Работа в строителството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в строителството?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2975 пъти
Здравейте, аз съм момче на 33г., от София, с висше образование-магистър, но понеже не мога да си намеря работа, по специалността, съм решил, да започна работа в строителството, по специално: "ВЪТРЕШНИ МАЗИЛКИ И ШПАКЛОВКИ". Въпросът, ми е, какви пари се изкарват с този занаят, и коректни ли са работодателтите, плаща ли се навреме, как се формира заплащането, въобще да се захващам ли с тази работа? Ще съм благодарен, на хора от бранша, да ми отговорят, тъй като е много важно за моята бъдеща реализация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: d2639258e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм строител, но понеже едва ли ще ти отговорят много хора, а аз познавам строители и са ми правили неща у нас и на село ще ти дам мнение - ти ще решиш дали да го приемаш, или не. Първо, ако искаш да изкарваш добри пари с тази дейност трябва да можеш да правиш всичко. Само с мазилки и вътрешни шпакловки едва ли непрекъснато ще си трудово зает. Най-добре е да можеш да правиш и изолации, да поправяш покриви, да редиш керемиди, да лееш бетон. Най-добрият вариант е от "всичко" да разбираш - климатични инсталации, строителство, поправка на течащи тавани, поправка на перални, бойлери и т. н. Тогава наистина можеш да изкарваш някакви сносни пари. Тук в България това, което имам като наблюдения е, че се бачка на ден за около 50-70 лева, понякога с включен обяд( за строителство специално). Ако си най-опитният и кадърният от майсторите и ръководиш другите може да ги докарваш и до към 100, ама за това ти трябват поне 10 години опит(така мисля). В чужбина е по-добре платено, разгледай в интернет. Ето ти примерна обяваот Германия:

Осигурена квартира, УДЪРЖАТ СЕ 170-180 ЕВРО МЕСЕчНО С ВКЛючЕНИ КОНСУМАТИВИ;
ЗАПЛАЩАНЕ:
за общите работници - минималното заплащане е 8 евро на час,
ЗА майстори и квалифицирани - от 10 до 14 евро на час,
за въздуховодите и климатичните инсталации - 1800-3500 евро месечно;

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b9378f0156
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Хаха "момче на 33г. "

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0e327a7b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се занимавай с глупости, а си търси работа по специалността. Защо си блъскал 5 години в университет? Майстор да ставаш ли? Че това нещо и в една професионална гимназия можеш да го научиш. Малко повече упорство при търсенето на работа само. Местата за директори свършиха много отдавна, но експертни - колкото щеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: ff682a3399
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   "момче на 33г. ", чувал ли си за синдром на маминото синче? Ако не си - потърси в интернет...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b343d28905
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От Автора, добре де, айде да кажем мъж на 33 години, щом израза "момче" в дразни. До №1, това което Вие казвата:"Най-добрият вариант е от "всичко" да разбираш - климатични инсталации, строителство, поправка на течащи тавани, поправка на перални, бойлери и т. н. " Тук вече навлизаме в сферата на електротехниката, където се изисква съвесем друга квалификация и умения. В днешния свят, който е все по-многобразен и се променя буквално с дни, в технологичен, икономически и социален аспект, теорията за "специалист по всичко" не е актуална, поради посочените по-горе обстоятелства. Добрият специалист е, специалиста само в една област, която изучава и практикува. А, иначе в Бюрото по труда, ми казаха, че за тази работа се изисква да имам завършен 10 клас, и ме питаха Вие с какво образование сте? И като, чуха, висше-магистър, ме погледнаха странно. Желая да имам занаят, който да мога да работя и в България и в чужбина, да не съм зависим от държавата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2768f9cfb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като не можеш да намериш по специалността, преквалифицирай се в нещо друго от интелектуалната сфера. Работата в строителството е временно решение за интелектуалец.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: a57a09f6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Привет, пич! Аз съм мъж на 33. В браншът съм от 12 години. Накратко мога да ти обясня как стоят нещата и са сам да си прецениш. От моя гледна точки и досегашен опит.
Не е късно да се научиш. При желание всичко се постига. Първо трябва да намериш някой който да има търпение да те научи. Кадърен майстор, качествена продукция. Като всяка нова професия не очаквай високи парички. Започваш от началото тепърва се учиш, помощник. 20, 30, 40 лв зависи в кой град си.
По-високи доходи можеш да постигнеш след като натрупаш практика
След 6м-1 година (? ). Не гаранция, че ще ти се отдава. След време може да си работиш сам.
Не е нужно да разбираш от всичко. Плюс е, но не задължително. Обикновенно, , моем да прайм сичко, , не са много качествени.
По-добре е да си експерт е една област. Шпакловката върви ръка за ръка с боядисването. Ще трябва и да боядисваш. Поне в Бг.
Минуси -амортизация на ръцете след дълги години, винаги има потенциален риск да те изпържат с кинтите -колеги, работодател понякога и клиент. Другия минус зимата работата намалява.
На 60 няма да си както на 33. Помисли и за това. До време е с този занаят, пак да спомена амортизацията.
Пазарът е залят, умен Мъж си, увеличаването на предлагането намалява цената. Строителни работници под път и над път.
Ще ти цитирам по памет какво бяха ми казали 2-3 стари майстори-, , С
този занаят ако ти се работи гладен няма да останеш, но и с пари няма да се видиш, ,
Моят съвет е -бягай със скоростта на 300 диви прасета от строителството. Голям си, прецени си сам, дали ще продадеш за в бъдеще умствения си потенциал или ръцете си!
Аз искам да се занимавам с нещо друго, по - престижно.
Успех друже!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b343d28905
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте, от Автора, благодаря на №7 за отговора. При мен от Бюрото по труда ми предлагат такъв курс за строителство, и после евентуално работа във фирма в София. При мен има друго, не мога да понасям обстановката в България, и час по-скоро искам да емигрирам в посока Германия, Австрия или Швеция. Но, нямам занаят който да работя там, а с българската диплома за висше образование от Софийския университет... на западняците им трябва евтина работа ръка от Изтока, бачкатори, а не началници, за тях си имат местните граждани. На, мен ми трябва занаят, който е оборотен и търсен в чужбина, а защо не и в България. Не занам, да сe ориентирам ли нещо друго, като готвач например.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f324286841
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   аз бях технолог настройчик на машини с цпу. предимно стругове и фрези. обичах професията си и давах всичко за нея. трупах нови знания, ходих на лекции, копувах си техническа литература. дори си плащах да ми превеждат цели материали от немски, руски само и само да се развия на високо ниво. работата беше прецизна. работеше се със 0. 01мм до 0. 001мм. работех във този диапазон. знаеш ли приятелю във нашата мила родина и пет магистратури да имаш, ако мама и тате не са на позиция нищо няма да постигнеш. казвам ти го от личен опит. в нашия малък град мойте усилия, бяха платени със 800лв заплата бруто на смени. сега работя във стройтелството. зарезах всичко, просто ми писна. работя като електро техник. опъвам кабели за 150лв на ден. правя едно и също всеки ден. мразя е тази работа но знай едно нещо от мене! във стройтелството, ако работиш на акорд както съм аз, ще вземеш едни добри пари за нашата мила родина. всяко нещо си има цена, от стояне на стълбата вече имам проблем с кръста. всеки ден ме боли. работя, пия хапчета, боли ме и край няма. нас обикновените хора, кучета ни яли.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: d30173b2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей до номер 9 още ли си електротехник?

Ако да, все още има много работа според теб, как се развива пазарът?
Аз съм на 25 IT. но мисля да стана ел. техник?
Би ли ме посъветвал.

Поздрави,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker