Търся работа ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Търся работа !
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1773 пъти
Здравейте! Искам и аз да споделя моят проблем. Завършила съм Висше образование - Българска Филология. От около две години съм без работа и срещам големи трудности при намирането и. До скоро бях регистрирана в Бюрото по труда, но от там не срещнах съдействие, а напротив-неразбиране, неуважение и дори присмех, че имам претенции, ами разбира се, кой може и иска да работи всичко. Аз по специалността нямам стаж. Работила съм в Детски Центрове като Аниматор почти две години и половина, половин година съм била продавач-консултант в книжарница, правила съм независими анкети, работила съм и като помощник-барман в наше собствено заведение и в кафе-аперитив на приятели, освен това като студентка съм работила и в земеделието - бране на ягоди и малини. Как търся работа? Като излизам се оглеждам за обяви, търся в Интернет, питам познати, интересувам се, посещавам и форуми. Моля помогнете ми със съвети. Живея в Пловдив- уж, голям град, но много трудно, ако няма кой да те препоръча, аз влиятелни познати хора нямам, а моите близки също питат, но не се получава, основното възражение на работодателите е -че нямам стаж! Е, как да натрупам стаж, като не ми се дава шанс?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: c75894c44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като учителка искаш ли да работиш? Тръгваш и обикаляш училищата, едно по едно и се представяш на директорите. Също така може и в регионалния инспекторат да отидеш. Те вероятно имат и информация къде се търсят учители. В никакъв случай не казвай нямам стаж или нещо подобно. Просто отиваш и казваш "търся си работа като учител, неотдавна съм завършила. " ако те питат за стаж, отговаряш "неотдавна съм завършила. "

ОСвен това иди и в университета, може да търсят докторанти/асистенти.

Лично се представяй! И бъди с главата надолу. Казваш аз мога да правя, това, това, това, а не нямам стаж. Чети по интернет за functional CV, т. е. нямаж кой знае колко стаж, но можеш умения и способности.

Горе главата!!! Пиши за да ти дам повече съвети!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ad59d900d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С тази българска филология нямаш много възможности, освен да станеш учителка по български език и литература. Така, че оглеждай се за такава работа или се примири, че целият ти трудов стаж ще го направиш в сфера не свързана с образованието ти. Което не е толкова страшно. То и без това в наши дни доста малко хора са късметлии да си работят по специалността. Важното е да си харесваш работата и да изкарваш прилични пари. И аз не работя това за което съм учила, ама така се случи. Е, няма да се тръшкам, ами ще се постарая да се развивам в новата професия.
За това, ако искаш изобщо да започнеш някаква работа, не търси неща свързани само и единствено със специалността ти. Да, това е идеалният вариант, но както ти казах шансът е малък, за това ако ти предложат нещо друго, приеми. Важното е да трупаш стаж и опит, защото работодателите никак не обичат да им се появи някой с големи дупки в СВ-то, т. е. някой който е бил безработен дълго време.
Успех и не се отчайвай! А колкото до Бюрото по труда, не разчитай много на тях, но не им се и сърди. В крайна сметка те не са работодатели и ако при тях няма подходящи обяви и да искат няма как да ти намерят работа. А това, че понякога са груби, е не че е оправдание, ама ако и ти по цял ден се занимаваш с всякакви, за малко пари и ти накрая ще се изнервиш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e5000fb211
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами в училище предполагам се търят кадри. Или може да даваш частни по Български.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7fada3d0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е че ти си имаш стаж.. работила си все пак. Не е като въобще да нямаш стаж. А иначе за Пловдив наистина е трудно с намирането на работа, което е странно, защото уж голям град, вторият по големина, а защо е толкова замряло там в сравнение със София..

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: aedb1f3b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма смисъл да ходиш до инспектората или да обикаляш училищата. От местното бюро по труда никой няма да ти се обади за работно място за учител, защото има десетки други, които чакат за него, а от БТ преди всичко си уреждат близките.
На сайта на Агенция по заетостта се обявяват всички работни места за учители, трябва да ги следиш внимателно и да кандидатстваш на място в самото училище, но ако в автобиографията ти пише Българска Филология, напълно нормално е никой да не ти се обажда.
Жалко за специалността ти, защото не си се научила да пишеш правилно. Главните букви ги слагаш много неграмотно и аз лично не бих желала някой като теб да учи децата ми в училище.
Проблемът не е в стажа, ти имаш стаж, защото си работила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker