Програмиране в СофтУни?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Програмиране в СофтУни?!
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 4032 пъти
Здравейте,
аз съм на 26 М, не че има особено значение. Завършил съм висше образование с отличие, знам два езика, има специализация и т. н., но за моята специалност изглежда просто няма работа и не може да се намери. Тройно безработен съм - вече година и половина и няма никакви изгледи да променя нещо. Такива са реалностите в родината ни. Специалността ми не е с математическа насоченост.

Наскоро се записах в началните курсове на СофтУни по програмиране. Занимавал съм се с HTML и CSS до сега.

Чудя се дали изобщо завършването в СофтУни по някое от направленията ще ми осигури работа след време или е поредната вързация? Т. е. хора, които просто се надяват да изкарат пари от младоци или хора, които опитват да променят животите си към по-добро. И така... Моля ви, ако някой от вас има опит в тази сфера, нека ми даде съвет.

1. Колебая се между Java и PHP. Кой език ми предоставя по-добри възможности да започна работа? Кой език ще ми я осигури по-бързо (знам, звучи ужасно да се търси именно това, а не знанията преди всичко, но съм трайно безработен и трябва да се хвана за нещо, след като си намеря работа, бих продължил да уча);

2. Изобщо има ли смисъл да се учи в СофтУни? Т. е. знанията придобити там достатъчни ли са за да започна работа или не?

3. Някакви насоки да сменя кариерата възможно най-бързо? Ако нещата в СофтУни не биха дали резултат, моля ви за насока.

Знам, че вероятно в очите на напредналите хора с опит в IT вероятно съм смешен, но... просто искам да опитам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 62b002eb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не изглеждаш смешен има много хора като теб които започват да учат програмиране. Щом ти харесва не спирай да учиш

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ab927f90cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,
Аз започнах следването си в СофтУни през есента на 2014, когато бях на 28 и го завърших в края на 2015. От една година рабтя като програмист, така че се надявам постът ми да ти бъде полезен.
Програмата на СофтУни е наистина добра, така че ако усвояваш материала няма да имаш проблем с профеисоналната реализация. Обучението обаче е много интензивно. Докато учех в СофтУни отделях по 8-10 часа на ден - лекции, домашни, курсови работи. Поради тази причина и не повече от 10% от влезлите го завършват. Знанията ми помогнаха за добро представяне на интервютата за работа след това и имах шест оферти, от които избрах една. Трябва да знаеш обаче, че никой няма да ти налива знанията с фуния - там ти дават материалите, домашните и останалото си е от теб. Групите са големи и преподавателите трудно намират време за индивидуална помощ. Но ако си нахален, както бях аз, ще я получиш.
Относно езиците - няма никакво значение. Ако си изградиш мислене, лесно ще ги сменяш. Аз учих C#, първата ми работа беше на Джава, а сега пиша на Апекс. Ако наистина ти трябва спешно работа, след първия семестър в СофтУни би трябвало да имаш знания за започване на някакъв стаж. Но ще ти е много трудно да го съчетаваш с ученето после, времето не стига.
Относно математиката - полезна е, но не е необходима на вискчи програмисти. Познавам такива, които хал хабер си нямат и пак са добри в работата си - много зависи какво точно правиш.
Хората, които завършиха, подчертавам ЗАВЪРШИХА СофтУни се реализираха добре. Но има много, които идват с нагласата, че ще отделят по 4 часа седмично, ще вземат сертификат (който не го искат никъде и е най-вече за собстена проверка и удовлетворение) и ще идат да бачкат за гоУемите кинти. И псле се излагат по интервютата, ама учили в СофтУни. Имай предвид, че в програмирането се учи цял живот. СофтУни или която и да било друга школа или университет е само началото.
Питай, ако имаш допълнителни въпроси.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e303384d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравей!

Първо, не се притеснявай - не си смешен. Всеки трябва да започне от някъде - аз също съм имал трудното си навлизане в програмирането, а вече имам 3 години опит.

Относно въпросите ти:

1. И двата езика се търсят, въпреки че бих ти препоръчал Java - използва се в изключително много сериозни фирми - VMware, SAP Labs и т. н.

Въпреки, че съм. NET Developer и съм минал през доста курсове на Телерик, Java програмистите се търсят много повече от. NET програмистите.

По-малко се търсят от PHP програмистите, но това е в твоя полза тъй като заплатите за Java програмист са по-високи.

2. Ако се обучаваш успешно в СофтУни знанията ти ще са достатъчни за започване на работа.

Един колега така имаше 6 години опит като IT support, но не беше пипал програмиране, изкара няколко курса и сертификат и го взеха в едно доста добра българска фирма на над 1200 лв. заплата.

3. Като насоки бих ти дал - пробвай да си пишеш проекти и сам вкъщи (стига да имаш времето и да не си съсипеш обучението в СофтУни) - колкото повече проекти напишеш по-добре.

Може да са сайтчета, може да опиташ да е някакво мобилно приложение, може дори да опиташ да напишеш сървърно приложение.

Ако имаш средствата и времето изкарай и някой Java сертификат. Със сигурност ще ти е от полза (в интернет има много дъмпове с отговори, тъй че можеш да го изкараш лесно).

Ако направиш всичко това би трябвало между 3 до 6 месеца, паралелно с обучението в СофтУни да си намериш и работа.

Изискванията за Junior Java са много ниски - тъй че с това ще ги покриеш. Да не говорим, че има и огромно търсене на програмисти.

Ако не можеш да си намериш работа като Junior и обучението в СофтУни не се получи - пробвай да почнеш като стажант в SAP Labs или другаде.

Заплатите за стажанти там са колкото заплати за Junior и Middle в някои малки български фирми, тъй че и така ще си добре.

Надявам се че съм ти помогнал!

Напъни се още няколко месеца и ще си намериш работа!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker