Клиентки-снобки. Как да се оправям с тях?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Клиентки-снобки. Как да се оправям с тях?!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2093 пъти
Привет! Работя като гримьор в свободното си време, и като такъв се старая да използвам само висок клас гримове и не правя компромиси с качеството, но в последно време гримовете от дрогерията доста подобриха качеството си, за сметка на сравнително ниските си цени. И аз естествено започнах да си купувам доста от тази бюджетна козметика и открих доста добри попадения, двойници на високия клас, които с времето започнах да използвам и върху клиенти. Но проблема ми дойде от там, че някои дами гледат марките, които използвам и се оплакват, че били плащали за професионален грим, а аз съм ги била "мацала" с нещо, което и те сами можели да си купят. Не става дума, че гримът им не е направен добре, или че не е траен, защото продуктите не са най-скъпите, а всичко поне по мое мнение е просто снобарщина. Аз купувам, пробвам, гледам ефекта, а не марката. И то това се отнася само за определени елементи от грима. Нещата, които слагам на лицето, като фондьотени, пудри, ружове винаги са скъпи, защото тази част от грима не може да е направена компромисно. Но когато опре до оформяне и попълване на веждите примерно, не виждам смисъл да купувам молив, който струва 40 лева, като мога да използвам неговия евтин заместител за 10 лева, като ефектът и трайността с техниката ми на нанасяне са си абсолютно еднакви! Просто съществува някаква нагласа сред богатите дами, че всичко под 40 лева го правят цигани в тенекии, и че ако им се сложи нещо такова нищо няма да излезе от грима им. А аз съм работеща студентка, която се издържа сама и не винаги имам възможността да съм заредена само и основно с Диор примерно. Освен това ако всяко едно нещо, което използвам непременно е висок клас, то за мен какво ще остане като печалба? -Нищо! Не искам някой да ме разбере погрешно, както казах понякога правя компромис с цената на някои продукти, но никога с качеството! Може да сложа нещо евтино на клиент, но никога не бих го използвала, ако знаех, че след 2 часа ще се размаже или изтрие. Понякога цената на луксозната козметика е неоправдано висока и често се плаща за името на марката и лъскавата опаковка, а не толкова за самия продукт. Но тези клиентки-снобки много вредят на имиджа ми. Може на някоя гримът и да е издържал непокътнат и в перфектен вид цял ден и нощ, но въпреки това тя отново ще мрънка недоволна, само защото е забелязала, че не съм я гримирала с Армани и Шанел, а с Мейбълин. Девойките, които се интересуват и са навътре с гримовете и марките знаят, че в някои отношения ниският клас не може да надмине високия, но пък в други ги застигат и дори са двойници, въпреки в пъти по-ниската цена. А и освен това от целия ми арсенал с гримове, под 5% се водят нисък ценови клас. Но това са тези 5%, които отговарят на изискванията ми за качествен продукт и поради тази причина аз ги използвам. Но все има клиентки, които мрънкат ли мрънкат...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 62e2f36cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, ако искаш да работиш с клиенти винаги в главата трябва да ти е правилото „Клиентът е цар“ и “Клиентът е прав дори да греши“
НИКОГА ама НИКОГА не спори с клиенти!!!
Според мен трябва да предложиш два вида услуга - едната да е със 100% маркова козметика и да струва към 50% по-скъпо и другата услуга да е с 50-70% маркова козметика - както ти каза, най-важните неща, но цената да е като сега.

Тоест увеличи цената си за по-маркова козметика, за да сегментираш пазара. НЕ НАМАЛЯЙ ОБАЧЕ ЦЕНАТА.
С ценовата си политика можеш да изчерпаш 100% от готовността на твоите клиенти да платят за услугата. Примерно ако са действително богати дами, те ще трябва да се бръкнат по-дълбоко и ще имат избор, а който е на твоето мнение или няма средства - ще ползва бюджетната козметика като дори можеш да увеличиш с още неща от нея.

Освен това те съветвам като взимаш някакви по-бюджетни продукти да гледаш да има поне някаква история - примерно взимай от БИО-козметиката на DM или „марка“, която не е известна толкова. Историята продава! Американците тук са супер напреднали и при тях всичко е „най-доброто„, „прекрасно“, „чудесно“ и уникално, органично и така нататък.
Никога не изтъквай проблеми, недостатаци на продукти!
Винаги хвали клиентите си, преувеличавай за доброто и премълчи лошото.
Стани дистрибутор на марковата козметика и се пробвай да продаваш козметика!
И споко - сега се учиш, но не се ядосвай за глупости, а непрекъснато гледай как можеш да задоволиш по-пълно потребностите на клиента, но искай и нужната цена. У нас правим грешката да се срамуваме едва ли не като искаме повече пари за труда си, но в интерес на истината има много хора, които са готови да платят за по-добра услуга или поне чувството за това.
По-важно обаче от продуктите е твоето отношение, твоят сървиз. Ако мрънкаш и си намръщена, скоро няма да имаш клиентки. Честно казано може и с кал да мацотиш, но ако успееш да продадеш „процедурата“ като нещо здравословно и добро, като антиалергично, като еди какво си „най-добро“, ще ти плащат и за това.
Не забравяй да предложиш кафе, вода на клиентките си!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6238995a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сегa, клиентките искaт зa кaквото ти плaщaт! Товa е положението! Aко не искaш дa мрънкaт, смъквaш ценaтa според тaзи нa продуктите си.
В противен случaй те не сa снобки, a ти си шaрлaтaнкa.
Твоето е типичният бг мaнтaлитет. Кaк с евтинкото дa изкaрaм тройно? Кaк дa излъжa клиентa СЕГA, дa му вземa пaрите сегa, пък после... aми после не се връщaт и товa е.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 195990a040
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Един съвет - Не се карай с клиентите си. Имаш два варианта - или им казваш, да си потърсят друг гримьор, или им изпълняваш желанията.
И без значение, кое избереш, не ги наричай снобки, защото не си виждала истенски снобари, или по-лошо, наследствени такива.
Ако искат от скъпия грим, нека си платят за скъпия грим. Ти си работи, както си знаеш, но щом те желаят, да позлваш не този, който струва 60 лева, а онзи, който струва 200, нека е за тяхна сметка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 195990a040
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А и не ставай техен роб. Повярвай ми, да продадеш душата си за няколко стотака отгоре е много лоша сделка.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c26a85a105
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако клиентките искат най-доброто ти трябва да можеш да го предложиш. Цените са на базата на това което ползваш. Ако материалите ти излизат много скъпо, ми вдигни цените. Клиента казва, какво иска.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e3083a2dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Авторката до номер 2. Цените, на които се предлагат услугите ми далеч не са най-високите на пазара, повечето колеги гримьори взимат повече. Така, че продуктите отговарят на заплащането, което изисквам, не съм шарлатанка. Виждала съм гримьори, които гримират с Орифлейм и гримове, поръчвани от китайски сайтове и взимат 60 лева, това е шарлатанство. Ако пък вдигна цените за сметка на по-маркова козметика може да започнат да бягат, че им е скъпо, знам ли...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 382de972f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   здравей,
може да смениш етикетите на козметиката - така хем комплексираните клиенти са доволни, хем ти.
Проблема може да се реши много лесно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a8652f0db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей,

В съвсем друг бранш съм, но ще дам и аз една-две идеи. Първо, както вече ти казаха, сегментирай клиентите с различни цени. За бюджетните - досегашната или 90 % от досегашната цена. За снобите - сегашната цена 50-100 % отгоре. И, най-важното, обясняваш им: "мога да ви гримирам с най-скъпите гримове, ще струва еди-колко си, вкл. моят труд. Или със също толкова качествени материали, които са по-евтини, и тогава цената е по-ниска. И в двата случая гарантирам за качеството, а вие си изберете вариант. " Тогава няма да имат основание да са недоволни, защото изборът е техен.
Колкото до притесненията, че ще избягат - не, няма. Ако работиш качествено и са доволни, можеш постепенно да вдигнеш цените до типичните за пазара, а ако си невероятно добра и талантлива - тогава двойно и тройно на пазарните няма да е проблем (за ВИП клиенти).

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0cf436ebbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това е дразнещо. Предполагам, че не знаят дори имената на повечето марки професионална грим козметика. Популярните луксозни брандове далеч не са връх в качеството според мен. Може да пробваш да поръчваш козметика от чужбина на други дрогерийни брандове, които тук не са толкова популярни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: aab7977f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бизнес без риск и инвестиция няма. Не е достатъчно само заняат да умееш, трябва и познание по воденето на едно предприятие, пък макар и ЕТ. Направи си ценоразпис за грим с маркови продукти и виж какво е търсенето. Така клиентите сами ще избират услугата. Иначе ще работиш само с бедни хора, които толкова могат да си позволят.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e3083a2dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Благодаря ви за коментарите, идеята цената да варира според класа козметика е добра, мисля да я приложа. Това със смяната на етикетите малко ми се струва като мошеничество, не ми изглежда добра идея, а и при повечето опаковки не е приложимо, дори и да исках да го направя. Стратегията ми беше да поддържам сравнително ниски цени, докато си създам кръг от клиенти, защото съм по-нова в бранша и все още не съм се утвърдила като име на пазара. Пък като малко се популяризирам с работата си тогава може да вдигна по-драстично цените.

Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker