Работа като козметик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа като козметик
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1573 пъти
Здравейте на всички, които работите в тази сфера. Искам да попитам къде в София мога да изкарам курсовете и колко пари трябва да си отделя за да взема диплома? След това като ги изкарам, какво правя? Няма да имам особен опит и трябва първоначално да започна да работя за някого в някой салон ли и след като спечеля клиенти да си наема под наем някакъв салон? Оборудването скъпо ли е и ако наема под наем козметично студио има ли оборудване там? Благодаря ви предварително да отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: e048193e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен трябва първо ти сама да се информираш - в интернет има достатачно инфо. Никой тук няма да направи решаширането вместо теб и ще те затрупаме с грешна или неактуална информация. И малко от вратата за краката при теб - изобщо не си се занимавала с това, но вече мислиш за оборудването. Освен това ти е грешна нагласата - не дипломата ще ти върши работата, а трябва да се питаш къде можеш да придобиеш най-висока квалификация и как можеш да специализираш и да „откраднеш“ тази професия. С дипломата можеш да си избършиш д-то после.
Следните стъпки трябва да изминеш точно в следната последователност

1. Да се информираш кой е най-добрият, не най-евтиният курс в София. Кога започва и така нататък. Питай тук хора в бранша за реномирани курсове. Не всичко можеш да намериш в интернет. Понякога най-лъскавите страници просто лъжат.
2. След като имаш завършен 1 курс си намери работа в козметично студио или салон за красота на трудов договор. Професия се краде. Направи си добро име и си натрупай редовни клиенти, така както и кради информация за добрите продукти и дистрибуторите им.
3. Работи поне 2 години за други хора и трупай знание и клиенти. Не си мисли, че всичко знаеш, а гледай по-успелите и наложилите се.
4. Прави още поне 1 курс годишно за новите теми в бранша и се информирай всяйчески за иновации
5. Чак тогава намери подходящо място за твой салон и то само ако си натрупала клиенти и имаш добро име. Не е за всеки работата в сферата на услугите. Ако ти е трудно или не изпитваш удоволствие, просто не се занимавай с това, защото ще потънеш. Направи си бизнес план и търси оборудване чак тогава. Виж каква ще ти е инвестицията и така нататък.
Не можеш да прескочиш нито една от горните стъпки ако не искаш да си паднеш на задника и да се назобиш с кредити за оборудване. Курсът сам по себе си няма да те направи козметик, а дипломата още по-малко!

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6c5803ef36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само като прочетох заглавието се сетих за една позната... вече е на възраст и със средно образование, карала е курсове за маникюрист и го е работила дълги години, но сега клиентелата намалява и тя меко казано не изкарва пари от това, пък и има адски много и вече доказали се, които правят чудеса, а тя не може да прави такива чудеса. Не иска и да хване работа на трудов договор, защото я кефи да си става когато си иска и да няма ангажимент, ама така пари не се вадят.
Направо жива те обжалвам, недей.... по - добре запиши висше.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker