Ако забременея, ще остана ли без работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Ако забременея, ще остана ли без работа?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1883 пъти
Здравейте.
Въпросът ми е следния: "Нетактично и некоректно ли е със съпруга ми да започнем опити за бебе, в случай че работя на нова работа от 9 - 10 месеца, с постоянен трудов договор? "
Преди тази работа имам стаж дълги години в друга фирма. Въпросът ми е повече към майките, които са минали през това. Какво се случва с мен при една бременност? Ще ме уволнят ли, имам ли някаква защита, а ако изчакам поне 2 години за да натрупам стаж на тази работа ще има ли по - малък шанс при бременност да ме отстранят?
Всъщност, изобщо ще ме отстранят ли?
Аз така или иначе имам заболяване (което не ми е противопоказно да имам бебе), при което ако изчакам още време е възможно да не мога да забременея, защото цялото ми тяло се дехармонизира и започват промени във функционирането на цикъла ми.
Въпросът е... да изчакам ли още от страх да не ме изгонят (което би било дискриминация) и да има шанс да нямам дете или да действам и да се страхувам, че ще ми сипят отнякъде?
И в двата случая е кофти, но работата е важна за мен и искам да остана на нея за доста дълго време.
Много бих искала да чуя какво мислите вие, просто за да съпоставя гледната си точка с вашата и да осмисля крайна позиция.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 481a703211
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като си минала изпитателния срок, не могат да те пипнат. Ще ги съсипеш в съда. В България човек трябва много да се издъни, за да го уволнят, а за бременни жени е почти невъзможно. Според мен няма да имаш проблем. Единственият номер, който могат да ти извъртят, е ако те осигуряват на минимална и ти плащат останалото кеш, да се заядат и да не ти го дават. Но едва ли.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a3845f6741
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си на безсрочен трудов договор не могат да те уволнят! Освен това ако имаш над 2 г. непрекъснат трудов стаж /може и в различни фирми/ си е съвсем ОК за теб. Ако си била в бюрото по труда между 2 работи също е стаж ако е в рамките на 6 месеца мисля, така че най-вероятно имаш непрекъснат трудов стаж. Провери само това заради майчинството.

Неморално към работодателя е само ако си взимаш после фалшиви болнични и се правиш на болна без да си, защото реално бременността не е болест и можеш да си работиш. Много е грозно у нас практиката бременни да си взимат непрекъснато болничен, а после да ги гледаш по МОЛ-ове, във фейса да постват снимки от почивки или дори как спортуват, на плажа се пекат и тем подобни.
Така че ако работата е важна за теб работи като се чувстваш добре и не лъжи. Взимай болничен само като не си добре и ако си прилежна, ако се стараеш никой никога нищо няма да ти каже за бременността.
Ако имаш поликистозни яйчници те съветвам като жена да промениш начина си на живот и най-вече да елеминираш обработените храни от менюто си, простите и кухи въглехидтати като хляба, ориза, сладкото, картофите, фаст фуда, безалкохолните, соковете, включително фрешовете, защото са чиста проба захар без фибрите. Яж ЦЕЛИ плодове и зеленчуци!.
Яж зеленчуци на корем (зеле, спанак, краставици, салати, чесън, лук), качествено месо, гъби, включително яж тлъсто месо и риба, богати на омега 6 и омега 3, а за готвене ползвай масло, маз или кокосово олио, но елемнирай хидрогенираните и нестабилни мазнини като олиото, защото олиото се оксидира при нагряване и причинява рак. Махкай го от менюто си, а маргаринът е просто ядима пластмаса. За салата задължитлено много добър зехтин extra, а при готвене използвай стабилни животински мазнини като маз и масло. Не се притеснявай от мазта - тя е идентична по състав на мазнините в майчиното мляко и се обработва много добре от организма и после можеш да мажеш новороденото и корема си с маз, за да не ти станат стрий. Мазта е чудесна мазнина. Ако не искаш да ползваш маз, в Био магазините питай за кокосово масло - то е стабилно за готвене и пак можеш да го мажеш на корема си, гърдите, ханша срещу стрий, а после и бебето. Уникална мазнина е това, няма мирис и вкус!
Липсват ти мазнини, миличка, за да произвеждаш холестерол, а като нямаш достатачно холестерол не можеш да произвеждаш и женски хормони, щитовидната жлеза се прецаква и тялото се прецаква като цяло и затова имаш и кисти. ПКЯ са резултат от неправилна диета и начин на живот.

Ако ме послушаш ще почутвстваш чудесно подобрение и то почти веднага. Аз имах твоите проблеми и се излекувах само с диетата без хапчета. Диетата ми се казва ketogenic diet, Paleo начин на живот и хранене. Лесно е, не е диета за отслабване, макар че се отслабва много, а за здраве и не се броят калории - напротив. Важно е също поне сега и по време на бременността да купуваш храна или от производителите директно регионална, или органична. Най-добре от селата наоколо да си взимаш от познати хора яйца, месо, истински млечни продукти. Лесно е - замръзяваш месото, а яйцата са поне 3 седмици ОК, кашкавал с месеци, сиренето също, киселото мляко 2 седмици трайност, така че не е трудно - палите колата с мъжа ти и се запасявате с истинска храна, не с боклуците навън е по-евтино. Купувай плодове и зеленчуци от пазара, гледай да са български, защото така ще са и според сезона!
И ДВАМАТА се хранете с чиста, истинска храна. ГОТВИ.
Вземи си омега 3 на хапчета - рибено масло, вземи си витамин Д3, калций, магнезий препарат и силен препарат с Фолиева киселина, за да не родиш „пеперудено“ дете.
Питай лекаря или аптекара си, но за жени с желание за дете Фолиева киселина високо дозирана е задължително, а за да я обработиш витамин д3, калций, витамини С, В групата, Е, омега 3, магнезий и си готова.
Също мъжът ти да взима поне Фолиева киселина, защото има съмнение, че също е добре мъжът да взима фолиева киселина срещу отворен гръб на зародиша. Яжте и двамата чисти, цели храни - тоест готви, не яжте боклуците навън или обработени храни. За жената е важно, но и за мъжът е важно, защото 50% зависи от него. Да, неговата сперма се сменя всеки 3 дни, но ако пие, пуши, яде боклуци, не си мисли, че това няма отражение после.

Спрете И ДВАМАТА пушенето и ти спри алкохола на 100%, а той умерено.

Но като работодател ти казвам, че нямаш проблем да забременееш на този етап, стига да не лъжеш, че ти е лошо, а после да те види шефът ти в МОЛа как си избираш бански за поредната почивка в Гърция :)
Работодателите не хапем, не ядем деца за закуска и не разпъваме хора на кръст, но коректност срещу коректност. Дали са ти добра длъжност на безсрочен трудов договор, не я прецаквай с лъжи, измами и мързел, но да искаш дете си е легитимно и нормално и никой няма против, стига да избягваш горната ситуация с лъжливи болнични и наглост, защото ти казвам, че такава подигравка не се забравя и при първа възможност ще се оттърват от теб ако си ги лъгала за болничен, а после си печеш задника някъде.
Инвестирай в храна и правилните хранителни добавки, за да не родиш болно дете, което ще прецака за винаги живота ти.
Ходи редовно на прегледи, защото дори да не правиш скъпи изследвания, един добър лекар може да види на видеото веднага Даун дете, пеперудено дете и така нататък. Така, че си ходи на прегледите от НЗОК и не се притеснявай за работата си!
Успех

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 42a487cd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката:
Благодаря за коментарите на номер 1 и номер 2, които са видими за мен към момента.
Заболяването ми е автоимунно, но си пия хаповете и поддържам всичко в норма. Наред с тях приемам биотин, селен, магнезий, фолиева киселина, пия желязо и витамин ц всеки ден, съобразявам се да ги пия по график. Храня се здравословно, не ям пържено, мазно, хляб, брашно, избягвам глутен категорично, замествам олиото със зехтин, не пия газирано, не ям сладко, като цяло си спазвам всичко.
Относно работата - болнични никога не съм пускала. Нито тук, нито на старото място. Дори не знам дали ще издържа цялото майчинство у дома, вероятно ще се върна по - рано на работа. Иначе се старая, учтива съм и никога не съм отказала работа, дори често гледам да помагам и се отзовавам.
Но се притеснявам, че много скоро след като дойдох ще се прави ново интервю евентуално и ще се обръща внимание на нов човек отново. Някак ми е гузно, но пък много искам да имам детенце и семейството ми също да върви.
Благодаря още веднъж за изчерпателните мнения :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8b5b26c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как да те изгонят, не го мисли това гледай собствените си желания, не го отлагай, защото понякога и децата не се появяват веднага, някои хора чакат с години...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8b5b26c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   до 2 а защо да не си взимат болнични, все пак най-важно е бебето, а все пак не може да се работи всяка работа.. всеки си решава..

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ca13aacd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Изобщо не се притеснявай да забременееш. И на мен ми беше гузно и чаках, за да съм коректна към работодателя. Междувременно изнесох цялата работа на млади майки, които бяха в болнични през седмица /за което не ги упреквам, разбира се, че ще си гледат децата, но на мен ми се видя сметката/. И докато чаках работодателят да оцени колко съм коректна, дойдоха млади жени, които преспокойно си забременяха, излязоха в болничен, после в майчинство, после им текоха и полагаеми отпуски на някои, въпреки че дори бяха на срочен договор. След 2. 5 години "лоялност" от моя страна, като бях на 35 години, нещата във фирмата се скофтиха, обявиха процедура за масови съкращения поради намален обем на работа, аз изхвърчах първа, младите майки си запазиха защитените места, тези дето бяха на срочен, минаха на безсрочен. Отидох на борсата за 8 месеца - осигурителният ми доход от 2000 падна на 320 за 8 месеца. Опитах да търся нова работа, но и аз като теб се чудех какво ще стане, ако забременея. Затова след Сега 1. 5 година по-късно вместо да си гледам детето с 1500 лева майчинство, го гледам с 600, заради месеците на борсата. Ми преживява се, какво да ти кажа. Но не прави евала на никой работодател. Те, освен, че не оценяват нищо, са и безмилостни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8b5b26c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до предния, е разбира се всеки си гледа интереса..

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4a9c4aebf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти пък като че ли нещо лошо ще правиш... Бременна жена не може да бъде уволнена, нито след майчинство да я сложат на по-ниска позиция. Щом така е по ТК, приеми го и ти за твой вътрешен кодекс. И си пусни максималното майчинство. Гледай си детето. То е за кратко. После работа ще има до насита.

Прекалено много мислиш за другите. Ново интервю, ала-бала. Голямата работа едно интервю и нов сътрудник. Истинската голяма работа е нов човек, който от теб зависи да стане добър човек.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8b5b26c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   до 8 как стават нещата с максималното майчинство?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e22e765495
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Благодаря и на новите включили се по темата.
Ще действаме със съпруга.
Дано скоро мога да се похваля с новина.
Желая успех на всички.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4a9c4aebf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Максимално по време имах предвид. Не от грижа за фирмата да даде детето рано-рано на ясли, ами да си изкара 2-3 години с него и да се гледат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker