Възможно ли е да ме уволнят ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Възможно ли е да ме уволнят ?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2227 пъти
Здравейте, случаят е следния. От месеци ходим в командировки извън България в друга държава. Последната командировка беше в същата друга държава, но в друг град. Точно преди да почнем работа понеделника от хотела, в който бяхме настанени са пратили мейл до директора на локацията в другата държава, а той на свой ред до директора в България. После мениджъра ни пита какво се е случвало. В мейла от хотела са писали, че сме били хулигани, че сме влизали в чужди стаи и т. н. Прибрахме се в България за това и на срещата уточнихме, че единствено моя колега се е напил и е повръщал в стаята и не си беше почистил достатъчно добре. Всичко беше изключително раздуто и ни изкараха, че сме правили неща, които не сме през УЙКЕНДА в този хотел. След събранието с мениджъра на отдела, с мениджър "Човешки ресурси" и юриста на компанията двамата с моя колега ин пуснаха 3 седмици платен отпуск. Един от вариантите е, за да отшуми случая. Но аз силно съм притеснен, да не би да последва уволнение. И искам да знам какво ще посъветвате, за да се защитя, защото първо нищо не съм направил, дори не съм пил. Второ нищо от това всъщност не се е случило по време на работа, а е било през събота или неделя описаните от тях случки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 36a376866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако си в частна фирма нещата са по-сложни. Прочети вътрешните правила на фирмата за трудова дисциплина. В повечето фирми те съществуват, но ако шефа е решил да те маха почти нямаш шансове. В тези фирми "Кодекс на труда" е мръсна дума. Но не губи надежда, а търси добър адвокат. Ако си в държавна фирма нещата са по-лесни, но стават много бавно. Това е накратко.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 968a68aa71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи от фирмената култура. Вие сте отишли там като представители на тази фирма, на нейни разноски и един вид нейно лице. Ако поведението ви, независимо, че е било през уикенда, вреди на имиджа й, то тогава вероятно ще бъдете уволнени. Ако само приятелят ти е виновен в случая, можеш да се пробваш да се оправдаеш, все пак не си му настойник, а той отговаря за действията си. Би било добре и той да потвърди :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 08f31ad4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да те уволнят-едва ли, но като нищо ще ви накажат, че уронвате престижа на фирмата. Това, че е било в извънработно време не е никакво извинение, защото ти си длъжен да не петниш името на компанията за която работиш. Освен това двамата с колегата ти сте екип и никой не го интересува, кой от двама ви какви ги е вършил. Важното е, че вие заедно се представители на вашата фирма в съответната държава и когато единият направи нещо неприемливо, най-често го отнасят всички, защото големите шефове нямат време да се занимават с такива глупости като провеждане на разследване кой от вас колко е пил и как се е държал. Има оплакване от поведението ви-следва наказание. Така, че не си губи времето да се обясняваш, никой няма да ти обърне внимание, ами каквото и наказание да ти наложат приеми го спокойно и друг път като тръгнеш в командировка гледай колегите ти да не правят глупости, защото както казах заради един накрая ще накажат всички. Вие сте екип и когато някой от екипа изпратен от фирма Х се държи непрофесионално и уронва доброто име на фирмата това засяга всички останали. Даже не само теб, но и колегите ти, които не са били с вас, защото ако един ден ги пратят в същия хотел, хората вече ще си имат едно на ум, че това са ония, дето миналия път правиха простотии. Така, че какво да ти кажа, ако друг път колегите ти почнат да пият, гледай тактично да ги прибереш по стаите им преди да стане някоя беля. Че после лошо и за теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d8e5717573
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мене няма значение дали се е случило в работно време или не. Ако сте направили нещо с което да уроните престижа на работодателя могат да ви уволнят. От друга страна ако искаха да ви уволняват сигурно щяха да го направят, а не да ви пускат в отпуска.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2b96b56a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма значение дали е било по време на работа, било е докато сте в командировка пратени от фирмата. При всички положения случката е срамна и неприемлива и бие директно по имиджа на фирмата, така че нормално е да теглят шута на виновния.

Сега разбира се, супер гадно е ако ти наистина не си участвал в нищо от това. Ако е така, съсредоточи усилията си в това да докажеш и убедиш шефовете си, че си невинен. Иначе даже и да не изгонят колегата ти сега, със сигурност ще си имат едно наум и ще го разкарат при първа възможност (съвсем заслужено).

Никой не би рискувал да се излага и в бъдеще с такива служители.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f71b29b900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора: Ами намериха врътка. Всичко, защото бяха намесени директорите и централата в Германия. Първо предложиха чл. 325 - По взаимно съгласие, после чл. 328 Че не отговарям на изискванията на длъжността и имам висше икономическо образование, а са променили да бъде висше техническо. Накрая след консултация с адвокат и т. н. юриста на компанията предложи чл. 331 с обежщетение в размер на 4 месечна заплата и подписах. Работата беше като на пазара, питах, ако искам за 6 или 10 месеца обежщетение и ми отговори юриста, че ще се върне на чл. 328... Отделна имам поне 10 колеги на същата длъжност без да имат техническо образование, но докато се задейства дело, може да преправят длъжностите, а и адвокатката не ме убеди, че ще има положителен резултат делото. А колегата, който не трябваше да пие в неделя като му казах подписа по взаимно съгласие...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7ab30ecb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, така е, няма кой да ви трае магариите.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6d6e602e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Шефовете са супер гадни. Сега, за за защитиш честта си трябва да отидеш и да ги застреляш пред офиса. Може да убиеш и няколко колеги.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f71b29b900
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 7 от автора. Здравей, в коментар едно, тоест темата съм уточнил какво се е случвало, наистина няма смисъл да лъжа тук, а реално аз не харесвам лъжата. Коете се случи описах, нямах принос за ситуацията, но така се стекоха нещата. Юриста много добре каза, че ни имат за разоран двор чужденците, които са инвестирали на наша земя. С юриста си говорихме на няколко пъти на ти, тъй като се познаваме малко или много. Просто бе притиснат от директора да намери начин да ме освободи от длъжност в компанията. Не напразно мениджъра ми ни ме пусна мен и колегата по 4 седмици отпуска, за да опита да отшуми случая, защото и той е наясно, че работим с колегата и то качествено. Уви, директора(който е чужденец) си беше решил вече. Сутиацията е описана в темата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker