Не ставам за нищо.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не ставам за нищо..
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2417 пъти
Здравейте, момче на 20 години съм и нямам работен стаж. Уча в УНСС и имам висок успех в една от най-престицните, а може и най-престижната специалност в университета. От скоро започнах да ходя по интервюта за работа и навсякъде искат или да съм по-горен курс, или да владея на високо ниво английски/немски, а аз просто искам стаж по специалността /може и не по специалността, но да е в офис/ и да се развивам. Минаха месец и една седмица, от както свършжи учебната година, а аз още не мога да си намеря работа.. Вече започвам да си мисля, че аз не ставам за нищо, още повече като гледам как приятелите ми дърпат напред, а аз тъпча на едно място и дори затъпявам от скука и депресия. Сигурно е смешно, но наистина не се чувствам добре, защото искам да бъда полезен с нещо, да съм активен, да бъда част от работещото младо общество.. Не знам, родителите ми и брат ми не го имат за голяма работа и ми казват, че съм малък и не бива да се притеснявам, но започвам да спя все по-малко вечер и да се чувствам все по-зле.. Изключително съм разочарован от себе си..



п. п. Просто исках да си кажа всичко, защото по принцип съм интроверт и рядко споделям емоциите си и мислите си с близките си, макар да правя впечатление на много комуникативен човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: e81835c679
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Търсенето на стаж и работа винаги е трудно, понякога отнема месеци. Трябва време и постоянство, според мен ще си намериш добра работа но след дипломиранрто. Не всички работодатели се доверяват на студенти, знам го от личен опит. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b4a804c757
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма как, всяко начало е трудно. Месец търсене на работа не е много, още повече в твоето положение. Не се притеснявай, аз започнах на 25, макар че по други причини, а не че не исках по-рано. Нещата се нареждат, не се притеснявай.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4c9a4ffd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Е то пък като намериш работа за 500лв. как ще си повишиш самооценката... Изобщо не губи време тук на тия смешни интервюта ами бягай в чужбина докато си млад, че после става късно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8944828fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обичам интроверти

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e4e18cc297
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Напълно те разбирам. Била съм в такава ситуация. Единствено искам да те посъветвам да не се отказваш. Ако имаш ОГРОМНО желание и мотивация, рано или късно ще успееш. Колкото до приятелите ти... ами просто имат голяма доза късмет, или връзки. Може и двете. Но, за хора като нас, които не познават никой, и почват от нулата, ще ни бъде много по-трудно. Но, и задоволството, което чувстваме от работата си, ще бъде по-голямо и по-заслужено.

Не се предавай! Продължавай да търсиш! Ако има как си увеличи и квалификацията. Но, не падай духом! Смело напред! Падай, лягай, каквото ще да става, но винаги се изправяй и продължавай!

Успех!

Depravity

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e874861fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Наистина си много млад и мислиш, че светът е такъв, какъвто си го представяш. Не си ли чувал колко много хора у нас не могат да си намерят работа или изобщо не работят по специалността си! Колко разочаровани има от всичките тези сайтове, хората с по-дълъг опит остават с впечатление, че голяма част от обявите са фиктивни. У нас висше образование не означава автоматично получаване на работа, а ти си още в началните курсове. Така, че имай търпение и дано специалността ти е такава, която се търси на пазара.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b63cdd383d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вместо да затъпяваш от скука и депресия, научи един език на високо ниво. Както виждаш почти навсякъде ти трябва.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0c0e8490f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Почни каквато и да е работа, все ще ти е от полза, пращай св-та не само по обяви, но и директно на фирми, които ти пасват, обърни се съм посредници, Адеко, Менпауър... разрови се. Сигурна съм, че просто не си почукал на подходящата врата. Не се отчайвай, защото ще ти кажа, че дори за най-ниските позиции, кандидатстват супер квалифицирани хора, просто защото пазара на труда, каквото и да ни казват е много свит и реални работни позиции, почти няма. Ако искаш да работиш в определен бранш, извади всички по-сериозни фирми и си изпрати СВ-то. Нещата не стоят така, както ги виждаш ти, повярвай ми.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f7a4eed032
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз бях така на твоята възраст, но в чужбина. В България сък доста учудена, че се намираш в такава ситуация, има много опции. Първо - в бюрото по труда имат стажове за хора до 29 години, които даже те карат да ги запишеш, ако си регистриран. Едвам се отървах от тях предния път, заплащането е 500 лева, не става за гледане на семейство, но за теб може би ще е добър доход. Другия вариант - дистанционната работа в jobs. bg и jobstiger. Кандидатствай по работата в Коджито ако се занимаваш с IT, търсят студенти първи и втори курс, наскоро им отказах, заплатата пак беше мижава - 600 лева, а работното време до 10 часа вечерта. Не става за гледане на семейство, но за студент втори курс е чудесно! Продължавай да кандидатстваш, ще се намери нещо, не го мисли. И си погледни CV-то, вероятно не е достатъчно атрактивно. Също можеш да изкараш някой курс.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bfefa3a275
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Рaзбирaм те нaпълно. Опитaй мaкaр и временно някaквa другa рaботa- бaр, флaери, кaквото и дa е колкото именно дa сечувствaш aктивен и полезен. A междувременно ще си търсиш и кaквото искaш. Бг рaботодaтелите искaт кaпaцитети, но не плaщaт зa тaкивa. Зaтовa търси възможности в чужди компaнии. Дори aко трябвa се предложи в нaчaлото нa обучение, ще ти плaщaт мaлко, но ще трупaш опит и стaж. A после вече със знaниятa можеш дa претендирaш зa пълнa зaплaтa или пък със сaмочувствието нa човек с някaкъв опит ще търсиш в другa фирмa.
Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 76b87a5bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ами икономисти не се търсят много, да не казвам хич, основно се търсят счетоводители, одитори. Ако под най-престижната специалност в УНСС имаш предвид МИО, става още по-трудно. Ако искаш добре платена работа, преорентирай се към ИТ, изкарай телерик или софтуерния университет.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8dc3330a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Честито, започваш да разбираш какво представлява животът. Няма да те лъжа - ще става все по-зле и по-зле.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: aabfaad674
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Сам виждаш, че ще трябва да инвестираш в научаването на два чужди езика на високо ниво (С1-С2). В противен случай си обречен да работиш за някакви мизерни пари. Сега не ти пречи, но ако след 10 г. решиш да създаваш семейство, как ще го бъде? Мисли за това от сега, за да не се налага да заминаваш за чужбина и да работиш нискоквалифицирана работа за малко пари.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b88e11f37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Здравей, Авторе. Като икономист ще те посъветвам действително да научиш английски на ниво C1, защото в нашия „занаят“ просто без английски не може дори да не работиш с чужбина. Всички нови тенденции, информации излизат на английски! Немският го остави на страна. Аз съм учила в Германия и владея немски, но ще ти кажа, че не ти трябва по принцип ако знаеш английски. Има отделни австрийски фирми, чиито SAP системи са на немски, но като цяло немски не ти трябва. Предимство е, но не трябва, а без английски не може. Лесно ще го научиш. Той ни заобикаля навсякъде и е добре, че преди да завършиш си се осъзнал. Много е важен стажът, но по-добре инвестирай време и ако не можеш сам - пари - в изучаването на английски език.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker