Объркана съм след отпуска по майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Объркана съм след отпуска по майчинство
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2074 пъти
Здравейте на всички.
Ще разкажа историята си накратко, без да влизам в подробности. Истината е, че съм страшно объркана, и наистина имам нужда от вашите съвети.
Имам дете на 3 год. Върнах се от майчинство преди 9 месеца, и оттогава всичко е повече от трудно. По- принцип съм много амбициозна в работата си, но това отдавна не го смятам за плюс, защото в моя случай е явно, че давам повече от необходимото. Връщайки се от майчинство, се върнах в старата ми фирма, в която бях работила 5 години преди това. Да, беше ми доста трудно в началото, но бързо влязох в крачка и повишението ми дойде след 3 мес. Но! Постоянно нямах време за детето ми, работата ми буквално ме скапваше, често се прибирах вечер, когато малкият вече спеше.. Взехме решение със съпруга ми, да напусна работа и да остана при детето, защото и без това сменихме няколко детегледачки през този период и това ни изтощаваше допълнително и нас и детето. 2 дни преди да напусна работа, ми излезе много добро предложение за работа в добра компания и без никаква почивка започнах в новата фирма директно от следващия ден. Там всичко започна отначало, с много усилия и труд, в съвсем различна сфера за мен, но въпреки това не спирах да се боря. Един ден отидох на работа в много лошо здравословно състояние, като смятах, че е просто настинка, а след 2 дни вече бях в операционната.
Чувствам се ужасно уморена и ужасно лоша майка, защото нямам никакво време за детето си. Сега, когато се възстановявам след операцията имам време да обмислям нещата и ми е много тежко. Не зная какво да правя, много съм объркана и изтощена. Преди няколко години пробвах и със собствен бизнес, който не потръгна. Новата работа ми харесва, но отново нямам никакво време за детето си и семейството си. Трябва ли да напусна и работата, която ми харесва, но заради която правя много жертви, а какво ще правя след това? Искам да раЗвия нещо свое, но ме е страх защото веднъж не потръгна, а и вече съм толкова объркана, не зная с какво да се захвана, за да съчетавам работата и семейството.
Ще съм много благодарна, да чуя вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: d2c34f523d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай се на половин работен ден при старата си фирма - знаят те, не ти трябва подготовка и така нататък. И още - можеш действително да стартираш свой си бизнес. Това, че веднъж не се е получило, не значи, че пак ще е така, но трябва внимателно да анализираш опита си от миналото и грешките.
Бизнесът не е ракетна наука. Просто трябва или да си пръв (да създадеш нов пазар), или да си по-добър от останалите, или по-евтин. Повечето бизнеси не успяват, защото са по средата - предлагат стока или услуга на средна цена и със средно качество. Трябва или да предложиш максимално ниска цена за определено качество, или да предложиш максимално качество за определена цена, но никога, никога не бъди по средата.
Също можеш да се пробваш с работа на свободна практика примерно като посредник на недвижими имоти. Там тепърва ще нараства пазара, а доста хора отпаднаха. Дори да работиш за някоя голяма агенция, и там си на практика свободна на хонорар. Има и други подобни идеи за работа самостоятелно, но не ти знам образование, област и не мога да дам съвет. Мислила ли си за преквалификация?
Не се спичай обаче. Бъди вярна на себе си и инстинкта си и ако искаш да останеш у дома, остани. Не държиш никому обяснения, само със съпруга си ги взимайте тези решения.
И още - мислили ли сте за второ дете? Едно дете и без това не е добре да расте

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4db794f7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за изчерпателния отговор :) Имам 2 висши образования, които не смятам, че са ми били много от полза до момента. Относно сферата-по-голямата част от опита ми е в сферата на търговията и контакти с фирми. За второ дете-още не е дошло времето. Да, обсъждали сме го, и ако с първото бяхме на 1000% сигурни, че го искаме, сега не го усещаме по този начин, затова смятаме, че още не сме готови за второ дете.
Истината е, че имам нужда да бъда до детето си, но явно ме е страх да поема риска да остана без доходи. В същото време имам желание да се уча и развивам, и едно оставане вкъщи би ми се отраЗило добре, но има голям риск да не ми се получат нещата( въпреки, че самата аз осъзнавам, че това е погрешно мислене, и човек трябва да рискува), но ми се натрупаха доста неща напоследък и именно затова се чувствам доста объркана.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bc7727bb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Работа на половин работно време е добър вариант. Заплатата ще е двойно по-ниска, но пък ще компенсираш. Не си първата, нито последната, която има такъв проблем. Системата на света е така направена, че човек да няма време за личен живот... Поговорете със съпруга и вземете решение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker