Професия - Секретарка...... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Професия - Секретарка......
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2470 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 28 години и работя като секретарка от почти 2 години в една местна фирма в провинцията. По документи се водя технически сътрудник, но това е най- незначителното. Харесвам като цяло работата си. Работила съм я и в друга фирма, не е работата мечта, но пък е добър старт за млад човек. Иначе поемам много отговорности, изготвям оферти, работя по обществени поръчки, правя заявки към доставчици, водя бизнес коресподенцията на български, руски и английски език, приемам телефонните обаждания, организирам транспорта, вноса и износа и т.н..... Но както всяко нещо си има и своите недостатъци. Като изключим и заплаткака, която е много малка, в моя случай, аз имам 5 управителя на който съм пряко подчинена и буквално им слугувам..... То не бяха кафета,правя ги както те ми поискат, силно, слабо, с кафява захар с мед, с мляко, концерт пожелание...... за единия специално прясно изцедени фрешове към кафето.... абе ужас, дори и синът на единия шеф се прикотка да му правя кафета сутрин и на обяд. Случвало ми се е да не успея да си свърша съществената работа от техните прищевки и ми се е налагало да си я взимам за вкъщи на спокойствие. А най-лошото е че не поемат отговорност, ако стане нещо, винаги другите са виновни. Така ми се качиха на главата с тези кафета и прищевки, че се чудя как да изкарам още, докато не се върне другата секретарка от майчинство. (Държа да отбележа че тя е дъщеря, на единия от управителите и изпълнява половината от моите задължения в момента.)
Аз по принцип съм много отговорен, изпълнителен и търпелив човек, но се усещам, че нервите ми са много опънати. Как да се справя с толкова много управители и техните капризи? Как да се организирам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1f7cb80c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери си друга работа
Или им кажи директно
Ако си толкова добра и те ценят ще те задържат

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f979871d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Търси друга работа.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 28c14c3630
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,

Разбирам че си натоварена особено след като са ти стоварени допълнителни задължения от отпуската по майчинство на колежката.

В момента уча висше и в същото време доброволствам в офис, като същевременно помагам с каквото мога и ме обучават на системите им, говоря по телефона, но и правя кафета и т. н.

По принцип това не ти влиза в задълженията, обаче от това което съм видял, в много от случаите хората в тази сфера се занимават и с такива странични дреболии.

Та би могла да споменеш колко натоварена си от всичката работа след като колежката ти я няма и не знам за кафетата, но можеш да опиташ да договориш увеличение на заплатата.

Можеш да си направиш списък със всичко допълнително което вършиш или с което си допринесла/допринасяш на организацията и да опиташ да договориш увеличение на заплатата.

Много е важно какви думи използваш, как протича разговора, както и емоционалния контрол и поведение които излъчваш по време на дискусията.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3ad05c77a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи им да си сложат кафеавтомат в стаята и да си правят сами.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6173a50c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Качили са ти се на главата, но и ти си им позволила. Вярно, че ако искаш да си запазиш работата трябва да преглъщаш някои неща, ама всичко си има граница.

И как изобщо ти е хрумнало да си носиш работа вкъщи? Щом те са ти отнели нужното за това време в правене на кафета, значи работата ще довършиш утре, защото не е останало време днес. Ако пък трябва да се вършат и двете неща, да вземат още един човек макар и временно. И малка и голяма да е заплатата ти, плащат ти я за 8 часа, а не за повече.

Като са видели, че става и още работа ще ти връчат докато най-накрая ще те изтормозят физически и психически и сама ще решиш да се махнеш.

Ако искаш опитай да говориш с тях, но обикновено това не помага. Свикнали са на хубавото и няма да отстъпят. Другият вариант е да търпиш докато междувременно си търсиш друга работа. А те като им напуснат няколко човека, ще се научат да ценят труда и да се държат нормално със служителите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3bfb787785
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Е то в България секретарка значи слугиня, а за бг работодател всички са слуги по принцип, нормална работа и най-вече отношение може да получиш само в зависимост от връзките. Но все пак зависи от интелектуалното ниво и култура на ръководството но и това не е гаранция. Търси, сменяй и късмет, това е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 51738b1ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Благодаря ви за споделеното мнение! Междувременно почнах да си търся друга работа. Дано най-накрая попадна на работодатели, които да ме оценят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker