Мнение относно специалност !? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мнение относно специалност !?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 5756 пъти
Здравейте. Тази година съм студент, и се колебая между няколко специалности! Става въпрос за Публична Администрация, Стопанско Управление и Бизнес Администрация. Заслужават ли си ученето , или е чиста загуба на време?! Каква е реализацията във частния сектор? Както и каква е разликата между 3те специалности? Кое се котира по добре пред даден работодател? Знам само че общото между тях е, че са във направление Администрация, и едното може да е магистратура на другото. Помогнете ми да направя по- добрият избор. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 0173fb445f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намерил си най-безсмислените специалности за бакалавърска степен. С Публична администрация можеш да работиш в някоя администрация, но не си нито икономист, нито юрист, можеш да станеш например някакъв експерт, да обслужваш клиенти на гише... в общи линии нищо съществено не е специалността. С нея можеш да работиш нещо, за което просто искат някакво висше, без значение какво.
Стопанско управление/Бизнес администрация - това е едно и също. Учиш как да управляваш бизнес. Но нали не си представяш, че реално някой би поверил бизнеса си на 22-23-годишен, току-що завършил младеж? Освен ако нямаш амбиции сам да въртиш някакъв бизнес, с тази специалност също можеш да работиш някакви общи неща, можеш да се пробваш и в банка, ако те искат, но като цяло си потенциално безработен след завършване.
Завърши нещо, което действително те специализира - Счетоводство, Икономика на търговията... нещо, което действително ти дава специализация и потенциал да си изкарваш хляба. Освен ако не си с богати родители, които могат да те уредят някъде - тогава ако щеш История на изкуството завърши, те пак ще те наместят добре. Ако си от простосмъртните, които сами си проправят път в живота, недей да си пилееш времето в специалности без перспектива.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 93a6b8bd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте, Публичната администрация, подготвя кадри за работа в централната и местната администрация, тоест това е специалност, за хора които после следва да се реализират като държавни служители в сектор "държавно управление". Стопанско управление и Бизнес администрацията са мениджърски специалности, експерти и ръководители в частни предприятия. Избора е само твой! аз бих избрал на твое място специалност икономика, и в държавния сектор можеш да работиш и в частния, а като изкараш бакалавър по икономика, после може да специализираш, като запише магистратура по финанси и банково дело, стапанско управление, бизнес администрация, инвестиционно проектиране, финансов мениджмънт, публични финанси и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 52b656f675
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Почти всичко в България е загуба на време, почти няма значение какво ще учиш, отделяй много време на самообучението си, чети много допълнителна литература... езици английски, някакъв допълнителен.. Аз уча в Универститета, за да мога да ползвам общежитие, иначе се занимавам с Програмиране C# Като започнах сам вкъщи в момента посещавам СОФТУНИ. Общо взето и трите специалности са по скоро общи. РАЗВИВАЙ СЕБЕ СИ!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 40095f0fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Все едно и също е - един и същ бонбон в различни опаковки. Важното е да имаш някаква диплома. Най-важното за повечето работодатели в момента е да искаш да работиш като кон и да го правиш за възможно най-малко пари.

Компютърна грамостност и знания по чужди езици ще ти бъдат много повече от полза от който и да било предмет, които ще учиш в която и да е от трите специалности.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9ef01b45e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   публична администрация означава за държавния или общинския сектор (общини, НАП, НОИ и др. )
Стопанско Управление и Бизнес Администрация са доста подобни, разликата между тях на идейно ниво е в длъжността, в която се целиш - стопанско управление е за мениджър, а бизнес администрацията - за служител
практически обаче и двете са доста сходни и без сериозно търсене на хора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker