Работа с Английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа с Английски език
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2904 пъти
Постоянно чета обявите за работа в България и съм останала с впечатлението, че само с език и икономика можеш да си намериш що-годе нормална професия с нормално заплащане. Аз не съм завършила езикова, нито съм икономист по образование. Английския го уча от 2 години насам. Въпроса ми е, на какво ниво трябва да ми е езика за да ме одобри някой? На какво ниво са работещите в кол център? ! В обявите пише, че изискват перфектно владеене на английски език, а това няма как да стане защото не живеем в съответната страна. На учебници мога да покрия b1, сега уча b2.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: d428ccc119
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Първо нещо не си разбрала правилно - професия не се намира в обявите за работа, а се придобива чрез обучение, курсове или практика. Ти каква професионална квалификация имаш?
Второ, английският специално за икономическите специалности е много важен, защото целият софтуеър ти е на английски, но и новата литература. В днешно време цялата комуникация в бизнес средата е на този език. Трябва ти обикновено на много добро B2 ниво, което е т. н. „работно ниво“, но сам по себе си английският език не е квалификация и не е достатачен за каквато и да е длъжност.
Ти не знам какви обяви гледаш, но повечето професии нямат нужда нито от английски, нито от икономическо образование. Нито зъболекарят, нито адвокатът, нито лекарят или аптекарката знаят английски обикновено или нещо такова. За мениджърска позиция трябва икономическо образование или юридическо, или инж. образование английски, не само английски. Английският е квалификация само за преводачите и за преподавателите по английски. За всички останали професии не е достатачно да знаеш английски.
Просто за хората в мениджърски позиции е необходимо да знаят английски, НО не значи това, че самото познание по езика ще ти донесе мениджърска позиция
Ако беше така всички филолози сега щяха да управляват фирмите, не едвам-едвам да свързват двата края.
Езикът не е квалификация!
Затова съветът ми към теб е да потърсиш начин чрез посещение на ВУЗ, на курсове да продобиеш професионална квалификация и отделно да ходиш на курсове по език ако смяташ, че това е необходимо за твоята професия, но не мисли, че като научиш английски, това ще ти даде и професия. Такова нещо няма
Икономически науки се учат от 4 до 5 г., между другото, а език се учи и между другото, но повечето длъжности които си гледала имат и условие за 3-5 г. опит по специалността, което става само като човек почне от най-ниското ниво и после гледа обявите за мениджъри.
И още една тайна ще ти издам - тези обяви и без това са проформа. Длъжностите се дават интерно на някой във фирмата или на някой познат или наложило се име в бранша, а обявата е просто проформа, когато става дума за средна или висша мениджмънтска позиция.
Ти виж каква реална професия можеш да научиш, не кандидатствай за позиции без нужната квалификация

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c88bb7abf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, както винаги си мели едно, дори не е прочела какво пита авторката.

За кол център нивото ти по даден език трябва да е такова, че да разбираш какво ти говорят независимо от акцента на дадения човек, както и да можеш да говориш и да ти се разбира. Както и да пишеш мейли и т. н. грамотно.

Не съм работила в кол център, но кандидаствах по разни обяви. На няколко етапа е подборът. Горе-долу е така: правиш тест за определяне на ниво, след това има и разговор по телефона на дадения език. На английски обикновено българи правят интервюто, но на испански - са испанци. Когато е native speaker е малко по- трудоемко, особено ако не си свикнал с бързото говорене, акцент и т. н.
Най- накрая има трети етап: лично интервю. Затова нищо не мога да ти кажа, така и не отидох.

Ти кандидаствай, да претръпнеш и все нещо ще намериш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 40a36f6048
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От опит ти казвам, че като отидеш на интервю за работа никой няма да те пита от колко време учиш английски, а ще ти направят мини изпит за да видят дали се справяш с владеенето на езика или не. Най-често ти дават да правиш превод и ти провеждат самото интервю или поне част от него на английски. За кол център не се изисква кой знае какво ниво стига да можеш да говориш и да разбираш хората когато ти говорят и евентуално да напишеш някой друг мейл.
Ако обаче кандидатстваш за по-сериозна позиция, е тогава вече ще очакват и по-добро ниво. Изобщо в България в наши дни ако искаш да си намериш по-нормална работа английският и компютърната грамотност са ти задължителни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9dd6c61e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работя като адвокат, знам отлично няколко езика, вкл.английски. Не е вярно, че не ти трябва език за професиите, изброени от коментатор 1. Ако действително искаш някакво развитие и да получаваш достатъчно добро възнаграждение, трябва ти поне C1. За София дори това не е достатъчно, вече има много хора с C2.
Лекари, зъболекари и др. през лятото идват да работят на морето, трябват им езици. Инженерите, които участват в международни проекти, най-често владеят отлично английски/немски. Въобще, трябва ти език, ако искаш да печелиш добре от професията си. Мнозинството потенциални български клиенти са неплатежоспособни, а дори да имат финансови възможности, не са склонни да плащат и се циганят за 20 или 50 лв.
Работата в кол център изисква минимум ниво B2 и да нямаш ужасен акцент, когато говориш, както и да говориш достатъчно ясно, защото никой не е длъжен да ти разбира мрънкането под носа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker