с хора с много опит, а на някои от тях руският им е майчин език и ще ти е още по-трудно да намериш място на това поприще.
В общи линии, според мен е най-добре да се опиташ първо да кандидатстваш за учител и ако не стане, тогава да мислиш други варианти. Работата като учител може да е добър старт и ако си добра, може и да си намериш и частни ученици. В Бургас, Варна или София имаш най-голям шанс за реализация, тъй като там търсенето на руски език е най-голямо.
Мога да те посъветвам и друго - да потърсиш възможност за работа като екскурзовод с руски език - през лятото по морето има много туристически групи, които посещават различни забележителности. Работата е много уморителна и трябва да си много подготвен, за да я работиш, но заплащането, доколкото знам, също е добро, а и създаваш полезни контакти - никога не знаеш от къде може да изскочи нещо добро. Много руснаци живеят в Бургаска област и част от тях искат да научат български език. Такива уроци се предлагат от много фирми и частни учители, така че не е уникално, както са ти написали в първия коментар, но ако дадеш ниска цена, биха рискували с теб.
Познавам много добре психологията на руснаците и искам да ти кажа, че ако си млада (под 30 г. ), трудно ще спечелиш доверието им за такива уроци, защото те не възприемат много сериозно младите специалисти, затова ще трябва да им предложиш като цена нещо от рода на 5 лв. /час, а с времето, ако натрупаш положителен опит и препоръки, може да стигнеш до 10 лв. на час например.
С времето, когато натрупаш повече опит и станеш по-познато лице, можеш да си отвориш преводаческа фирма (ти и сега можеш, но трудно ще стартираш, когато никой не те познава и не знае дали си добра).
Надявам се коментарът ми да е бил полезен. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 87761b4eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 1 и 2, много благодаря за отговорите.
Поздрави

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker