Работа = Робство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа = Робство?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3604 пъти
Здравейте, ето днес е един ужасен, мрачен и дъждовен ден, а съм сигурна, че много от Вас са на работа, включително и аз... и знаете ли - няма да отида, точно, защото времето е ужасно. О, не - тя е несериозна, тя е непрофесионалист, и бла - бла... Не! - аз съм ЧОВЕК, преди всичко и нещото, което съм научила с годините е, че ако САМ НЕ СЕ ЦЕНИШ - НИКОЙ НЕ ТЕ ЦЕНИ, както се поставиш - така ще живееш, така ще те третират.
Леко вдъхновение, за някои от Вас, надявам се. Мнение по въпроса не търся, само си помислете - ЦЕНИТЕ ЛИ СЕБЕ СИ ДОСТАТЪЧНО? ХОДИТЕ ЛИ НА РАБОТА ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ИЛИ С ЖЕЛАНИЕ? И, КОЙ, ПОДЯВОЛИТЕ ИСКА ДА ХОДИ НА РАБОТА В ЛОШОТО ВРЕМЕ? О не, не работя в БЪРЗА ПОМОЩ или в ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА. И ако. работодателят Ви смята да Ви уволни заради подобно нещо... или, защото сте болен, или... детето Ви е с настинка, или... знам ли, то тогава има два варианта - работодателят Ви е идиот, или не сте ценен служител. И в двата случая - не сте за тази работа... илинтя не е за Вас :)
Хубав, мрачен ден Ви желая :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: b452008444
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работата не е робство, защото е платена. Ти продаваш работната си сила срещу определена цена. Българският работник има много големи права, които са непроменени от 50-те години и никой няма право да те уволни при болест или болест на детето ти, но да - ако не отидеш на работа, защото не си на кеф или било лошо времето и не си искал позволение за това от работодателя - ами естествено е, че ще те уволни. Работодателите имат нужда от хора, на които могат да разчитат. При тази безработица и още куп хора, които не са изобщо в статистиката не си незаменим. Ако мислиш, че за теб е по-добре да не работиш самостоятелно просто работи като самоосигуряващ се, отвори си своя фирма и имаш своята свобода, но и отговорности.
Проблемът на хора като теб е, че не сте били научени на дисциплина в училище и точно както го описваш само по желание си ходил там, сега пък най-вероятно живееш при вашите и не ти пука дали ще работиш или не.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2945a1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мхм... Ми да - ако го сведем до най ноското ниво - работиш за да можеш да си позволиш да живееш. Ходиш по 8 часа на работа, произвеждаш продукт или услуга която е нужна на другите. Другите си купуват твоя продукт или услуга. А пък ти си купуваш продуктите и услугите които други са произвели и така до безкрайност. Но това положение устройва повечето хора.
Има алтернативи но повечето означават да се върнеш 80 - 100 години назад, и да си произвеждаш всичко сам ама това е още по тежко робство защото ако не прекопаеш картофите и не напасеш животните губиш много повече от колкото една "самоотлъчка" даже и повече от едно дисциплинарно уволнение.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 42fd981799
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами отиди във Франция - там се борят за 30 часова работна седмица, или криво-ляво 4 дена. Така всяка седмица ще можеш да пропускаш по един ден, когато не си на кеф :)
Ако и това не те устройва - копай биткойни или спекилирай на борсите. Там никой няма да ти е шеф, но и рисковете и отговорността за приходите ще са си твои!

Аз пък ти пожелавам в този мрачен ден да срещнеш нов и страшно готин колега или клиент, и цяла седмица после да мъркате по юргана! :)
Пък ако не отидеш на работа - да пропуснеш тази възможност :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Платена...айде стига с този капитализъм! Трудът е този, който е резултатен, полезен и развиващ качествата на човека,докато модерното схващане за „работа” е изкривено, много хора, не правят нищо полезно, а само даряват времето си, да речем, за да получат пари...против това съм, против съм и правенето на компромиси със себе си, заради едните пари, хората стават роби на парите, стават роби на самите себе си,защото искат повече пари, с които да задоволят, в повечето случаи, непотребните си „нужди”. Докато има свръхконсуматорско общество, ще сме в краен капитализъм и МОДЕРНО РОБСТВО, на което, пак казвам- сами се обричаме. Аз сама си плащам, като получа даровете на моя труд, защо ми е да чакам, някой да ме оцени както прецени?
Живея сама, родителите ми починаха, не ставаш за пророк! И друго - училището е зле, системата е зле, за капак ще кажа, че съм веган от 12 години и анархист, айде със здраве и продължавай да умуваш - колко са изкривени, хората с моето мислене.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c327b0aa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   работата не е робство, защото ти ДОБРОВОЛНО сключваш за това договор с работодателя. в него се задължаваш срещу определена сума да изпълняваш определени задължения всеки работен ден в рамките на работното време.
като не отидеш на работа без да се обадиш и без уважителна причина, а просто защото не си на кеф, нарушаваш правилата, на които сам си се съгласил и работодателят е в правото си да те уволни. не приравнявай тази ситуация с болест - ако се разболееш или имаш болно дете, ще имаш болничен лист.
постави се на мястото на работодателя: наемаш майстор да ти боядиса къщата, купуваш боя, разместваш мебелите, покриваш ги с найлон, чакаш, но майсторът не идва защото времето било лошо и не бил на кеф. дали ще ти хареса?
Ж44

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Още нещо... към първия коментар. Не обичам да гадая, защото го правят само глупците, но ти, за да казваш нещата, които казваш - или си върл комунист, живял по времето на соца или възпитан по този начин, или си до такава степен с робска психика, че вече не ти прави впечатлвние когато те използват, даже се радваш когато получиш бонус 20 лв., чакай, какъв бонус, че ти се радваш, дори само, когато шефът ти се усмихне, разтапяш се от кеф, нали...
А сега - сериозно.
Робите ги е страх, страхът е движеща сила при тях, те действат, те работят, защото ги е страх, преди е било страх от изтезания и физически лишения, а сега... сега, само дето ги няма физическите изтезания, но го има страха от липса на сигурно работно място, казваш, че българинът бил с много права... на документи - да, но, хайде да си го кажем, мноооого от договорите в частния сектор са изрядни за пред данъчните, но. реално.... хахаха, дори в добри фирми те осигуряват на мин. раб. заплата за длъжността, и ти го казват най-нагло, сякаш, трябва да им съчувстваш, че нямат достатъчно печалби... АЛО, от моите осигуровки ли ще печелиш? Ама хората се съгласяват, защото навсякъде е така, наглост голяма. Друго... майчинските, в никоя друга държава нямало толкова дълги майчински и. то платени.... я, фък оф, знаем къде са платени и къде са на ”курорт” - държавните служители, да не говорим, че и данъци не плащат ако са на служебно правоотношение, и кой плаща за тях, а? Работещият роб в частния сектор, който ако недай си боже е от женски пол и забременее - довиждане... майчински през крив макарон ще видиш. Първият коментар.... или си роб -мазохист или си робовладелец! Не си добре, това е сигурно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1fbd7193b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ами човек сам си избира работата. Всички, които гледат само парите или желанието на родителите за перспективна работа свършват така. Всички, които бездействат и не учат, нито изобщо правят нещо значимо - свършват така. Да ходят с нежелание, намръщени на работа, била тя най-перспективната. Затова, хора, СЛЕДВАЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ И СЪРЦЕТО СИ, работете професия, която наистина ОБИЧАТЕ, а не гледайте само парите и отбиването на номера. В крайна сметка всеки сам решава как да се реализира, а хора като теб само си намират оправдания.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 632416dd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Така е, напълно съм съгласен с гореизнсеното. Ако ти се ходи на работа- ходиш, ама ако не ти се ходи що пак да ходиш? Не се връзва някак си...
Работата е задължение за 99% от населението. Останалите няма нужда да работят, но го правят за да творят нещо или просто да наглеждат оставеното от родителите. На тия последните също не им се работи, ама няма как.. срамота е. Да не ходиш на работа като е мрачно и дъждовно е голяма привилегия- направо глезотия. Даже най-богатите работодатели по света не могат да си го позволят. По света има места където е мрачно 300 дни в годината- например Сиатъл или Ванкувър, където и вали постоянно. Вярно е, че броя на самоубийствата в тези градове е по-висок от нормалното. Ама и там ходят на работа и не се глезят.
Между другото се описват депресии във връзка с липса на светлина. Има специални лампи, които се продават и не са много скъпи. Госпожицата може да опита да преодолее нежеланието си да ходи на работа точно с тях. Но ми се струва, че тук става въпрос за класически мързел видян и възпитан в семейството.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още нещо се сетих... боже, тая тема провокира.
Болест.... какво прави, робовладелецът Ви когато сте болни? Кара Ви да ходите на работа, въпреки всичко, или Ви кара да вземете неплатен отпуск, или Ви иска болничен, но знаете, не всеки личен лекар дава болнични за проста настинка или неразположение, освен ако не му бутнете някой лев... освен таксата... и така, стигаме и до здравната система, в която работеше майка ми, нон - стоп, болна, здрава... лекуваше, а когато. тя се разболя, касата покри едно нищо, макар да не е имала и ден без трудов стаж, нама да изпадам в подробности относно болестта й, но да... вноските на робите отиват за ограбените пенсии и в нечии дълбоки джобове, най-вече, но не и по. предназначение... ама направили двойно осигуряване - общо (солидарно) и частно, хахах, супер, ако имате пари за частно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e38c7a88c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Робство са пороците=видове навици, не работата в частност.
Все някой ще има полза от твоята, моята, нашата работа. А от това по-хубаво няма.
Дай на другите част от себе си, но не глупави съвети.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1ce64a9f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен пък никога не ми е харесвала думата "работодатели".
По - подходящо би било да се наричат: хора, нуждаещи се от работна ръка.

Иначе Авторке аз много добре те разбрах какво имаш в предвид.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: af8e5690ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Не бях се смял така. Няма да ходи на работа, защото прическата и ще се развали. Да сравняваш това да си болен, с това да не ходиш на работа, защото не ти е кеф е малоумно. Ако ти бях работодател, веднага ти бия шута. Щом за един дъждец се тръшкаш, какво остава за нещо сериозно. Ами дай на север, където времето почти винаги е "лошо" постоянно да са в почивка.
" както се поставиш - така ще живееш, така ще те третират. " Много грешни разсъждения имаш. Звучиш точно като 16 годишна хлапачка. Никой не го интересува, зле ли ти е, сърби ли те, боде ли те. Никой не ти е длъжен с нищо. Ходиш на работа, получаваш и съответното заплащане. Като не ти харесва, ще си безработна. Дано поне си още млада, та скоро да се научиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c2ec15eb6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Робство е, защото човек е зависим от парите. Тя е размяна на свободата, а не само на времето, здравето, физическите и умствените усилия, за пари. Най-пълноценните години от живота минават в робството на работата. Привидната свобода, че можеш да напуснеш, но няма алтернатива - пак трябва да започнеш друга, при други съвременни робовладелци или да се самозаробиш със собствен бизнес.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Коментар 8, оцених те с пет звезди, само, заради позитивния лозунг - „следвай мечтите си” - аз това правя, кой ти каза, че не харесвам работата си, а времето не е оправдание, и да, мога да си позволя, да не отида на работа в лошото време, защото работя такава работа, която го позволява и да, не съм свръхамбициозна и алчна кучка, че да съм като онези милионери, за които говори номер 9, които „работели” здраво... Ало, заблудил си се нещо, те печелят парите си зад параванния си бизнес, милиони с честен труд - няма, да не говорим колко маса народ са въвлякли в техните нечисти сделки, за да имат тези милиони, а на горките хорица, които работят в корпорациите, и не са в тъмните сделки - напрежение, несигурност и стотинки, боже... ами китайските деца по фабриките, които. ви сглобяват телефоните? Ами родителите им, получават 90долара на месец... Ехо. Или модерното робство в Индия, „майката на КОЛ центровете”, добре, че са били колония.... хахаха, та да им ограбят работната ръка сега, те са като нас.... правителството им се е продало и е позволило на чужди инвеститори да развиват бизнеса си, защото ще имат ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, която.... някой по-горе каза - доброволно се е съгласила... , затова не била роб, Ало, мазохисти такива, еми и майка. ми доброволно работи. цял живот, защото има сметки, братче, и съвсем не я мързеше, но я използваха, шефът на болницата й заяви, че им взима парите за дрехи, парите за бонуси, парите за храна, които са ваучери по 0, 50ст. на дежурство.... , ама усвои едни милиони в джаба си, като направи освежителен ремонт на болницата, който да е бил някакви хиляди за боя. и декорация... иначе е все така занемарена, апаратура.... да не говорим, че никой не се геижи за персонала, да организира обучения... АЛО, четете ли всичко. това? Това е само един пример за образовани и използвани хора.... не били роби, не харрсвали работатат си, оправдания... Е*аси комунистите сте се събрали тук! Мои са още коментари 5, 7 и 10
АВТОРЪТ

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 4 - как. ще мъркаме под юргана, като повечето хора не разполагат със свободното си време? Затова говоря - свръхконсумиране на материалните „ценности”, изместиха фокуса от. ценности като: семейство, връзки, взаимоотношения... нали знаете, колко много. хора се разделят по следните причини - липса на време и липса на пари - парадоксално е, нали...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0d0156da52
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Номер едно го е обяснил пределно ясно.

Сключила си договор, като го нарушаваш, ще те уволнят. Не защото те са идиоти, а защото ти не го спазваш. Никой не те е насилвал да го подписваш.

Направи си компания, наеми си хора и обяснявай на клиентите си, че не им е готова поръчката, ЗАЩОТО ВАЛИ и персоналът си е вкъщи до по-добри дни.

Иди до магазина, за да видиш, че е затворен ЗАЩОТО ВАЛИ и си яж опинците после.

Иди на лекар, за да се върнеш болна, ЗАЩОТО ВАЛИ и не му се ходело.

Като ти свърши бензина, защото вали, и бензинджията не е на кеф да ходи на работа, ще се прибереш пеша под дъжда.

Може и детето да ти върнат от градина, защото вали и не им се ходи.

А и чадъри да няма, защото китайците, които ги правят, са роби.

Колко си ти по-специална, че да имаш такива претенции???

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Повърхностни сте! Проблемът е друг и е огромен (засегнала съм го в другите си коментари), те се впрегнали за дъжда... много сте слепи!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3a2c84d272
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От номер 8: Съжалявам, може би бях малко крайна, наистина имаш аргументи, авторе. Но според мен човек не е ли доволен от нещо, то той го променя. Не е дърво, че да не може да се премести. А това за лошото време е много относително - едно е да не отидеш при виелица или ураган на работа, а друго е при леко ръмене на дъжд. Второто си е глезотия, наистина и несериозност, независимо в каква сфера работиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5078782686
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Затова е добре да натрупаш много средства и да ги вложиш в различни УСПЕШНИ начинания. След време, ще можеш да имаш непрестанен паричен поток. Може и да не се насладиш на изцяло свободне живот, но изиграеш ли си картите добре, ще може да го дариш на децата си, а от това, да не се налага нито един ден да работиш в животам си, и все пак да имаш всичко нужни, по-хубаво няма :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: af8e5690ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Като не искаш да си роб, хващай багажа и бягай в гората да береш плодове. Живей "свободно" Консуматори, капиталисти, ама имаш ли по-добра алтернатива? Анархия ли ти е отговора? Айде стига се излага. То кусури лесно се намират. Хората са роби на парите, едва ли някой ще спори за това. Но какво от това? С тази история, нищо няма да промениш. Повечето са доволни, а по-важното е, че няма алтернатива

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c20ecd1f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Aвторке, идея си нямaш колко добре те рaзбирaм, a дори съм отишлa и по- дaлеч, бягaм от системaтa :).
Моятa рaботa е тaкaвa, че могa дa си продaвaм съвсем нa "черно". Докaто узaконявaх всичко... ей, мaмaтa ми рaзкaтaхa от измислени зaкончетa дa плaщaм и плaщaм, докaто по- мaлко от половинaтa остaне зa мен и нaкрaя дa не могa дори дa ползвaм товa, зa което съм плaщaлa. Тъй ли? ! Я мaйнaтa ви!
И сегa си минaвaм всичко по мой си зaкон- създaвaм, продaвaм, прибирaм си пaрите- точкa!
Плaщaм услуги, които ми се нaлaгa дa ползвaм ( aко ми се нaложи) и нищо повече. Гaдовете вече дори дaнък зa солaрните плaки искaт... хaххa ще плaщaме зa еко енергия или зa слънцето. Но и товa си имa изход :).
От достa време рaботим в тaзи посокa- свободa!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0d0156da52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Не сме повърхностни, а по-опитни и живеем на земята. Тези кризи, че не може да си правиш винаги каквото ти е на душата, обикновено се израстват в началното училище. Ти как мислеше: че дълбокомислено ще си седиш на дивана, когато не ти е до работа, а в магазина ще ти дадат нещо безплатно? Опитите да се отмени труда и заплащането доведоха до икономическа и морална катастрофа в половин Европа и Южна Америка. Ти накъдето вървиш, ние оттам се връщаме и ти казваме - обръщай. Или ни покажи работеща алтернатива.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0a601d7dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Проблема е огромен и нерешим, така е било и така ще бъде-бедните дават труда, свободата, достойнството, енергията, личността си и всичко което имат за прехрана, богатите ги използват.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24 - Няма да бъде така ако хората се ползват от правата си, които са им дадени по закон, знаете за какво. говоря. Когато Ви предложат неизгодна работна позиция - откажете я, с доводи, аргументирайте се пред робовладелеца. Да, на него му е все тая, ама това е, защото знае, че друг ще дойде на вашето място, на същите условия, но ако не дойде? Когатого всички бойкотираме лошите условия ЗАЕДНО или като ЕДИНИЦИ (това да не Ви плаши, в ситуацията, може и да сте сами, но единиците. правят цялото)... та когато робовладелците започнат да получават откази, все повече и повече, тогава ще са принудени да подобрят условията, които предлагат. Някой ще каже - да бе, да, а друг ще каже - ще започнат да наемат роми или емигранти... обаче аз ще Ви каже - не, няма, защото ромите не са достатъчно образовани, а качествените емигранти. минават само транзит през нас. Така че... надежда има, нека не се въртим в омагьосания кръг на оплакващи се, но примиряващи! Невинаги е решение да имаш собствен бизнес, машината има нужда от всякакви чаркове, така че.. БОЙКОТ НА ЛОШИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   24 - Няма да бъде така ако хората се ползват от правата си, които са им дадени по закон, знаете за какво. говоря. Когато Ви предложат неизгодна работна позиция - откажете я, с доводи, аргументирайте се пред робовладелеца. Да, на него му е все тая, ама това е, защото знае, че друг ще дойде на вашето място, на същите условия, но ако не дойде? Когатого всички бойкотираме лошите условия ЗАЕДНО или като ЕДИНИЦИ (това да не Ви плаши, в ситуацията, може и да сте сами, но единиците. правят цялото)... та когато робовладелците започнат да получават откази, все повече и повече, тогава ще са принудени да подобрят условията, които предлагат. Някой ще каже - да бе, да, а друг ще каже - ще започнат да наемат роми или емигранти... обаче аз ще Ви каже - не, няма, защото ромите не са достатъчно образовани, а качествените емигранти. минават само транзит през нас. Така че... надежда има, нека не се въртим в омагьосания кръг на оплакващи се, но примиряващи! Невинаги е решение да имаш собствен бизнес, машината има нужда от всякакви чаркове, така че.. БОЙКОТ НА ЛОШИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5078782686
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Аз ви харесвам. Лесно е за малко пари човек да ви накара да правите каквото си поиска. За още малко дори и ще го заобичате.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5078782686
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Аз ви харесвам. Лесно е за малко пари човек да ви накара да правите каквото си поиска. За още малко дори и ще го заобичате.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 12bd7925e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   "Или ни покажи работеща алтернатива. " - да бе, точно на пък на вас ше ви покажеме, ама на кукуво лято обаче! Толкова сте озлобени и негативни, че не заслужавате и стотинка повече от това, което сте получили!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c327b0aa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   авторката и още някои като нея здраво цъкат единици, което обаче никак не променя ситуацията.
авторке, че оплю "системата", оплю я. че има кусури, всички сме съгласни. не видях обаче нещо много важно - какво предлагаш ти? някаква разумна алтернатива?
в съвременния свят имаме общо взето, 2-3 възможности:
- корпоративно робство, т. е. работиш за друг
- работиш за себе си с всички плюсове и минуси от това
- биеш си камшика, отиваш в някое забравено от бога село, садиш зеленчуци, гледаш животни и живееш от това.
всъщност има и четвърта - да станеш rolling stone. обикаляш насам-натам, поработваш малко, пак обикаляш, но това не върви за повечето хора.
при всичките има предимства и недостатъци. всичко опира до това колко ценен продукт ще предложиш на останалите.
и се научи да излагаш стройно и ясно аргументите си, а не да се оплакваш колко си неразбрана. за човек, който уважава себе си, си доста неграмотна.
Ж44

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5078782686
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   30 - има още две алтернативи
- Наемаш други да работят за теб. Ползвай чуждата енергия и време. Пак ще ряботиш, но ако си зиграеш правилно картите, може и да живееш много добър живот.
- Инвестирай големи суми в корпорации, компании, фондове, облигации, недвижимо имущество и прочие. С едно силно портфолио, човек може цял живот да живее от дивиденти, да турпа богатство и дори да остави огромно наследство. Това е повторение на предходния вариснт, но на по-висше ниво. Проблема е, че всяка социално насторена политика, винаги ще се опитва да работи срещу теб. Хубавото е, че в Бългря, такава нямаме.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 82fd8b625c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Ами добре, оплаква се авторката, ама аз искам да попитам защо супер много хора се оплакват от семейния си живот, от това, че половинката им е изневерила, от това, че децата им са "лоши, или изпуснати, или не знам си какви там ужасни някакви" и защо не се поднася достатъчно критика към тези, а?
Особено пък някакви такива любовни "проблеми" са си мега абслютно безсмисленото хленчене и мрънкотене!
Вместо да се стегнат и да си го дръжат в себе си - те пишат ли пишат блуткавите си фермани. И това се толерира.
А авторката се оплаква за нещо конструктивно. Нещо, което все пак може да провокира действия за промяна при някои, без значение по - млади, по - стари.
А някакъв си, че жена му му била изневерила, че си нямал гадже, че бил/а девствена - е какво има в такива оплаквания, само помия.
И да, доста от тях са неграмотни, но интересно защо не винаги им се казва!!! Някои от тях са по на 30-40 години и нагоре - прости, прости, прости ама за тях толеранс има, нали. Сякаш, това че проблемите им са любовни трябва да им дава право да се оплакват. Или, че не са способни да си възпитават децата...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e38c7a88c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Когато хората работеха за себе си(чорбаджии и кулаци) дойде държавата и им взе(национализира) всичкия имот.
После държавата създаде работни места и нае хората да работят за нея, но хората я окрадоха - оставиха я гола и боса.
Сега пак станаха капиталисти и започнаха да работят за себе си, но не е съвсем така, както е било.
Извода е, че никак не е добре. Най-добре е да работиш за единия хляб и толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   30- изказвам мнението си ясно, нямам вина ако нещо не ти е ясно, колкото до конструкцията на изреченията ми и структурата ми на изказ... прекрасни са, аз ги харесвам и други хора, в други сайтовете, където съм автор на текстове, на определена тематика - също ги харесват, това ми е достатъчно... , но, разбирам откъде идва негативната ти забележка, нямам намерение да се задълбочавам с теб, но с точките, които си изложила - о, да!
1. Отхвърля се във вида, в който е в момента! Няма смисъл да обяснявам - защо...
2. Да работиш за себе си, не е като да си независим от недъгавата система, така че - отхвърля се, във вида, в който е към момента.
3. Много първобитно я представи, а именно там е силата на страната ни и не само на нашата, имайки предвид, че светът се преориентира „зелено”-чудесна алтернатива, която може да се развива самостойно за лично ползване и несамостойно, за обществено ползване. За щастие в България има доста еко селища, еко ферми и частни, диви къмпинги, ще стават и повече! Ще е хубаво да има и държавна подкрепа... да субсидират, или поне да изнасят информация за евро субсидиране и начини, и условия за кандодатстване, както и да го улеснят, а не да обикаляш като идиот, а лелките да не знаят какъв документ да ти дадат за попълване...
4. Става, но... реално не е държавно-конструктивно, пък и, да речем, държави като Швейцария, дават предимство на своите граждани, във всяка една сфера на дейност, едва когато се установи, че няма подходящ за длъжността, гражданин на държавата, компанията наема чужденци, а за работите където се изисква специфична квалификация - трябва да те поканят за тази позиция... тъй че, да обикаляаш и да работиш каквото. ти падне, става, но само. в държави, които нямат грижа за своите граждани.
5. С удоволствие ако мога да предложа адекватни условия на труд, на хората, които ще наема, защото начинът, по който го казваш. ти, звучи. така - „наеми някакви хорица, да ги гърчиш, след като не искаш - ти, да си в тази позиция. ”
6. Не е за всеки... не е за мен.
Твоите „решения„ не са никакви решения, които засягат общността, повече наблягаш на - „спасявай се поединично”, типично... , затова сме в това положение, защото всеки гледа себе си, ако му е угодно, не му пука за цялото.
Честно, не мисля, че тук има човек, който го е казал по-добре от мен, много от Вас, дори не разбират за какво става дума, така че, приключвам с писането си тук, въпреки това, радвам се, че интернет е обществена платформа, все още, точно така, може да стане и платен, не говоря за месечни такси... та, все още е място откъдето може да почерпиш - информация, вдъхновение, просветление... дано написаното от мен. е такова за някой.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a7b24160b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   30 - прочети коментарите ми, по-точно 25 и 26 (дублирани са) след като искаш решения, но това е решението, което предлагам, просто Ви е страх, а и не си знаете правата.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4ac72db5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Има климатични условия, при които по кодекс не се работи. Обикновеният дъжд не спада към тях. Мама му стара. Какво ще правите, ако се наложи да живеете по на север, където плодовете не ви падат направо в устата, както е в плодородна България. Няма такова положение, при което тялото да се поддържа без някакво усилие. Като спреш да го храниш и обслужваш, ще умре. Пък без него душата ти да се оправя.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 94bc9c46d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Само не разбрах кво общо има веганството с доброволното робство, диктатурата и поробителите ни, които държат здраво лостовете на властта.
Ма то нали затова си има лаф - в компания на месоядни, един веган около 1000 пъти ще повдигне въпроса, че е веган без никой да го пита и без да се е отварялo дума.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker