Как да успея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да успея?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1883 пъти
Здравейте. На 14 години съм и осъзнавам, че паралелно с тези неща, които ги влечат връстниците ми, ме влечат и други. Наскоро прочетох "Богат татко Беден татко" от Робърт Кийосаки. Научих много неща и в същото време тя ме амбицира един ден да се измъкна от, както казва авторът, "омагьосаната въртележка", т.е. да не съм от бедната или средната класа. Мисля да стана предприемач инвеститор. Ако може да ми препоръчате нещо, с което още сега мога да започна или книги, които да ме обучат в тази сфера, да ми дадат насоки и един ден да бъда подготвен и да успея. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: cedff9c324
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз ще ти дам само един съвет. Следвай интуицията си, не разума.

Гледай и чети интервюта на Стефан Шарлопов. Той е един от най-успешните предприемачи и непрекъснато говори за интуицията и как "надушва стомаха си". Да, той усеща кое е правилното решение чрез стомаха си. И често когато всички отхвърлят даден проект, той противно на всякакви анализи и логики усеща, че това би бил успешен проект и времето действително показва, че е бил прав.

Пример: проекта Созополис.

От житейския си опит мога да потвърдя, че точно интуицията ни води много по-добре отколкото разума, който чисто физически няма как да е наясно с всичко за разлика от интуицията, която знае всичко при това без усилия, анализи и губене на време. Той сам казва, че разума е дяволска работа, а интуицията директна вързка с космоса.

Трябва само да се научиш да я слушаш, после е лесно.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7ce136d477
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Kато за начало почни нещо (каквото и да е) да поработваш, за да видиш как е. Първоначално ще взимаш малко над 300 лв. нето (колкото е минималната работна заплата в ''милата'' ни Родина). После ще ти дойде идеята за собствен бизнес!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 24158a5455
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имай предвид, че "да успея" е по-широко понятие от "да забогатея". Може да си богат и неудовлетворен, както и беден и щастлив. Всичко зависи от това, което се случва в главата ти. Що се отнася за книгите на Кийосаки, след критики, че в тях няма никакви практически съвети, а самият той се оправдава, че те не са наръчници за богатство, а мотивация за постигане на богатство. Продава надежда типът и яхнал вълната на човешката глупост и лакомия, прави слава, далавери и пари. :) Общо взето рецептата за забогатяване е на принципа на финансовите пирамиди - намираш шарани, готови да платят за твоя реален или нереален продукт. Струва ми се, че във форума на предприемач. ком пишат за такива неща, може да им хвърлиш едно око. Само внимавай ти да не си от страната на шараните, но на практика винаги когато даваме пари сме там в някаква степен. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6ae0bb0475
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Между другото Кийосаки е забогатял точно от книги за забогатяване. Той няма някакъв реален успешен бизнес.

Чел съм му книгите и във всичките се дъвчи едно и също, а именно че трябва да не харчим, а да инвестираме всичките си пари в активи. И това е обяснено по 1500 пъти във всяка книга и всеки път с различни думи, но по същество нищо по-различно. То това е ясно и го знаят дори и децата.

Само че това да се прецени кое е актив и кое пасив, това е сложното. Защото колкото и да е актив, най-малкото си има риск, който завбъдеще може да го премести в графа пасив. Освен това дали даден бизнес би бил актив или пасив зависи от нашите си умения.

Той реално не казва нищо съществено за бизнеса. Говори за някакви прости инвестиции като наеми, пенсионни фондове и подобни. Само тези неща носят смепна доходност и с тях ако чакаме да завъртим колелото, ще си умрем бедни.

Препоръчва някакви МЛМ системи, само че тези системи нито са лесни за изграждане, нито са печеливпи в повечето случаи, да не говоим, че са морлано остарели и не са се доказали катонадеждни освен в отделни случаи.

По-скоро чети кинги за маркетинг, ще ти помогнат много повече от Кийосаки. Кийосаки ти дава само най най основните неща, но те са неща, които и от обща култура се знаят.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 5e7b6571dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 2- за каква работа говориш като той е само на 14? Ти на 14 работил/а ли си? Болни мозъци навсякъде... || Имаш време, едва на 14 си, вземи си изпита, влез в елитно училище, старай се, следвай и всичко ще е ок. Животът е пред теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker