Какво съм му направил - защо ме мрази? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво съм му направил - защо ме мрази?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1952 пъти
Здравейте, аз съм момче на двадесет години - учех в елитен университет IT специалност, но поради корупционни причини смених университета (това не е от значение).
Започнах новата учебна година в нов университет - всичко мина добре през първият семестър, но има в групата едно момче, което е завършило ПМГ, но не е от значение. Аз съм с късогледство, но въпреки това се справям и то много добре.
Наложи се аз да стана групов отговорник, защото нещата не вървяха добре. От както се запознах учебната година с това момче - той не спира да ми опонира. Когато искам да изкажа мнението си той все намира по някакъв начин да ми контрира и да ми каже: "Млъкни -... има преподавател! ", а в същото време той не спира да говори и по време на лекция / упражнения.
Наскоро си стоях на една маса в кафето и си човърках из телефона, когато той и още един колега дойдоха, и този мой колега ме попита: "Може ли да седнем - свободно ли е? " - аз му отговорих, че може, това момче. с което съм в опозиция се ядоса и каза: "Аз няма да стоя на място, на което не съм желан.... ". Аз се учудих, че реагира така. Казах му защо го игнорирам и се държа безразлично към него. Той ми отговори: "ТИ не ми говори, градът, ще ти се стори тесен... ", по принцип той е от хората, които те уважават, ако ги уважава, но как да уважаваш такъв човек, при положение, че той не се държи както трябва с теб. Щеше да стане Кеч меко казано, добре, че този мой колега ни разтърва.

Та въпросът ми е, какво съм му направил, и защо така реагира?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 1813ce0407
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не си му направил. Проблема е в него, завижда ти за позицията. Понякога някой, за да се утвърди в социалната си група, трябва да победи враг. Ако такъв липсва, си намира някого. За съжаление, това е част от живота и всеки се сблъсква с това в някакъв момент. Не мога да ти дам конкретна рецепта, зависи от обстоятелствата. Опасно е ако наговори разни хора срещу теб зад гърба ти. Опитва се да те злепостави и така рано или късно да изгубиш позицията си, защото никъде няма да търпят шеф, който е смешен или некадърен. Ще трябва по открито да влезеш в конфронтация с него, защото ако си пасуваш той ще продължава. Затова в много екипи шефа си има "слушалка", която му докладва кой какво приказва. Понякога това може да изглежда подло и гадно, но всеки е прав за себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 23da28f032
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тегли му едни шамари и нещата ще се оправят. Човек от добро не разбира...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 93893e054b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това са истории за детската градина. Не се занмавай...
Всякакви идиоти има на тоя свят, и те са навсякъде - завистници, комплексари, злобни хора. Моят съвет е изобщо да не го отразяваш и да се занимаваш защо е реагирал така. Кажи му един път в прав текст право куме в очи какво мислиш за него, да ти олекне на душата, и повече не се занимавай. Другите как реагират, си е тяхна работа, ти как реагираш, е твоя работа. В живота има много по-лоши неща - смърт, болести, безработица. Не можем да хабим сили и нерви за всеки глупак, изпречил се на пътя ни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: d06d6a8bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто е боклук и те е набелязал. Имах такъв съученик едно време. Не му обръщай внимание.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3f24746691
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен най доброто нещо което можеш да направиш е да си го преместиш в другия крачол.
Тоя явно е някъв комплексар, а комплекарите най много се нуждаят от враг с който да си воюват за да печелят самочувствие пред самите себеси.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d6dfb91a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може просто да не му харесваш като личност. Има такива хора, и на мен ми се е случвало, просто като ги видя, видя поведението им и знам, че не мога да се разбера с тях. Не, че правят нещо точно спрямо мен, просто някакви аспекти в поведението и нагласата им ме дразнят ужасно много... така като чета може би си точно такъв тип. От тези които слушат, внимават, интересуват се и искат да бъдат отоворници... наистина в университета и аз щях да се сбия с един такъв, но в случая аз се овладях, а не той...
Как да ти кажа, погледни се от страни-перфектен, изряден, винаги готов, винаги с мнение, а ни има и нас които не, че не се интересуваме просто не се натягаме толкова и не го взимаме насериозно.
Просто го избягвай. Не се дразнете нарочно. Разберете се-щом учите заедно е добре да не си пречите. Той няма да те дразни, ти него също-ако трябва не се поглеждайте, не се поздравявайте, но и без нападки и подмятания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker