Работа без срещи с хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа без срещи с хора
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3209 пъти
Здравейте!

Искам да бъда възможна най- кратка в питането си. Момиче съм на 20г., завърших средно образование, но не записах висше поради лични причини. Интроверт съм, общуването с хора ме натоварва адски много, дори с родителите си не мога да говоря спокойно без да се напрегна, така съм си от малка, социализацията, сблъскването и говоренето с и пред непознати хора винаги ми е и било ужасяващо и притеснено. Да, ходих по лекари, по задължение на родителите ми, но това сякаш ме травматизира повече отколкото да подобри състоянието ми. Чувствам се спокойно сама само в стаята ми у дома, когато си излизам сама. Ходя на тренировка по плуване, където се опитвам да се държа приятелски и като нормален човек, но цялото това поддържане на роля и постоянно да общувам много ме притеснява. Както и да е, търся си работа почти цяла година, но без успех, защото все ми предлагат работа свързана с МНОГО общуване с хора като продавач- консултант, а това не е за мен. Имах предложение като стажант - счетоводител, но фирмата е огромна и с супер много персонал, което означава постоянно здравей здрасти с колеги и колежки и нито миг спокойствие и напуснах още първия месец. Та търся работа в която ще работя главно сама или някой да ми каже какво трябва да се свърши и после да ме остави сама да го свърша. Знам че звучи откачено, но работя най- добре когато съм сама, с хора почвам да се спичам и притеснявам, да мисля те какво си мислят, как изглеждам и прочие глупости и това се отразява на работата ми отрицателно. Ако имате някакви идеи за работа от този тип ще се радвам да ги прочета. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 59bfb1a29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Със всичко се свиква и привиква, опитала си един месеца и искаш всичко да е наред. Да кажеш здравей не е общуване, а възпитание, което всеки трябва да го носи в себе си. Отначало само това ти е достатъчно, като срещнеш колега, да кажеш едно здравей или друг поздрав. Не се иска някакво усилие, всичко става автоматично, ако го има в тебе. Да си интроверт е до характер, но да си темерут, това вече е до възпитание на характера. Ако се държиш възпитано, макар и мълчалива(това е скромност), ще си приятна за другите, но ако си мълчалив темерут, който се надува пред другите, това е дразнещо. Вярвам не си от вторите.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4d9598819f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти аз съм мъжки пол и на 23 г и съм като теб.

Работя в склад за Алуминиева и ПВЦ дограма и от части може да е по тежка работата, но като чели изолацията ми действа по добре. Работил съм и работа с хора в столичен МОЛ, а също и в туристическа фирма като екскурзовод, като последното изобщо не беше зле, но..


И аз като теб се лутам все още.. просто тоя откачен свят взе да не ми понася..

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7d5aec2c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами, проблемът е, че нямаш никаква квалификация, доколкото разбирам. Иначе, работа като freelancer е точно за теб, но трябва да си добра в нещо... Прецени в какво можеш да си и се развивай в тази посока, ако работата ти позволява да не общуваш много. Счетоводството е добро начало - доста сухарско и в по-малка фирма нямаш много контакти. Аз съм бил в такава със 100 човека персонал и само 2 счетоводителки, които си седяха в тяхната стая и все казваха, че умират от скука, защото нямат контакти с никой друг.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3d981ad10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работа от дома, чрез интернет?! Но все пак опитай да се социализираш, не е само работата, ами приятели, любов, деца- мислиш ли и за тези неща?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 84bec6b6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мърчандайзър? Подреждаш стока по магазините.
Не може да не се общува с никой. Такава би била само някаква надомна работа.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d472169a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   В джобса имаше една секция - подходяща за темерути. Пробвай там.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 66f9248c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо не си за лекар, какво да ти предишен хапчета за да спонсориран поредната фарм. фирма. Второ защо се стигна до гук, не казвам че трябва да си супер ковутикативна, но все пак да си в някакви нормални граници. Върни се сама със себе си в детството си, предполагам, че вашите са типаж, легни, стани, млък, марш. ...подтискане са те и днес това си ти. Аз ако съм на твое място бих чела доста по въпроса и бих работила с психолог. Ако имаш възможност направи го. Аз съм много контактната и на раб. място където имаше ужасно много колеги, много ме натоварване липсата им на ел. възпитание. Дълги безсмисленни разговори на висок глас, занимавате с лични драми, децата им...ад. Направо ми се ревеше. Спасиха се със слушалки, нежна отпуската музика и комуникация само при нужда. В предвид това което си написала виж някаква работа в някой завод, производство, ако въобще вече има такива в България. Там ще си правиш нещо на раб. място, няма комуникация като в офис. Но по-важното е да потърсиш коренна на проблема, защото освен професионален има и личен живот, който е много по-важното утре ще трябва да комуникираш с партньора си и ако имаш сеза, ти ще си модел на поддръжание.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f7179edc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Такива асоциални стигат до момента, в който са разбили вратата на дома им и са ти намерили умрели от самотата.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b5f20ff8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   6 - Как смееш да обиждаш автора! Идиот и простаци са причината, хората да не искат да бъдат бщуват с други, защото се напълни с откровени животни по улици, офиси и институции.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 74f5062b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нещо, което можеш да си работиш онлайн и от вкъщи. Обаче да знаеш, всичко се преодолява с добро желание. Аз като дете пък имах фобия да говоря по телефон с непознати, сега просто никой не може да ме спре! Говоря си с клиентите и не ми пука! Просто трябва да го преодолееш, защото ок, ще си намериш такава работа, ама няма как да живееш цял живот без да говориш с никого.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 65bd144dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Направи си facebook като не можеш да говориш с хора поне да пишеш с тях. И по този начин ще свикнеш и да говориш.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 323c7e6d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бива ли те да програмираш? Мобилни приложения, някакви програми или направо можеш да създаваш интернет сайтове? Това е работа, в която не е нужно да се срещаш с много хора - вероятно можеш да сведеш контактите на живо до санитарния минимум. Или някаква дистанционна работа (пропускаме забележката на номер 6, който явно е единственият и най-добре възпитания, чувствителния, т. н. ) - дали ще е от Джобса, дали от някой чуждестранен сайт за фрилансъри. Или просто започни някаква работа в малко населено място - някое селце или малък град, където няма много хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0a2ef03c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От Авторката:
Знам малко по малко трябва да се социализирам, т. е. да излизам от комфортната си зона, но искам да стане постепенно без непознати хора ( такива като номер 6) да ме притискат и да навлизат в личното ми пространство. Да, темерут съм си и какво? Не съм ок с това да споделя половината си живот на всеки срещнат и да станем дружки! Такава съм си и точка! Идеята за фрийлансърите ми допада но не се занимавам с програмиране. Мога да работя с photoshop и малко с corel draw още го изучавам, обработвам снимки, но не съм си правила портфолио, правя го за развлечение. Понякога правя любителски клипчета със сцени от филми и/или сериали в youtube, но не получавам много гледания, а относно фб там няма честно казано с кой толкова да си пиша, то и за това не го ползвам много често.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 703f4b8569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мацка, както са ти казали - свиква се. И е хубаво да се социализираш по някакъв начин, защото не винаги ще искаш да бъдеш сама, но след 10 години като се сетиш, че искаш да имаш двама-трима човека покрай себе си ще е малко късно. На по 30 години хората вече имат изграден социален кръг.
Аз в своя пубертет бях доста неприятна и некомуникативна личност. В университета малко от малко започнах да комуникирам с хора, но при всеки случай само като се налагаше и по конкретен повод.
А след като започнах работа в желаната фирма и добих опит, увереност и контакти, не може човек да предположи, че мога да мълча три дни и да ми е приятно от това. Но всичко стана с времето си. И в тази фирма в началото не говорех много много и комуникацията ми беше на чисто формално ниво - поздрави и въпроси относно това какво, как и кога трябва да свърша. Но в рамките на има-няма година успях да изградя един стабилен социален кръг, едно по-тясно обкръжение дори и времето ми за усамотение драстично е смалено, но все пак си го имам. И то ми е приятно. Но вече не комуникирам с мъка с хора ами напротив.

Както каза номер 1 - да поздравяваш хората на първо време е напълно достатъчно! И аз не съм била в началото супер общителна и стигах само до там. Един вежлив разговор за това как сме, наспали ли сме се и т. н. пак се преодолява. В началото влияе отрицателно, като се обсъжда например какво сме правили уикенда и всички са пътували някъде, били са с гаджетата и т. н., а ти си си стояла у вас и хората не разбират, че това за теб е удоволствие. Но не е нужно да им се обясняваш - аз в такива разговори се изключвах. Като ме питаха какво съм правила през почивните дни просто им отговарях нищо, което не беше далеч от истината и те спряха да ме питат, защото си мислеха, че не искам да споделя.

Та не е лошо да започнеш работа с хора. Във фирма с поне 20-30 човека. Шансът да намериш и някой-друг с които да излизаш и навън през свободното време не е малък и ще ти помогне в живота.
И аз съм интроверт и меланхолист. Но това трябва да се преодолее поне до степен, която не те изключва тотоално от обществото. Каквото и да е това общество - ние живеем в него.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: af1e8c8fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До авторката:
Това е много хубаво, че се занимаваш с Photoshop и CorelDraw, започни да се занимаваш и със InDesign, това е програма с която правиш рекламни материали, също и със Illustrator е хубаво да работиш, същото е като CorelDraw, обаче Illustrator е много по-лесен от CorelDraw, ако можеш да рисуваш, това ще е голям плюс за теб, защото в Графичния дизайн се иска да можеш да рисуваш, но ако не можеш да рисуваш, може с предпечат да се занимаваш, само списания, флаери и вестници правиш, и ако снимката е много светла или много тъмна го оправяш с Photoshop. Повече се работи с InDesign.
Аз самата също се занимавам с Графичен дизайн, ходила съм на курс.
В jobs-а съм попадала на обяви за Графичен дизайн и предпечат, от вкъщи да работиш, не е нужно да работиш там :)
Аз също като теб съм затворен човек, и не говоря много с хора, но ако имам някаква цел, просто рискувам.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fcddcc1d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Причините не са в тебе, а наистина, както казва по-нагоре в коментарите, повечето хора се превърнаха в животни и това се толерира. Така че, в общество на луди, нормалния е луд.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f73860e29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ако имаш възможност поговори с психолог, за да се намери причината на това нежелание да имаш хора около себе си. Вместо да мислиш как да избягаш от хората, потърси причината за това. Вероятно е някъде в детството ти или в семейната среда, или пък някаква травма... Важно е за теб да го направиш, защото един ден вероятно ще имаш семейство и деца. Как ще възпитаваш дете, криейки се от хората? Позамисли се за тези неща. Иначе никой масила не може да те накара да си с други хора. Потърси надомна работа, ако още има такава. Най-добре е да се занимаваш с компютри професионално. Ще можеш да си пред компютъра по цял ден и да не се занимаваш с хора.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 323c7e6d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Допълнение: чета някои коментари и разбирам защо има хора като авторката. Тя ви попита къде да работи, за да не се налага постоянно да се среща с хора, а някои започнаха Свещена война за променяне на живота й по удобен за тях начин. Кои сте вие, че да се месите в чуждия живот? Тя ви поиска съвет по един конкретен въпрос - възпитанието изисква да й помогнете с отговор по този въпрос, а не да умувате дали трябва да се включва в обществото или не, дали ще мре сама и прочее. С такива като вас не знам кой би искал да общува - дано да сте такива само пред компютъра, а в реалния живот да си знаете мястото. Как я виждате тази работа? Някой ще дойде при вас, за да си купи хляб, а вие ще му обяснявате например дали според вас обувките му отиват, как трябва да влиза в магазина и все неща, които всъщност не са и никога не са били ваша работа, с извинение за тона ми! Мила родна картинка!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 421538547b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Преводач, програмист, почистване на магазини или офиси рано сутрин преди да дойдат сътрудниците, разнасяне на стока, шофьор на автобус, машинист на влак, градинар, коминочистач, писател, художник, надомна работа, сезонна работа на полето, жена на богат мъж, геймтестър.

По-добре парлелно потърси добър психиатър да ти изпише правилните хапчета и да ти напасне дозата. Може да имаш социофобия, депресия, двете заедно или нещо друго, което да се оправи лесно с медикаменти, дори и на билкова основа, според заболяването. Предтсави си, че след една година лечение (примерно) спре да ти пука дали е с хора или без. Ще можеш да си потърсиш работа, която ти е по вкуса.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 421538547b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Хора, едно отклонение не се преодолява с желание, нито се свиква с него. Хайде преодолейте счупен крак без гипс и лекар и свикнете да ви боли нонстоп, без инвалидна количка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker