Случвало ли ви се? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Случвало ли ви се?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1906 пъти
Здр. Работата ми е ниско платена, но престижна. Работя от 3 години на това място. Когато постъпих, заех място на жена, която просто се освободи от мястото защото работеше на няколко места и вземаше 1 заплата за вскичо и оставаше само престижа.
В началото тя показа ясно, че не ме харесва, държеше се мн грубо.
В последствие разбрах, че е искала 2 заплата, но са и каза че ще пуснат конкурс във фирмата за едното(моето) място и ще си остане на 1 заплата с по-малко работа.
Мина време и тя като че ли поспря с престрелките. Дори взех да повярвам, че се сприателяваме. Срещите ми с нея са неизбежни защото работим на едно място във фирмата.
До днес...
Днес отново ззаговори как можело всичката работа да се поеме от един човек и видиш ли всичко да се обедини.
Че там където аз работя няма как да остане и да съществува защото този цех -парите са малко.. А вчера ми говори колко е важно да се роди дете и тем подобни и понеже аз съм жена, омъжена, на 36 г съм и ми е време тя започва да човърка там... и незнам почвам да си мисля дали не чака да забременея и да си прави мръсните игри. незнам какво да мисля и защо хората са толкова злобни...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7df3248ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма престижна и ниско платена работа! С това историята се приключва. Ако действително нямаш дете е най-добре да послушаш колежките си в това, защото си на 36 все пак. Дори за второ детенце е супер да се замислиш. Така ще се оттървеш от змийчарника, но и 2 г. ще имаш сигурен доход някакъв, защото сама знаеш, че твоето работно място е в процес на закриване/консолидиране, но и някои от змииките ще изхвърчат - ОК, но какво те грее това?
Напускай и търси ДОБРА ЗАПЛАТА. Не си на 20 г. да търсиш слава и стаж. Сега прави пари и деца. Да се тровиш с глупава работа без пари си е загуба на време и се прави това само на младини за стаж, не на 36 г.!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f38f332c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление има престижна работа, която не е платена. Това е работата на юристите и по администрациите и по фирмите. Защото юристи бол, благодарение на криворазбраната "демокрация" - разкриването на хиляди бройки за студенти право. Професията е ужасно обезценена.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ba09d6abfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   До номер 1 как можа да кажеш че няма престижни ниско платени работи ами учителите лекарите медицинските сестри полицаите от софия който имат 2000 завършени случая само в 1- во раьонно и получават заплатата на тези в трън който имат общо 50 (това е реална информация).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 84fb6d5021
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: работата е точно като юрист. И номер 1 има престижна, но ниско платена работа!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7df3248ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, не съм съгласна. Има добри и лоши професионалисти, юристи и така нататък. Малко взимат всички само в началото докато натрупат стаж. Моят адвокат е на 35 г. и в началото взимаше много малко и се борише за всеки клиент, включително защитаваше служебно разни цигани. Има много широк профил, защото всеки клиент му беше кът и е чел допълнително за всеки случай. Днес е съдружник в голяма кантора, има си огромно бюро, секретарки, дела в САЩ води, в Брюксел и това не му е паднало от небето, а просто никого не е върнал и е печелил дела, отварял е и фирми, работил е какво ли не, включително да виси по институции за разни хора. Инициативата за печелене на клиенти и хонорари обаче е у юриста, не у клиентите. Първо ти работиш за името, после името за теб.
При юристите е екстремно и то в цял свят е така, но грешиш, че ниско платените са били с престижна работа - има много юридически длъжности и ниско платените юристи или са без работа едва ли не, или са дребни драскачи на договори, или изпълняват асистентски функции някъде, но не е престижно да не можеш едни обувки да си купиш едва ли не. Който е добър юрист, архитект и така нататък, той взима много добри пари, дори може да стане милионер.
Престижни, но ниско платени длъжности мога да кажа, че има само в държавния сектор, в образованието като цяло (професори, учители, директори на училища дори), в политиката, във всички длъжности, плащани от държавния бюджет, но навън в „джунглата“ няма такава абсурдна комбинация като „престижна“ работа и ниско платена.
Престижно ти е образованието само, но ти какво ще направиш от него си е твоя работа.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 772252b030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какъв е този юрист, който работи в цех? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b1e7e5a022
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, повярвай ми, няма нископлатена, но престижна работа. В днешно време престижа се определя от парите. За съжаление юриститне в България нямат престижни професии. Причината е както ниското заплащане, така и постоянните атаки срещу системата и развалянето на имиджа ѝ. Уважавана професия е например тази на програмиста. На хората по-долу, които не им се вярва, нека поясня - юридическата професия в БГ е девалвирала напълно. Заплатите са ниски, шефовете са разглезени, защото имат огромен избор и могат да ти бият шута всеки ден, за да наемат някой за още по-малко пари (от качеството, разбира се, не се интересуват).

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b1e7e5a022
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 8: няма значение колко си добър. Никой не ти дава шанс, ако не разполагаш с връзки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker