Където и да ходиш, каквото и да правиш-Работа няма! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Където и да ходиш, каквото и да правиш-Работа няма!
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 5691 пъти
Искам да споделя и моята история, за търсене на работа. Живея в малък провинциален град, и накратко казано град от селски тип, където хората са все още обвързани и са на принципа мой и свой.

На 47 години съм, и имам 27 год. трудов стаж в една голяма монополна фирма, която има офис и в нашият провинциялен град. И така работех там до края на м. декември 2009 година. Съкратиха длъжността и ми изплатиха обещетение.

През 2010 год. започнах да си търся работа. Първо като магазинерка, но условията които ми поставиха въобще не ми допадаха-да работя без трудов договор и когато дойдат проверяващи да се крия в склада.

През м. май заминах да си търся работа в Гърция. Първоначално започнах в една фирма там но работа имаше само малко повече през м. май, но после за 2 месеца 8 работни дни. И така до края на м. юли, и се върнах пак в БГ. Не съм седяла и там така, както някой си мисли, че като отидеш там и работа колкото искаш. Всеки ден ходех пред техните графии или така наречени бюра за работа, но не знаеш ли език, независимо, че можеш всичко да работиш и имаш желание, не те наемат на работа.

От м. септември 2010 година започнах пак тук в БГ да търся работа. Много CV съм изпратила, не само за нашият областен град, но и за София, до сега отникъде нищо. Ходила съм и във фирми където са ми казали, че набират работници, пускала съм си и там молби за работа-НО И ОТТАМ НИЩО. Записала съм се в 2 бюра и съм си платила при тях, когато имат при тях подходяща работа да се обадят, но до сега и оттам нищо.
Не знам вече какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 66d0834b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление нищо окуражаващо не мога да ти кажа. И аз от доста време съм без работа, вече нямам и желания да пращам CV-та, или да ходя по интервюта, защото резултата е никакъв. Нямаш ли някой, който да ти помогне да си намериш-нищо не става. Да, има и такива, които успяват чрез обява да си намерят, но процента е нищожен. Успех, дано все пак скоро намериш. Аз за себе си вярвам, че ще имам работа все някой ден, просто трябва да издържа психически този период.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 852f99dbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   модератор - сподели.нет е българоезичен сайт. Ние публикуваме коментари и истории, написани на кирилица и на български език. Може да публикуваме и цитат на друг език, които е в рамките на коментар или история, но не публикуваме коменари изцяло на други езици, освен на български.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7997753527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Живо ме интересува този въпрос - как да си намеря работа.
Защо не опиташ да пуснеш обява в Куриер, че се наемаш на каквато и да е работа и да видиш дали някой ще ти отговори.
Кажи после какво стана.
Също искам да ви питам за заплати - колко е една добра заплата?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7997753527
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Друга идея - в София има много стари хора останали без грижи у дома. Не може ли да живееш и да се грижиш за стар човек и в това време да търсиш и повече работа?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7dd4aa613d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   вижте какво мили хора в българия работа няма и няма и да има примирете се и това друг начин няма и аз съм с више но освен като чистачка в хотел друга работа не ми предлагат кураж и късмет в кавички на всички ни дано един ден тази шибана държава да се оправи но вероятността аз да доживея това според мен е никаква!!! това е загуба на потенциял и се учудвам че никой досега не го е разбрал хора с више ходят да чистят кенефи с извинение но това е действителността и ние трябва да я приемем...

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: deb63d5e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Подкрепям номер 5!
Който чака да го оправи държавата, няма да доживее.
Това се отнсая за всеки такъв човек във всяка произволна държава.
П.П. Че от кога „висшито“ ти гарантира работа, Джанъм? С „висшито“ си можеш да си избършеш д-то, то не значи квалификация! Чисти сега тоалетни като не си мислила на времето и чакай Царя да те оправи за 800 дни!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4e3257a492
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък знам за една циганка, дето няма "Вишо", ама по цял ден обикаля по домовете да събира килими и с мъжа си ги перат на двора пред къщата им. Досега не се е оплакала, че няма работа.
Всички се оплаквате, че не ви дават работа, ами измислете нещо, което хем да ви носи доходи, хем "да ви идва отръки" както казваше баба ми!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bc96ba9a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Каква работа №5? С твоето "виСше" дето хем не можеш го писа правилно, хем не знаеш български, виж колко запетай имаш, колко главни букви, с твоя "потенциЯл" само за миене ставаш.
Да не говорим пък за „висшИто“ на №6, оле-ле-мале!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3c54c83443
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз си намерих много хубава работа с висше образование, но просто имах късмет, че работодателя даваше шанс на хора като мен. Всеки месец там ми е кяр. Иначе все още мисля, че положението е тежко и ако остана без тази работа не знам къде ще си намеря...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 дни
hash: f1babcb0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте госпожо. Споделяте че имате 27 години опит в голяма фирма. Но не споменавате какво сте научила по времето на вашето обучение. Не споделяте колко сте квалифицирана спрямо сегашните изисквания на търсене на служители.
На 47 години вие сте зрял кадър и с малко разум ще намерите работа, или ще си я създадете.
Започнете да учите нещо, т. е. актуализирайте знанията си, а ако се занимавате с някакъв занаят - мислете за идеи как да продавате продуктите си, и ги направете достатъчно конкурентно способни, за да намерите клиентела.

ИДЕЯТА НА КАПИТАЛИЗМА Е ИДЕЯТА ЗА КОНКУРЕНЦИЯТА.
Не чакайте работата да дойде при вас, а вие своя начин за реализация.


Ж 22.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b3491cc56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   № 10 иде ми да те запсувам с най- вулгарните псувни, които знам и ако си ми пред очите ще ти строша простата картуна. За какви конкуренции и капиталистически идеи развиваш теории, капитализмът е мъртъв, не гледаш ли новини. Целият свят е в хаос. Така наречената" капиталистическа демокрация" не работи. Капитализъм,Социализъм,Фашизъм - това са култури основани на дифицит, разточителство на природни ресурси и разрушаване на околната среда. Всичко това плюс лакомията на хората водят до бедност, безработица, бездомност, глад, мизерия и войни. Не може да се продължава по тоя начин. Това трябва да им стане ясно на всички. Преди няколко години бяха достигнати критичните нива, започнаха кризите една след друга. Въпрос на време е системата да рухне от самосебе си, нужно е само още малко увеличение на безработицата в световен мащаб. Процесът е необратем. Нужно е да изберем нов път на развитие. Има подходяща алтернатива и тя е да създадем устойчиво общество в основата на което е изобилието и работата за екологията, "ресурсо -ориентирана икономика". Общество в което е важен човешкият фактор, творческото мислене, индивидуалност и изобретателност. Жалко е, че живеем в най-изобилното време в историята на човечеството и съсипваме всичко с лека ръка. Имаме високо развити технологии, имаме и ресурсите, можем напълно да унищожим дифицитът и гладът. Нужно е само желанието на хората за промяна. Време е да паднат всички граници и хората на планетата да станат наистина едно голямо семейство. Тогава всички земни блага ще принадлежат на тях, а не на банки и корпорации както е в момента. Ако само 10% от населението на земята работи, то може да изхрани всички останали и тогава няма да се налага да работиш, а може да се занимаваш с далеч по-палезни и забавни неща. Това е не само мое мнение, но и на най-големите умове в наши дни. Има хора, учени и съвсем обикновени дори, които работят неуморно за промяната, те са авторите и последователите на "Проектът Венера", единственият проект, който може да ни спаси. Поинтересувайте се и станете последователи на този проект, не се изисква нищо друго освен воля и вяра в промяната. Можем да направим рай на земята и това не е фантазия, а бъдещето което ни очаква.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9149f8e8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, малко ще се отклоня от темата: напълно си прав, че системата неминуемо ще рухне и процеса е необратим; тя няма да рухне от самосебе си, а заедно с всички ония, които са вкопчени за нея и я поддържат. Да, рухва безвъзвратно системата на КОНКУРЕНЦИЯ, на използване на други хора за лично облагодетелстване, да не говорим за съсипването на околната среда... защото всичко това е антихуманно и противоречи на космическия закон. Високоразвитите технологии без високо развито съзнание както виждаме водят до страдание и разрушение.

Затова да не забравяме, че промяната е в съзнанието.
Рай на земята ще има тогава и само тогава, когато достигнем съответното ниво на съзнание, всеки един поотделно и оттам като цяло. Сега сме в преход между две епохи: старото си заминава, новото все още не се вижда.

Но нека не се радваме прекалено, че системата си заминава: на този етап нямаме с какво да я заместим, всеки е срещу всеки и се спасява поединично. Докато не се научим да живеем заедно и да си помагаме и всеки с всеки да се обича, уважава и приема, да сме приятели и сътрудници вместо врагове и конкуренти, няма нов живот и нова епоха.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1b3e9a78b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   11, и с какво по-точно твоята лекция помогна на авторката? номер 10 все пак се опитва да помогне, макар и с общи приказки и добри пожелания.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 805279a2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 5: Просто не проумявам как са ти дали диплома като даже не можеш да напишеш правилно думите "виСш" и "потенциАл", а граматиката и изказа ти са под всякаква критика! За каква квалифицирана работа изобщо говориш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker