Интервю за работа- как се обличате/ държите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Интервю за работа- как се обличате/ държите?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2866 пъти
Здравейте, предстои ми първо интервю за работа, жена съм, въпроса ми е как е най- удачно да се облека, как да се държа? Доколко непринуденото държание и "аз съм себе си" се приемат и оценяват от потенциалния работодател? Аз съм директен и прям човек, е с непознати може би дъм леко стеснителна и уважителна. Какво се цени на пръв поглед от работодателите? Да уточня става дума за туристически агенции/ резервационни бюра.
Благодаря, ще ми бъдат от полза съветите ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0a9b0c7b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Облечете се 'чисто и спретнато', по - скоро делово, отколкото клонящо към екстравагантност. Дори и ''бъдейки себе си'', последното да е Ваш предпочитан стил. Ако сте с пола, нека да не е по - къса от ''три пръста над коляното''. Разположени един до друг хоризонтално :). Не използвайте ''тежък грим''. Нека да е нещо ''семпло''. Говорете без да бързате, изразявайки се ясно и разбираемо. Само за неща които Ви питат. Хубаво е предварително да сте готова с отговори на редица стандартни въпроси. Има ги в много сайтове, които предлагат работа и съвети на търсещите работа. Усмихвайте се (не постоянно разбира се), нека изражението Ви да бъде приветливо. Не преувеличавайте и не лъжете, ако има неща които не Ви се удават, но наблегнете на силни Ваши умения. Много спец. по подбор на персонала, нарочно се държат грубо и невъзпитано с цел да видят как реагирате в такива ситуации. Провокират Ви. Запазете спокойствие и усмивка. Не се ''възмущавайте'. Отговаряте със същия тон като преди ''провокацията'', запазвайки самочуствие и ''добрия тон''. Това са основните неща които трябва да се спазват при интервю. Дано съм бил полезен и успех на интервюто.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c885811500
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е различно, зависи каква е длъжността, каква е фирмата, какъв е града, дали говориш с управител, чорбаджията или просто някаква от деловодството... трябва да прецениш на място, ако можеш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 54982051a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ицчети в нета, всичко което ти попадне. Освен това, правилото е, както ще ти се налага да ходиш на работа ако те одобрят така трябва да си облечена и на интервюто. Все пак ако е да офис, бих заложила не на строг костюм, защото нещата се променят и стил ежедневно-елегатнет все повече се налага, отколкото вратовръзки и т. н. можеш дори да си с дънки, и сако. Аз личон залагам на аксесоарите, елегатнет шал, малко бижута, елегантен маникюр без шарении, черно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c1ffc59da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом не знаеш как да се държиш и как да се облечеш значи не ставаш. Как може да не ти идва на акъл? Няма да говориш за филми и да се държиш като на среща с приятели. не виждам кое не е ясно. Опазил ме Бог такава жена да ми продава билети и да ми обърка екскурзията. Относто облеклото -ок ще ти дам съвет. Сложи си черни дънки или панталон. но да бъде по теб. не широк. Може да бъде кожен или от плат. Може и хубав черен клип. Нагоре бяла риза като на тези от офисите. Върху нея черно сако. има памучни и не са скъпи. Много лесно и евтино ще добиеш скъпа визия. Може да сложиш черна пола вместо панталон. но не прекалено къса. Сложи си токчета не повече от 5 см. от тези леко заострените отпред. Аз лично излеждам много офисно и сериозно така. Опитай и ти.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c1ffc59da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом не знаеш как да се държиш и как да се облечеш значи не ставаш. Как може да не ти идва на акъл? Няма да говориш за филми и да се държиш като на среща с приятели. не виждам кое не е ясно. Опазил ме Бог такава жена да ми продава билети и да ми обърка екскурзията. Относто облеклото -ок ще ти дам съвет. Сложи си черни дънки или панталон. но да бъде по теб. не широк. Може да бъде кожен или от плат. Може и хубав черен клип. Нагоре бяла риза като на тези от офисите. Върху нея черно сако. има памучни и не са скъпи. Много лесно и евтино ще добиеш скъпа визия. Може да сложиш черна пола вместо панталон. но не прекалено къса. Сложи си токчета не повече от 5 см. от тези леко заострените отпред. Аз лично излеждам много офисно и сериозно така. Опитай и ти.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5ca546852c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   С костюм, риза и вратовръзка. Това винаги прави добро впечатление. Хем е нестандартно за жена, хем е делово, хем е секси. Разбира се правилно съчетани.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a378c5b128
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам си един черен костюм и едни обувки, викам им "униформата за интервю", класически костюм от черна пола до коляното и черно сако, плюс черни обувки на немного висок ток. За да не стане обаче прекалено скучно, обличам някаква цветна риза. Освен това винаги гледам въпросните дрехи да са чисти и изгладени, а самата аз да мириша на лек парфюм и да съм с прибрана коса (екстравагантните веещи се коси ги оставям за след работно време или поне за ежедневието, а не точно за интервюто), лек грим, изправена стойка и съм готова. Е, поне по отношение на външния вид. Иначе преди интервюто се приготвям, чета всичко, което мога да намеря в интернет за въпросната фирма, защото няма нищо по-смешно от това да не си сигурна точно къде искаш да работиш. Та трябва да си подготвена и да имаш добра представа не само за конкретната позиция, за която кандидатстваш, но и за компанията. На самото интервю винаги съм малко нервна и това често ми изиграва лоша шега, но все пак се старая поне да не си личи много. Другото важно неща е, в никакъв случай да не закъсняваш! Ако интервюто ти е от 9, бъди там 9 без 5. Много лошо впечатление прави да губиш времето на хората и ти е голяма черна точка. Та в общи линии това е, влизаш леко усмихната, стараеш се да вървиш уверено, поздравяваш и като те поканят да седнеш-сядаш и се стараеш да отговаряш максимално честно на въпросите. Е, не е казано да си сухар, ама не е добра идея точно на интервюто да се правиш на клоун, все пак търсят човек за работа. А и още нещо, носи си разпечатано СВ-то и ако трябва даже копие от дипломата. По принцип се предполага, че те трябва да ги имат тези неща, ама винаги прави добро впечатление и ти да си ги носиш.
Успех! И заложи на класическата визия и професионалното поведение. Трябва да ги убедиш, че си сериозен човек и въпреки, че нямаш опит си готова да учиш нови неща и ще се справиш. Пък вече като те вземат на работа можеш да ходиш и с други дрехи, да се държиш по-свободно, даже да се шегуваш с колегите, но на самото интервю трябва да убедиш хората срещу теб, че си супер професионалистка и най-най-най-голямата ти мечта е да работиш за тях и съответно си най-най-най-подходящия човек за работата. Не е толкова страшно, аз съм го правила няколко пък с успех, е и доста пъти съм се проваляла, така че и ти можеш! Обаче и да не стане, не го приемай драматично, просто явно това не е била твоята работа. Ама сега не мисли за това, а се само навий, че със сигурност ще стане! Нагласата и увереността също са от решаващо значение! Ако излъчваш увереност в себе си имаш много по-голям шанс. Иначе колкото и добре да си се подготвила, колкото и професионално да изглеждаш, ако отидеш там с идеята, че ти е първа работа и сигурно търсят някой с опит и... е, няма да те вземат. За това горе главата и влез все едно вече са те назначили!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f116f69528
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Трябва да е семпло и спретнато. Тъмносиньото е сериозно, но твърде строго, но пък може да кашира бейбифейс например. Есенните тонове пораждат доверие и спокойствие. Ако ще си в динамична среда, може и цветно да е, да има червен акцент примерно, ако трябва да си агресивна в работата (тел. продажби например). Ти как си представяш човека на тази позиция? Може по тази представа да се ориентираш. Ако ще си графичен дизайн, мож еи съвсем шарено да се облечеш, ако си секретар - близо до келнерския стил. Просто помисли как се обличат хората от бранша. И гледай да ти е удобно, за да не мислиш за дрехите си по време на разговора.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f116f69528
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За тази работа е добре да имаш риза и сако, може би шалче или брошка, надолу може и дънки, един цвят, не "прани", не късани-одрани. В никакъв случай маратонки или кецове, това са обувки само за спорт и свободно време. Ако си свикнала на ниски обувки, може и ниски, важното е по цвят да пасват на останалото.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a7e8c5fef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 ми беше много полезен, благодаря!
Струва ми се, че предложените от някои класически костюми и чак* вратовръзка (жена съм), са доста прекалени предложения. Твърде елегантен стил, несъобразен с обстановката, по- скоро би бил смешен. Не сме на Уолстрийт, все пак.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c5643a404b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Малко работодатели ще оценят "аз съм себеси" положително. Те не искат да си себеси а да изпълняваш стандартизираните политики на фирмата.
Може част от качествата ти да са от полза за работата, на пример в твоя случай ако си екстроверт (защото явно ще работиш с много хора), добър външен вид също, но до там. Ако изтърсиш нещо от сорта на "аз никога няма да изневеря на себеси" няма да получиш работата и не за друго ами защото най вероятно ще ти се налага доста често да си приспиваш съвестта в името на изпълнението на поставената задача.
Тъжно но факт!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9dccc671c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обади им се и ги попитай, какво е предпочитаното облекло. Аз така направих, на първата си работа, както и на следващите две и хората, винаги бяха учтиви и ми казваха, какво се очаква от мен. А за държанието ти - много зависи какво точно ще правиш. Ако ще комуникираш всекидневно с клиенти, човек, който излгежда по-разговорлив е за предпочитане, от някой, който прилича на чиновнник с 40 годишен опит.

"най вероятно ще ти се налага доста често да си приспиваш съвестта в името на изпълнението на поставената задача" - Какво означава това? Коя бе последната ти работа? Мафията? Парламента?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cb6dee0ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   "Щом не знаеш как да се държиш и как да се облечеш значи не ставаш. Как може да не ти идва на акъл? "
Може би не всички сме родени в офиса, с надеждата да станем корпоративи дронове и не ни е ясно, как трябва да се държим в бездушната работна среда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker