Защо жените се държат така към други жени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79638)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (17882)
 Секс и интимност (9581)
 Тинейджърски (18195)
 Семейство (3750)
 Здраве (6557)
 Спорт и красота (3487)
 На работното място (1480)
 Образование (4359)
 В чужбина (967)
 Наркотици и алкохол (812)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1265)
 Други (10533)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Защо жените се държат така към други жени?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1617 пъти
Преди три месеца започнах нова работа. Разбирам се чудесно с всички, но има една колежка, която се държи странно. Не искам да я обиждам, но не е много хубавка и има много здравословни проблеми, а вероятно поради това и самочувствието и е по - ниско. Вместо обаче да бъде добър човек, тя се е озлобила и деня и минава в мусене и клюкарене против колегите. Никога не е доволна от заплатата, постоянно се дразни други колеги каква заплата взимали и няма елементарно възпитание. В началото се държеше, но после се изпусна и вече не се притеснява открито да ме игнорира, няма дори зрителен контакт, но ако се обърна с гръб усещам веднага да ме оглежда отгоре до долу. Сутрин, когато отида на работа и се усмихна и я поздравя най - често ме посреща с опулен поглед и ако ми отговори нещо ще е щастлив ден. Няколко пъти още в началото ме питаше как поддържам косата си толкова здрава, въпреки че е руса и аз и дадох съвети, после попита как поддържам фигурата си, обясних и как спортувам. По - късно вече спря да ме пита и само ме оглеждаше странно. Притеснявам се не за това, а че вече не ме търси, нито другите колеги, с които тя е по - близка и имам чувството че постоянно ме клюкарят и се настройват против мен. Някак ме изолират. Има дни, в които и дума не ми обелват. Пият кафе, аз отида при тях малко и те си говорят, но никой никога дори не ме поглежда, рядко ако много се постарая ми обръщат много малко внимание. Какво ли не опитах, правех и подаръчета, черпих я обяд, шегувах се с нея, подхващах различни теми, но тя винаги ме режеше с по една дума и прекъсваше всеки мой опит в зародиш. С никой не говори, по цял ден следи разни хора в интернет и им гледа профилите, няма си приятел, живее под наем с още едно момиче и постоянно говори против нея колко е необщителна и как я мрази. Това го говори на други колеги, аз просто го чух. Бяхме в една стая. Веднъж съквартирантката и дойде в офиса и я видях, много красиво и общително момиче, учудих се на думите на колежката. А и се сетих колко пъти я заговарях и ме режеше. Започнах непринуден разговор със съквартирантката и и момичето много лъчезарно подговори. Разбрах, че въобще не е проблема в нея. Притеснявам се защо понякога усещам такова отношение от жени към себе си. Старая се, общувам, мила съм, не се налагам, не клюкаря и пак не ме харесват и ме гледат лошо. Дойде ли мъж в стаята, обаче, веднага започна да си премята косата, пръска си парфюм и става лъчезарна и само говори, но само с мъже и възрастни жени. Не разбирам. От малко култура поне дори ако не ме харесват могат да вложат минимални усилия да не се напрягаме на работа. Като влиза в стая никога не чука и говори само с който има изгода и който може да и е полезен. Като се храни мляска, груба е. На 30 години момиче, а се държи така. Знам, че висшето си образование е получила, защото има връзки и когато стане въпрос за работа тя никога не знае, защото явно не е учила.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87aab7d3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   А ти защо въобще искаш да я разнищиш? Защо искаш да те харесва? Ако не те харесва - не те харесва и това е. Продължаваш напред с тези, с които се разбираш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6410ec3354
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Просто завижда. Смята те за конкуренция, явно и съквартирантката си също. Затова говори лоши неща зад гърбовете ви пред хората - да ви занижи оценката. Явно е много дребно човече. Ако държиш да я спечелиш по някакъв начин, може би й заговори за мъже... или я запознай с някого.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 554fc54251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм мъж, но винаги ми е правило впечатление колко подло и злобно се държат повечето жени една към друга. Не мога да си го обясня.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 822629285a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "Защо жените се държат така към други жени? "

Ти да не си някаква феминистка която очаква някаква повсеместна женска солидарност, че поставяш така въпроса? Избий си го това от главата, има най-различни хора с различни характери и виждания. В твоя случай жената няма мъж и е озлобена, не я вини - в днешно време е много трудно да се намерят и създадат трайни връзки ако не са създадени докато човек е подрастващ. Тя е на 30 години и съзнава това и желае мъжко внимание а ти и се явяваш конкуренция още повече, защото си по-хубава. Това значи, че ако има потенциален кандидат за нея той може да предпочете теб и да ти обърне внимание - така ти се явяваш пряка заплаха за нейното щастие и конкуренция за вниманието на мъжете. Жената очевидно е понесла удари от живота предполагам заслужено, защото на човек му се въздава според делата, но това не я е смирило а я е озлобило. Сега тя е изпълнена с егоизъм, злоба и завист и смята жени като теб за вероятни виновници за нейното нещастие, защото си по-хубава и заради това мъжете не и обръщат достатъчно внимание. Поради същата причина мрази и съквартирантката си, вероятно причината за това отношение се корени в някакво събитие в миналото. Понеже тя е по-отдавна на това работно място тя е установила връзка с хората там и като те игнорира поради нейната ненавист която изпитва към по-хубави жени като теб тя те превръща в аутсайдер. Жените когато нямат мъж стават доста често подобни на нея - озлобени, раздразнителни и язвителни. Ако и когато си намери мъж ще се преобрази и ще грейне от щастие и ще започне да се държи прекрасно с всички и ти ще си направо шокирана от промяната в поведението и. Поне докато нещата с мъжа са гладки ако нещо се обърка ще стане намусена, мълчалива и тросната а ако се разделят старата и злоба ще се върне с подновена сила. Ако искаш да и промениш отношението и помогни да си намери мъж. Виждаш, че гледа профили в интернет, радва се на мъжете и т. н.

М>30

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b9576920f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съветвам те изобщо да не обръщаш внимание на такива жени. Не си хаби енергията да се опитваш да се сприятеляваш с тях или да ги омилостивиш. Просто са злобни, неудовлетворени и завиждащи. Имам опит с такива. Едната ми беше уж приятелка, честно да ти кажа не знам как съм я търпяла- вечно мрънкаща, вечно недоволна, вечно гледаше да ме клъвне където и за каквото може. Какво ли не правих - помагала съм и, изслушвала съм я, разбирала съм я, ама не - то си знае нейното и само иска да ти навреди. В един момент ми писна и и казах всичко в очите - как се чувствам, какво мисля за нея и т. н. Спряхме да комуникираме за което не съжалявам. След години се срещнахме на едно събиране общо и дори не я отразих, само я поздравих и дотам, а беше седнала до мен. След което се премести най-демонстративно. Просто такива хора искат да те стъпчат и да те накарат да се чувстваш гадно, само защото те се чувстват така. Не им прави тази услуга да им се връзваш. Както тя се прави, че не те забелязва, така се прави и ти и точка. Имам и друг случаи и такава и вече усетя ли ги бягам надалеч. Имах колежка която се смяташе за по по най. Наистина беше много красива и всичко положително свършва дотук. Смяташе всички за по-долни от нея ли не знам, но се държеше ужасно. Наложи ми се да работя по един проект с нея - то не бяха коментари - как ще работя с тази, как не знам си какво, тази каква е. Абе изля си цялата гадория върху мен, при условие, че никога нито нещо съм и направила, нито съм я обидила, ей така за спорта. При което аз си свърших работата без да я отразявам и тя в един момент започна да ми се мазни, опитваше се уж да станем приятелки, но от такива хора не очаквай нищо добро. Аз елегантно се отдръпнах от нея и не съжалявам, защото такива хора нищо добро не носят. Съветвам те да не и обръщаш никакво, ама никакво внимание, гледай си работата и това е. Такива жени има, но от теб зависи да не ги допускаш до себе си и да не им позволяваш да ти мачкат самочувствието, заради собствената им неудовлетвореност и комплексарщина.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1e64218757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мисля, че причината за нейното поведение е в теб. По-скоро не обръщай внимание на такива хора. Щом не ти обръщат внимание и дори не те поздравяват, не се бутай. В крайна сметка не може всички да те харесват. :)
Върши си работата и да не ти пука. В крайна сметка не си там да завръзваш приятелства и ако не ти пречат на работата, просто ги игнорирай.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c97190e29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ами, не се занимавай с нея. Има комплекси и ти завижда за черти и качества, които иска да притежава, а ти имаш. Злослови пред другите за теб, за да повдига собственото си его и да мачка теб. Проста душица, с 2 думи.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e83f470b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защото сте шашави.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2e1cb909b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Когато бях млада и започнах работа, имах идеалистични представи за живота и колегиалността. Никой не ме беше подготвил как стоят нещата! Бях силно травмирана, огорчена, разочарована, обидена, възмутена. Надявах се да намеря приятелство, съпричасност и подкрепа, солидарност, но разбрах, че всеки е соло и се справя по единично, чрез подмазване, кланяне, лицемерие и нагаждачество. Съчувствам ти за неприятното положение, но поне нямаш ежеминутно някой изрод над главата, който не помества цял ден тлъстия си задник от бюрото и непрекъснато размахва камшика над теб и те третира като парцал! Днес и малките деца знаят, че живота е несправедлив и едва ли скоро ще се промени! Философите от всички времена се питат кой създаде живота такъв, кой създаде хората такива, но никой няма убедителен отговор. Затова просто се опитваме да оцелеем и да игнорираме несправедливостите, които са откакто свят светува!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0b93b8b3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Защото българските жени са злобни и завистливи, просто приеми че е така. Ти сега ли го осъзнаваш, на мен са ми завиждали многократно, а повярвай изобщо не съм някоя неземна красавица, а сега вече ще се присъединя и към дъртичките. Предполагам че просто са видели нещо във външният ми вид което те не притежават и за това са се дразнили, но отделно аз съм по мек и податлив човек и това им е помагало да ми откриват недостатъци. Веднъж една колежка ми каза че имам хубави, плътни устни, на следващият ден ми излезе една пришка на устата и се поду. Представи си да ти вземат й приятелят за около две седмици, ами отмъкнаха ми го под носа:D, смешно е да.. но тогава не ми беше. Завиждали са ми и за косата, преди няколко години някакво момиче ми каза че съм имала много хубав цвят, на следващият ден реших да се боядисам както обикновено и косата ми стана зелена.. ужас. Не й обръщай внимание на тази, а здравословни проблеми всеки човек може да ги получи, никой не е застрахован, да не ти пука каквото ще да говори, ти нали знаеш че това са просто клуки.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 862cc8bc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Дебелите жени са много злобни
Не е във теб проблема мани я тази.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c00f120cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ами тя си е такава явно. 100% и за теб е говорила разни неща, затова колегите ти те изолират. Най-доброто нещо според мен, което можеш да направиш, е да я прецакаш. Как?
Просто кажи на другите какво е говорила за тях и ще видиш как всички ще се обърнат срещу нея.
Тук няма лични чувства, тва са нейни комплекси, но не се оставяй и ти да станеш тяхна жертва.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker