Голяма почивка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Голяма почивка
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1488 пъти
Работя на настоящата си работа от почти пет години. Според мен, условията са сравнително добри за София. Получавам 1500 лв., което за сам човек, като мен, е добре, не бих се оплакал. Но, честно казано, започна вече да ми омръзва и да ми става скучно. Проектите са еднообразни, от известно време започвам да чувствам, че тъпча на едно място, въртя на празни обороти. Усещам, че съм станал инертен и карам ден за ден. Опитвал съм да ходя на фитнес, курсове, да пътувам, да вземам отпуск. Това е ОК, но работата отнема голяма част от времето, физическо, психическо и емоционално състояние на човек. И ако нещо не е наред, всичко останало е има временен и ограничен ефект. Не виждам как мога да изкарам така още няколко години, струва ми се, че би било вредно и за професионалното ми развитие, и въобще за всичко останало. Мисля, че трябва да си потърся нова работа. Усещам, че съм достигнал предела по отношение на заплащане, професионално развитие, контакти с колеги. За съжаление, съм далеч от пенсия и не мога да си позволя да карам така и да чакам някакво странично събитие да ме изкара от това равновесно положение. Не ми се ще обаче просто да търся ново място. Чувствам, че имам нужда от известно време да прочистя ума си. Представям си като идеален вариант да имам два-три месеца почивка. Естествено, за такъв период трябва да напусна сегашното си място без реално да имам гаранции за ново. Има известен риск. Вероятно все някаква нова работа ще намеря, но дали ще е по-добра или по-лоша от старата? Не знам, не съм сменял много работи и по тази причина не съм сигурен какво да направя. Не съм правил досега подобен план и ще съм благодарен на някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 58650e40e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига да имаш ясен план към какво си се насочил, приемам за разумно да напуснеш. В противен случай приемам, че е неразумно, но не и че не е правилно. Човек трябва да си иска своето и едно от нещата, които всеки иска, е щастие. Ако работата ти не ти доставя удоволствие, то да напуснеш е адекватно решение на проблема. Разбира се, ако е заради еднообразието на проектите, може да опиташ първо да говориш с началниците си дали е възможно да правиш нещо друго във фирмата за същото или по-високо заплащане. Ако фирмата ти харесва, би могъл да търсиш решение заедно с тях, така че отново да се запалиш по работата и да получаваш удоволствие от нея.
Ако напускаш за мен е адекватно да имаш план за действие след това. Дори да си вземеш половин година почивка и да не искаш да се обвързваш предварително с дадена фирма, то е хубаво да си вържеш гащите по някакъв начин. Например, да осъществиш контакт с едно-две познати ти лица от сферата и да ги предупредиш, че след няколко месеца ще си търсиш работа. Да си изпратиш СВ или да си уредиш среща/интервю с някой евентуален бъдещ работодател. Когато те не са те търсили пряко и те не са пуснали обява, че си търсят човек сега и веднага, значи биха могли да те изчакат да си освежиш ума, ако те желаят за свой служител/колега. Въпросът е там още докато тече почивния ти период да се ориентираш до каква степен си искан в своята сфера и да знаеш дали веднага ще започнеш работа като кажеш "готов съм" или ще ти отнеме седмици или месеци да намериш ново работно място. Защото ако ще отнеме месеци, то най-добре още като напуснеш да започнеш търсенето на нова работа. Дори да трябва да започнеш веднага след интервюто.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c2bd16b6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ооо това всичко зависи от факта дали имаш достатъчно спестявания. Човек се отпуща само тогава когато му е дълга каишката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker