Примери от живота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Примери от живота!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1958 пъти
Здравейте! На 26 съм с нормална работа и имам въпрос към всички вас!
Огледайте се в нашите близки и приятели и вижте кой е добре и кой не е добре с работата и финансовото положение!
Забелязвам в последно време в моето обкръжение че хората които имат нормална работа, средно платена с всички видове осигуровки и отпуски и тнт, си докарват по нещо и на частно в свободното време и са изключително добре! Не говорим за значително претоварване а всичко да е в рамките на нормалното!
Пример! - човека работи на смени но в свободното време помага на брат-му в един сервиз! Казва че от месеци не е пипал доходите от нормалната си работа!
Тенденцията е че много хора около мен са така, да не кажа поне 80%! Целта ми е да разбера дали това е правилен подход! Дали да променя нещата и да пробвам по тази схема! Не съм някой супер умен с висше че да кандидатствам за висок и добре платен пост, но пък знам какво е да работиш много и ако си заслужава давам всичко от мен!

Благодаря на всички прочели и отговорили на моите размисли предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: c7b4a9deea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи дали имаш време и сили за това. Аз съм програмист, изкарвам добра заплата, но съм толкова претоварен, че не мога даже някои елементарни лични работи да си свърша, какво остава да работя нещо странично. Ако можеш - прави го. Много е хубаво човек да може да прави повечко неща - помагаш в сервиз, научаваш разни неща.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8d87854cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи от ценностната ти система, приятел :) Ако за теб е важно да изкарваш още и още пари - ще работиш и на пет места. Ако предпочиташ да имаш свободно време, почивка и прочее - няма. Въпрос на личен избор.

За мен лично, като човек който е бил и в двете ситуации - няма нищо по-ценно от почивката и времето, в което можеш да правиш каквото искаш. Защото всичките пари на света няма да ти купят и една секунда живот и време в повече :)

bile

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 06bab8c851
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Няма нищо лошо човек да си изкарва допълнително, ако има възможност. Още повече, че в България самите заплати са ниски и не стигат до никъде. Аз например, преди 7-8 години, когато бях току-що започнал да работя, си докарвах допълнително с преводи. Работата ми не беше натоварена и се прибирах вкъщи кипящ от енергия. Естествено, всичко трябва да е с мярка, защото здравето е най-важно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2653e0f8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако бях на твоето място и имах тази възможност бих го правил. Разбира се ако имам време. Подхода е правилен естествено. Аз работя като графичен дизайнер, но когато нямам работа ходя с мъжа на братовчедка ми по строежи и разни обекти и така си докарвам по някой лев допълнително. Е, мога - правя го.

Ако имаш време - прави го! Приятеля на майка също е така. Той пък и събота и неделя поработва и докарва парички и така си живеем :). Всичко е окей.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 338259a155
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В България трудно можеш да си намериш втора работа, пишеш помага на брат си в един сервиз, за съжаление гъвкавите схеми ги няма или са голяма рядкост, визирам както работят хората по света, на 2-3 места, почасово, вкъщи. Дано успееш!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 204a93e528
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора!
Благодаря за отговорите! С мнението че не можеш да намериш втора работа не съм съгласен, поне около мен и моята среда работа има и то много. Другото което е 8 години работя в фирма в която се издигнах много но работя по 12-15 часа, събота и неделя са ми почти задължителни но шефа и пръста не си мърда!Постоянно говори как трябва да давам повече и повече от себе си ! Превърнах хобито си в работа създадох много контакти и уважение в хората но виждам че другите около мен са далеч по добре като работят по прости на вид но ефективни схеми! Кандидатствах вече в голяма компания а сегашната ми работа ще я оставя като хоби. Дано всичко се подреди според очакванията ми и ще ви пиша какво е развитието!
И все пак ако някой желае, нека сподели мнение та било то отрицателно или положително!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: caca37abf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично предпочитам да използвам свободното си време за повишаване на квалификацията. Вярно, може да изпусна допълнителен доход в момента, но с повече знания и умения, ще можеш да изкарваш по-висок доход за същото време.
По професия съм програмист, на нормален работен ден. През извънработно време предпочитам или да си почивам, за да съм по-продуктивен на работа, или да карам допълнителни курсове, да чета материали за нововъведения, да уча нови технологии. До момента мисля, че тази ми стратегия е правилна - за сравнително малък период от време научих доста извън пряката си работа и това ми помага.
В твоя случай помисли за варианта да научиш примерно чужд език. Винаги е полезно. В каквато и сфера да си, без английски читава работа трудно се намира.
Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: afc2d71eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Живота сам ти подсказва какво да правиш, няма правила, само това от което имаш нужда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker