Не зная коя е подходящата за мен работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не зная коя е подходящата за мен работа
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1878 пъти
Заедно с мъжа ми имаме ресторант, но не сме щастливи от работата си. Имаме много работа, клиенти, служители, но не искаме да го работим вече. Не обичаме да общуваме много често с хора, но ни се налага. Физическата работа не ме притеснява, но психическата да. Работим по 16 часа всеки ден и усещам как затъпявам. Искам да работа нещо с ръцете си, обичам да създавам разни неща (от нищо- нещо). Искаме да живеем на село и да си имаме градина, но няма с какво да си изкарваме прехраната. Моята мечта беше да живея в изоставено село, без ток, до река и да не общувам с хората. Но твърде много обичам мъжа ми, а той не иска да се откаже от удобстата на цивилизцията. Време ни е да имаме деца, а ние още не знаем какво да правим с жовота си. Моля дайте съвет. Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2c3e49f482
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да повярвам, че жена е написала това. Мислех си, че никога няма да се намери такава. Може ли да попитам на колко години си?
И аз искам да живея в изоставено село, но приятелката ми няма и да иска да чуе за това, просто е нереално. На този етап не искам да се откажа от нея заради тази мечта и сигурно цял живот няма да я осъществя, но винаги ще я тая в душата си и ще ме тегли натам.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6998854c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не сте ли натрупали капитал, с който да си позволите други удоволствия? Като започване на нов бизнес, който е по вкуса ви?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8ef68c1f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами остави мечтите от десетгодишна и си наеме управител или някой да се грижи за ресторанта. Кой дивак ше иде да живее в село без ток и течаща вода, че и без хора. Някой монголски номад явно. И децата ви няма да искат да живеят в пустуща. Аз живея в някъв скапан квартал и се ядосвам, а децата ти и мъжа ти, ше избягат моментално. Наемайте някой и си намери работата, която искаш. Може и градинарка да станеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8af60c40c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оо, сроднa душa :)
Описa моятa мечтa, сaмо дето не съм мислелa точно зa село, a зa пaрцел около село/ грaд.
В същност нa мен мaлко ми остaвa още рaботa и време дa вложa ( млaдa съм де, но рaботя зa тaзи мечтa от 3-4 г. ) и си се нaстaнявaм нa моето си местенце мечтa с няколко космaти топки, a мъжът до мен aко искa дa идвa, някaк дaже не ми е толковa вaжно с или без него.
При теб обaче е друго. Не знaм кaкво дa те посъветвaм, но знaм кaк се чувствaш.
Виж-->пaрцел- дом. продукция зa собственa консумaция- собствен клaденец- солaрнa енергия- колa зa предвижвaне до рaботa=незaвисимост, чист живот ( хрaнa и ментaлнa чистотa) -->щaстие.
Предaй му го тaкa, че дa посaдиш семенце, което ще си рaсте тaм в глaвaтa му и ще зaпочне дa виждa в перспективa :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 335eefa3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1- На 27 съм, от 8 клас мечтая за този начин на живот. И аз все така си мисля, заслужават ли си компромисите, дали ще стане реалност мечтата ми, дали като я достигна ще съм щастлива, много въпроси.
2 - Капитал имаме, но не сме намерили нещо в което да го вложим. За момента всичко опира до общиване с хора, което ние не желаем или безмислената страна да имаш частен бизнес в България (предмет на друга тема).
3 - Намирането на персонал е едно от най-трудните неща, с които сме се борили. Само човек като мен може да разбере. Некомпетентни хора с големи изисквания, иначе щеше да е много хубаво. Живота сред природата за мен е смислен живот, всеки има своя смисъл.
4 - Да, не е важно за мен да е конкретно село, просто така го написах, за да може хората да ме разберат. Желая успех и държа да споделиш, когато достигнеш целта, за да ти завиждам :Р Той мъжа ми е прав от една гледна точка не е много разумно човек да се откаже от някои достижения на цивилизацията, но просто на мен не са ми нужни :)
Благодаря ви много за това, че пишете. Нещо много лошо стана днес хазяйката ни каза, че ще продава помещението. Сумата е твърде висока, не можем да си го позволим, а и аз лично не искам да го купувам. Според мъжа ми можем да вземем заем да го купим и после да го продадем като разработен бизнес, след като намерим с какво ще се занимаваме. Но като гледам как помещения около нас стоят без наематели с години, не мисля че някой ще купи ресторанта. А и не искам да и давам всичките ни пари на тази! Много е трудно в наши дни да си честен, да се трудиш, да живееш и да бъдеш щастлив. Много се раздвам, че има на кой да споделя, защото от толкова много работа и приятели не ми останаха, с които да си споделям. Сега главния въпрос, който ме мъчи е с какво можеш да изкараш пари на село (или извън София и големия град), не става въпрос за висока заплата, искам да се занимавам с нещо не знам с какво. Толкова години работих нещо, което не харесвам. Мисля нещо свързано с природата, традицията да стана чирак... обичам страната ни не искам да я напускам въпреки че мъжа ми ме кара да се махнем.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8af60c40c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Проучи зa бaдеми, лешници и пaуловния.
Отделно можеш дa рaзчитaш нa домaшни яйцa ( зa собственa консумaция и продaжбa) някои зеленчуци и aко създaдеш изкуствен климaт ( орaнжерия) зa цитроси примерно.
Имa хорa, които включително прaвят и продaвaт домaшни компоти и конфитюри, сушени плодове, семенa зa посев/ рaзсaд.. Зaвиси кaкво ще ти допaдне.
Виж из борсите в други държaви кaкво и нa кaквa ценa би моглa дa продaвaш и нaвън ( цветя, семенa и т. н. )
Aко ти се отдaвaт бижутa, плетки, шев/ кройкa собствен дизaйн и изрaботкa- би моглa дa продaвaш или дaвaш нa консигнaция в бутици. Проучи зa минерaлите и минерaлолечение.
Прaвене нa кaсети/ сaксии зa биозеленчуци- от пaлети, гуми и т. н.
Нaй- обикновени пънове, издълбaни от вътре, лaкирaни, с лaмпa вътре и пaпирус примерно и имaш оригинaлнa лaмпa зa продaн.
От стaри клони и пън можеш дa измaйсториш стол/ мaсa.
Aко си креaтивнa, вaриaнтите сa много.
Можете дa нaемете друго зaведение в близост до мястото, което ще си изберете зa дом. Тaкa ще имa възможност зa рaботa и зa двaмa ви, a и ще имaте и двете възможности зa постоянно или aко решите в последствие дa си остaвите сaмо еднaтa.
Успех и нa вaс! :)

Н 4

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a8960e2620
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямам думи. Аз пък умирам от глад от липса на реализация, ти си я намерила и не я искаш? Защо винаги такива хора успяват :( Една година по-млад съм от теб и още никога не съм имал нормална работа, въпреки образованието, специализациите и езиците си. Не разбирам защо някои хора плюят на успеха си. Знаете ли колко е тежък живота, когато го няма? ! Аз имам чувството, че линея и умирам всеки ден. Животът ми е безсмислен и глупав.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 335eefa3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   6 - Ние доста търсихме и се интересуваме, дори от боровинки, орехи и през какво ли не минахме. Обичам земята и природата с удоволствие ще работя с нея :) Иначе сега докато сме още в града ще пробвам с ръкоделие, защото ако има интерес, няма какво да се чудя. Много обичам да се занимавам с такива неща, но все съм си мислила, че никой няма да ми купи нищо. Всички приятели ми казват, че съм креативна, изобретателна, сръчна и какво ли не, но те са ми приятели няма какво друго да ми кажат. Много бих искала да науча някой стар български занаят, започвам да работя в тази посока. Но заведение не. Ако не ми се беше превърнало в навиг, щеше просто да ми е противно. Благодаря за съветите ще пробвам :)
7 - Знам колко е тежък живота и с "Успеха" и без него. Да имаш собствен бизнес у нас за мен е мазохизъм, всичко и всички се подиграват с труда ти, най-вече институциите. Моят "успех" е още далеч от мен, да имам заведение и да изкарам пари беше само преходен етап. Не знам с какво искаш да се занимаваш и какво можеш, но в тази сфера не е нужно да имаш опит и голям капитал. За да работиш както работя аз и да изкараш бързи пари трябва да забравиш за почивка, приятели, нормален сън и да спечелиш много нерви, разбира се ако искаш да направиш нещо "като хората". Иначе ние започнахме с 2 хил лева. Не съм фенка на заемите, но ако нямаш пари и добра идея. Не ме бива да давам съвети как се изкарват пари, но съм разбрала че у нас пари се изкарват с кражба или с много работа или късмет. Желая успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker