Работа по морето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа по морето
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2037 пъти
Здравейте!
Търся си работа по морето лятото и искам да попитам тези, които са работили:
Колко пари горе-долу ще ми са необходими?
Сега работя сезонно на зимен курорт камериерка. Нямам много стаж- за 2ри сезон съм там. Предполагам, че търсят само със стаж хора.
Не съм работила на морето до сега.
Най-вече си търся нещо за в магазин-продавач, касиер, в офис, кухня.
Събрала съм малко пари.
Бихте ли заминали сами?
Заслужава ли си въобще?
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5b354caa7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Зависи какви умения/стаж имаш и дали знаеш езици. Имам познат, който работеше в 5-звезден хотел на Слънчев бряг и взимаше над 2000 лв, но владее английски и немски. Не знам как стоят нещата по другите места, но ако знаеш езици, в добрите хотели можеш да си докарваш доста пари. Както казах, зависи, няма универсален отговор.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f4b5f123eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заслужава си в зависимост от това каква заплата те удовлетворява, но повечето хора са доволни... Миналата година и аз бях решила да ида, намерих си работа в едно заведение като сервитьорка... за заплата 600 лева се бяхме уговорили. Изкарах три дни. Третия ден един мой приятел музикант дойде... и така приключи работата ми. Ма пък много хубаво си изкарахме. Свирихме по улиците-те свириха де, а аз въртя огнен пой и танцувам и много весело си изкарахме. Аз винаги сама ходя като пътувам или бачкам някъде, хем приятеля ми не иска да идва с мен, хем и на мен ми е по-удобно без да мисля или да се съобразявам с чужди идеи и желания. Освен миналогодишния опит да работя лятно време, повече нито съм имала, нито ще правят за в бъдеще. Лятото е за купони... нали за това цяла година работя, лятото е за пътешествия и много купони с верни другари.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: deaa0abdf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Скептична съм към това, че би спестила някакви пари от работа по морето. Сама казваш, че нямаш много опит. Камериерската работа не е добре платена, а и камериерките са първите, на които собственикът на хотела решава да не плати. Познавам един собственик на не много голям хотел хотел в Китен, който лъже камериерките, че ще им плаща 600 лв., след това изведнъж се оказва, че са 200, а накрая даже и последната заплата не им плаща. Това не са единични случаи. Ако отидеш да работиш в 5-звезден хотел, пак нямаш гаранция, че ще ти се плати. Популярни са т. нар. глоби. Примерно решават, че ще ти удържат 50 или 100 лв от заплатата за нещо си, което те са си измислили. И така вместо 600, взимаш 500 лв. цяло лято, които са крайно недостатъчни. Миналата година една жена ме чу как говоря на английски и руски, и ми предложи работа като рецепционистка. От любопитство я попитах какви са условията - 550 лв. на месец без осигурена храна и квартира. На сегашната ми работа взимам два пъти повече, затова отказах. Ако си много квалифициран, имаш международен опит, знаеш на разговорно ниво поне 2-3 езика, можеш да си докарваш и хубава заплата, но всичко е много индивидуално и са единици тези, които наистина печелят добре. Хубави са работи, на които имаш шанс да получаваш бакшиши, но не те съветвам да пробваш в хотели или комплекси, посещавани предимно от руснаци - те просто нямат култура да оставят бакшиш и това ще ти се случи много рядко. Същото важи и за чехи, поляци и изобщо целия бивш СССР, особено за украинците, които буквално цепят стотинката. Ако успееш да си намериш работа на място, посещавано предимно от скандинавци (но те са много малко), тогава имаш по-голям шанс да получиш бакшиш.
Според мен или търси работа като камериерка в много голям хотел с поне 4 звезди, или смени професията с барманство или сервитьорство, но ако не притежаваш необходимите познания, ще трябва някой да те обучи, тъй като изискванията в хотелите с много звезди са доста високи.
Пиша ти всичко това, защото живея на морето и имам много добри наблюдения над пазара на труда, тъй като съм млад човек и познавам много хора, работещи по хотели и комплекси.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker