Смяна на професията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Смяна на професията
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2280 пъти
Здравейте! Жена на 27 г. съм и желая да сменя професията си. Всъщност обстоятелствата ми го налагат, защото сегашната ми професия е много несигурна и не виждам за в бъдеще да мога да се изхранвам с нея, което много ме наранява и натоварва, но... това е друга тема. До сега горе-долу успявах да се издържам, но с много зор и помощ и не искам това да продължава. Въпроса е, че искам да мога да правя нещо, което не всички могат и да изкарвам добра заплата. Искам да пробвам да се занимвам с Front end developer или с и QI, но си нямам абсолютно никаква идея от тези неща и трябва да започна реално от нулата! Знам че за тези специалности трябва да имаш много добър английски и със сигурност трябва да започна уроци, но какво друго трябва да започна да уча за да навляза?? Освен това, все още не знам дали ще са ми интересни тези неща. Някой би ли ми споделил нещо повече какво представляват тези професии и също така колко време трябва да уча за да навляза и да си намеря работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 69aabf51e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

На въпроса дали ще са ти интересни тези неща не бих могъл да ти дам отговор - пробвай и сама ще решиш.

Аз лично съм. NET програмист с 3 години опит и мога да ти дам съвети как да навлезеш.

1. Почни да следваш някой курс за програмиране на Телерик Академията или СофтУни - имат доста и безплатни.

Не е нужно да ги записваш - просто направи всички домашни по тях както и финалния проект. Винаги можеш да си ги напишеш в CV-то щом ги направиш, дори и да не си ги карала с останалите ученици там.

Ако имаш и времето, почни в СофтУни разбира се, но ако не - просто ги изкарай самостоятелно.

Трудно е да се каже колко време ще ти трябва да учиш - бих казал, че за Junior позиция е достатъчно между 3 и 6 месеца опит (въпреки, че има позиции за които биха те взели само ако си чувала за програмиране т. е. взимат без никакъв опит).

2. Независимо какви уроци караш - почни да си пишеш проекти вкъщи, било то сайтчета, било то нещо друго. Можеш да го пишеш като непрофесионален опит в CV-то си.

3. Ако имаш времето и средствата - изкарай някой сертификат. В интернет има много отговори за сертификационни изпити тъй че лесно ще го изкараш.

4. Евентуално би могла да почнеш и като стажант някъде, след 1 месец учене. Стажантите в SAP не взимат никак малко, за хора без никакъв опит (900 лв. ако информацията ми е точна). Но във всеки случай се стреми към Junior позиция в сериозна компания - заплата 1200 лв.

5. Относно английския - да не ти пука на този етап. Достатъчно е да се справяш с четенето (тъй като ще трябва да търсиш неща в Google).

Аз лично имам най-високия сертификат по английски в Britannica, но съм бил на интервю в Microsoft и там мениджърът каза, че в международните компании, всеки говори с акцент или бърка някакви думи (най-важното е да се разбират хората).

Засега си постави за цел да се научиш да програмираш, пък като почнеш някъде работа - винаги можеш да изкараш един съботно-неделен курс на Britannica и да си подобриш английския.

Та на кратко - за между 3 до 6 месеца учене и писане на код като програмист, може да почнеш да кандидатстваш и да почнеш работа някъде.

Още един съвет - когато стигнеш до там, изгледай видеотата на Наков, как се пише CV, какво те питат на интервю и т. н. за да си намериш работа по-лесно.

Успех и поздрави!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9849299af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също бях започнал да уча програмиране на твоята възраст. От скромния опит който имам мога да те посъветвам: Трябва да се знае английски на добро ниво, така е. В Софтуни задачите които дават са на английски език. Трябва да се научиш да пишеш код за което трябват Година и половина до две. Доколкото знам всички видеа с материала са безплатни, можеш да влезеш в сайта на Софтуни и да видиш Програмиране за начинаещи. в първите видеа се обяснява всичко.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 202a405154
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз се занимавам с уеб дизайн и frond-end. За него са ти нужни английски (защото повечето информация в интернет е на този език). Можеш да запишеш курс в академията на Телерик (безплатни са). Така ще имаш информация на български и ще имаш стимул (домашни, изпити).
По този начин ще можеш да разбереш дали ти допада без финансови усилия. Учи се основно HTML, css, JavaScript. Първите две не са езици за програмиране, а по-скоро описателни и не са особено трудни, веднъж свикнеш ли. От теб си зависи колко бързо ще научиш нещата в достатъчна степен. Поне няколко месеца да положиш основите ми се струва реалистично.
За намиране на работа няма как да ти дам срок. В началото винаги е по-трудно, можеш да започнеш със стаж дори. Но ако наистина ти хареса и се развиваш, ще ти бъде по-лесно вбъдеще.
Успех!
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 43f8490c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря на всички коментирали по темата, много полезни съвети сте дали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker