Търся съвет!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Търся съвет!!!
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1597 пъти
Здравейте! Имам сериозен проблем свързан с близък до мен човек и търсим разумно решение!
Моят близък работи една година в магазин с уговорката че ще получава 450лв на месец! Още със самото започване беше предупреден че ще бъде по някаква си еевро-програма, но това няма да повлияе върху заплащането! Оказва се че по програма е взимал на хартия 1250лв! Ние сме на ясно че работодателя 6-месеца ги е прибирал тези пари и е давал уговорената заплатка на моят близък! Като беше извадена банкова карта и дадена на управителя за да си получава спокойно парите и от тях да дава уговорената сума! Въпреки че всичко е доста нередно след първоначалната устна уговорка и двете страни са доволни.
Сега работодателя каза така- Ако искаш 4 месеца да получаваш обещетение от социалните в размер на 750лв ще трябва да те съкратя но поради това трябвало да внесе 2000лв някъде си, и работодателя иска от тези 4 месеца, всеки месец да му се давали по 300 лв, за да си възвърнали парите!
А ако моят човек не се съгласи на тази схема, работодателя щял да го уволни по взаимно съгласие и нямало да вземе никакви обещетения!

Накратко казано търся съвет от хора които знаят за какво става въпрос! Аз просто се опитвам да помогна по някакъв начин защото всичко ми се струва доста нередно!
Всичко това се случва в малък провинциален град и всички са с връзки и не знам какво си, а работодателя е адвокат и е на ясно с всички законови вратички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: fc0e666fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо не ми се връзва цялата история, защото до колкото знам парите от ЕС са за стажове при млади хора, трайно безработни и такива хора не взимат 1000 заплата, а към 650 лв. знам че миналите пъти са давали заплати на подобни хора МАКС.
Не се меси и бъркай обаче в чужди работи, а гледай своя си живот. Който има разни проблеми, да си ги решава, защото бъди сигурен, че нямаш и 50% от информацията.
А на познатия си можеш да кажеш - лакомо дупе, кръв сере.
До сега си е бил доволен да има каквато и да е работа, сега иска 2000 лв. заплата разбрал-недоразбрал.
Този случай обаче показва колко глупави са всичките тези субсидии и до какви работодатели, но и до какви заети достигат парите.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ed05a90f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно нормална схема с евро пари, работодателят на този твой близък е доста честен с него, все пак той е измислил схемата, той си слага главата в торбата и той заслужава неговата част от сумата. Сега предлага да измуфтите и българската държава, за 4 месеца, да вземете 3000 хиляди и да делите 1800 за вас и 1200 лева за него, не разбирам какво нечестно намирате в това след като сте се съгласили първият път и вече 1 година лъжете ЕС?
Предложението на работодателя е вашият близък да си легне у дома през следващите 4 месеца и да продължава да получава по 450 лева. Като получава 750 обезщетение и дава 300 на работодателя ще му остават чисти 450 и няма да ходи на работа. Най-добре си мълчете, защото вече сте съгрешили доста.
А това дали вашият работодател е вземал 1250 лева си е негова работа, той от тях дели за осигуровки, това не се ли сетихте, вие нали намазвахте по 450 лева на месец. Плюс това вие сте предоставили дебитната си карта на него, няма какво да му се сърдите!
Можете да отидете в банката ви и да си поискате извлечение по сметката ви за последната година, така ще сте сигурни в това, което твърдите, но не мисля че ЕС превежда 1250 лева на работника, превеждат се на работника около 750-760 лева, а другите отиват по друга сметка за осигуровки.
Да програмата беше за 1250, но тази сума включва осигуровките на работника и тези които трябва да плати работодателя.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3dc3a24ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чисто изнудване си е, няма нужда да се внасят никакви пари, за да те съкратят. Освен това не може да те уволнят по взаимно съгласие, може дисциплинарно. Моя съвет е твоя човек да си защитава правата, да дърви да бъде съкратен, иначе ще се обърне към инспекция по труда.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6c2d1694f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е изнудване, да не се поддава! Дори да го уволни и да отиде на борсата без обезщетение, може да поработи някъде да напусне. И ще си оправи основанието и ще взима обезщетение. Не се поддавай на измамните долни работодатели!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d6d31d45b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не не, в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не внася никакви пари! Да се договаря така, че само да получава, дори и да е по-малко, но да е сигурно!

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 18c3501b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   как е разбрал на какво заплата го водят? какво пише в трудовия договор, който е подписал? европрограма е изключително широко понятие, за какво по-точно става дума?
която и да е европрограмата, твоят човек има договорни отношения с работодателя, така че той е човекът, с когото трябва да се разбере. той е спазил уговорката, която са имали и му е плащал договорената заплата и двете страни са били доволни.
защо сега иска да го уволни? изтича срокът на проекта или не е доволен от него?
Ж45

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b698500399
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Решението е просто - блокира картата. Може да вземе и болничен 1 месец, за да източи НОИ. Има си много начини, ама приятелят ти трябва да си плати за консултацията, а не да муфти по форуми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker