В безизходица... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

В безизходица...
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2140 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 20 години от малък град. Преди две години се преместих в по голям град за да уча, но тъй като парите никога не стигаха преди една година започнах работа в хранителен магазин. От началото всичко беше добре разбрахме се с работодателите да ме освобождават за лекции, но постепенно започнаха да не ме пускат, че нямало кой да работи.. така изгубих цяла година дори на изпитите не можах да отида. Лятото всички колежки излизаха в отпуска за мен все не оставаше ред все оправдания, че сега точно нямало как. Работила съм по един месец без почивен ден и все още не ми плащат тези извънредни часове. Не стига, че всеки ден съм по 11-12 часа в този магазин, а започнаха и заплатата да ми бавят с оправданието, че когато сметнели брака и ми го удържали чак тогава съм щяла да си получа заплатата, въпреки че вече ми е време за аванс и извънредни нямам платени те още пари ми задържат. На квартира съм и семестъра трябва да си платя разчитам на тия пари, но ето че ме оставят без една стотинка в джоба и се дръжат с мен все едно не съм човешко същество. Сега си взех болнични, защото психически вече не издържах, а като им съобщих станах най-долната и най-черната как така съм си взела. Какво да правя да се опитам ли още малко да избутам или да си търся друга работа, макар че където и да започна има един месец задържане и няма как да се издържам, а тук ако подам предизвестие последната заплата я дават след като напусна и то я дали я не, защото шефа става неоткриваем. Не знам на къде да поема..
Моля модераторите историята ми да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac66521009
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е на много места пълна експлоатация докато издържиш. Според мен колкото повече стоиш там, толкова повече пари ще се натрупат да чакаш и никога да не получиш, така че си търси друга работа колкото и трудно да се намира в малките градове.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ae7d6b03f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Информирай Инспекцията по труда, ВЕДНАГА. Да видиш колко бързо ще ти платят всичко до стотинка и няма да гъкнат повече. Повярвай, в тая държава все още има работещи институции в името на народа. Такива гнусни наглеци не трябва да се оставят безнаказани.

М28

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0ca647d12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   При първото забаване или неплащане на нещо си. Дори и малка некоректност ти направо напускаш. Защо се занимаваш с такива идиоти? Не си отишла да работиш по разни миризливи магазинчета. Висшето трябва да идва преди всичко. Те като са видяли, че оставаш за допълнителни часове и са решили да те изстискат до край.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4c7e561740
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо позволяваш така да те мачкат? Първо, спри да се изживяваш като жертва. Второ, повиши си самочувствието и започни да се уважаваш. Независимо дали си шеф на международен отдел на банка или чистиш кенефи, човек трябва да се самоуважава.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9fdc40ae95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Заплаши ги, че ще сигнализираш Инспекцията по труда или ще напишеш историята в медиите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 97d8117bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Говори с него през работно време за заплатата и ако отново увърта му кажи че няма да работиш и че звъниш в инспекции тук и там. А когато се обадиш в инспекцията се оплачи че не дават заплата и шефа иска да продава стоки с изтекъл срок на годност. Ще видиш ще се насере тоя...

Говори му и настоявай!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c0c217bc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Махай се от там! Тегли им една майна и си ходи. За какво работиш? За пари! Следователно като не ти дават парите - нищо няма да загубиш като ги напуснеш. Търси си нова работа. Като си намериш - подаваш предизвестие, заедно с молба за отпуска... никой не може да ти каже и копче.
Лошото е, че си хващат млади хора, които нямат опита и психическата сила да се противопоставят... за това ги експлоатират до дупка. Но има начин да си защитиш правата!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0474af7c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Направо съм изумен от това изречение "когато сметнели брака и ми го удържали чак тогава съм щяла да си получа заплатата"! Как може да си компенсират брака с твоя труд, това са съвсем отделни и независими неща. Всеки сульо и пульо иска да е шеф с едно магазинче и да богатее - и го избива от гърба на служителите.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 83513673b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз не разбирам за какво ти е тая заплата за семестрите, като не успяваш да ходиш и да си взимаш изпитите. По- добре напусни университета :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 76c951bb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, работодател съм и ще ти дам няколко съвета как да постъпиш. Първо имаш ли договор и какво пише в него? Осигурявал ли те е на реалните пари които получаваш?
Сега понеже законите са такива, че винаги работника е защитен максимално, всичко това което написа тука го пишеш с всички подробности за това колко часа на ден си работила, колко дни си работила без почивен ден, колко ти е плащал и на колко те е осигурявал. Пишеш колко пари ти дължи за извънредни часове и за редовно отработени дни. Пишеш също това за удръжките за брак, за които нямаш никаква вина, дали са издавани редовно касови бележки и каквото още се сетиш. Правиш едно копие и му го показваш на шефа ти, заедно със всичко дължимо до момента и ако почне да увърта, да заплашва или нещо друго директно отиваш в Инспекцията по труда и в НАП. Повярвай ми законите са такива, че дори да си изряден по всички направления, една такава жалба или сигнал просто те разкатават от проверки, винаги нещо изкача и накрая те одрусват здраво с глоби. Шефа ти директно ще се на*ере ако досега го е раздавал ербап.
Авторке, не допускай да се отнасят така с тебе, винаги се почва с малко по малко докато се стигне до експлоатация като роб. Държи си на договореното в в началото като се хващаш на една работа и винаги когато те карат да правиш нещо допълнително си отстоявай твоята позиция.
Лично аз се държа добре с работниците си и не допускам подобни простотии, винаги извънреден труд се заплаща допълнително и си спазвам договореното в началото. За съжаление все още има такива набедени работодатели, където си мислят, че работника е роб, както има и много некоректни работници, но това е друга тема.
Търси си това което ти дължат и се махай на момента от там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker