На ръба на отчаянието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

На ръба на отчаянието
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2863 пъти
Здравейте на всички читатели на сайта.
Миналата година завърших висшето си образование, но въпреки нова няколко месеца след това продължих да работя на мястото, на което работих по време на учението. ( учих задочно и ходих в същото време на работа).

Края на миналият Ноември си казах СТИГА, и реших, че е време да си намеря работа по специалността. Щях да много по добра възможност за реализация и значително щях да си подобря стандарта на живот. Напуснах до сегашната и започнах да си търся нова. Кандидатствах на едно място, и веднага бях поканен на тест. За съжаление бях толкова предубеден, че ще ме наемат и не кандидатствах на друго място. Явих се на тест в началото на февруари, в последствие, бях поканен на интервю за след месец - в началото на Март.
Явих се на интервю преди 3 седмици. Мисля, че показах най-доброто от мен, нямаше издънки, спазвах всички писани и неписани правила и на практика бях сигурен, че ще ме одобрят.
Бях толкова сигурен, понеже имах възможност да срещна и разговарям с голяма част от други кандидати по време на тестовете преди интервюто. Без да искам да се изхвърлям, аз на практика бях на подготвеният и кадърният за позицията, показах и най-добре резултати на тестовете. Всъщност имаше отворени 5 свободни места, а допуснатите до интервю кандидати бяха не повече от 13-14 заедно с мен.
Именно заради това бях свръх предубеден в моят успех, и на практика се чувствах нает. А между теста и последващото интервю имаше близо месец. През този месец, аз бях на седмото небе. Както вече казах, бях запознат с останалите кандидати, още повече бях пръв на тестовете и на практика се чувствах нает. През този месец, започнах да си правя планове. Какво искам да си купя с първата заплата, после коя държава да посетя, каква кола да си купя и купища подобни илюзии. Месеца мина, явих се на интервю и ми казаха: "До две седмици, ще ви се обади, да потвърдим вашето наемане и да ви дадем повече информация за последващите процедури. "
Понеже го очаквах, приех новината нормално и вече на 99, 9 % се чувствах нает....
2те седмици минаха много бързо. Днешният петък е последният ден на 3-тата седмица. Още от вторник сутринта започнах, да се притеснявам от липсата на обаждане. До вечерта, вече имах пристъпи на паника. Сряда, четвъртък и днес, все още на получих обаждане. Отчаянието ми е пълно...
Постоянно в главата ми се въртят мисли от рода на: "Колко наивен бях да си вярвам, че ще ме одобрят"., :"Колко глупав бях само да кандидатствам на за тази позиция, и поради наивността ми на кандидатствах на други места"...
Последните 2 месеца живях в тази илюзия, че ще започна работа в тази компания, а сега осъзнавам, че съм си загубил 2 месеца от живота на празно...
Имах и глупостта да си вярвам, че ще ме вземат със сигурност и планът, който си бях направил - каква кола ще си взема, къде ще отида на екскурзия се разби на хиляди малки парченца...
Главата ми ще експлоадира. Не знам, за кое да ме е яд повече. Заради това, че изминалите 2 месеца не кандидатствах и другата или заради това, че мечтите ми бях разбити на пух и прах...
Не обвинявам никого. Виновен съм си изцяло аз, че бях толкова наивен, глупав и предубеден. Срамувам се от себе си, като се сетя, колко сигурен бях, че ще бъда одобрен....

В момента, единственото, което ме крепи, е някаква съвсем минимална надежда, че идната седмица, все пак може и да се обадят.... Нямам никакъв контакт с останалите кандидати, и дори не знам дали на някой от тях са се обаждали.

Какво мислите вие? Честа практика, ли е едната или двете седмици, в които казват че ще се свържат с вас, да се превърнат в месец? Изобщо има ли някакъв шанс да се обадят?
Напълно съм объркан. В момента съм като някой луд. Не мога да повярвам и да приема факта, че няма да се случи, това в което бях сигурен. Не мога да приема реалността.
Най-логично е да започна да си търся нова работа, и всеки в това положение би го направил, но от една страна незнайно защо все още имам надежда да се обадят от тази, а и след това, което ми се случи вече нямам желание за нищо. Напълно съм отчаян и нищо не ми се върши. По цял ден гледам в една точка и дори нямам стимул да отворя сайтовете за работа....
Направо имам чувството, че животът ми е приключил....
Защо бях толкова наивен да си вярвам толкова :( :( :( :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5c16bb75de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много бързо си се отчаял, не е станало кой знае какво. За интервюто - обади им се ти да ги питаш дали са взели вече решение и да ти дадат обратна връзка. Не се притеснявай ако са избрали някой друг - това не означава, че ти не си достатъчно добър, може просто някой друг да е имал повече опит от теб и да е бил по-подходящ за позицията, може да има "техен" човек сред кандидатите, понякога тези интервюта се правят просто, за да се спази процедура. Пак казвам, нищо кой знае какво не е станало, не го приемай толкова лично и навътре. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e84a54ed93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги кандидатствай на няколко места. Не знаеш какви са им критериите. Може да са избрали роднина или гадже на собственика, примерно. Това, че си най-добрият не винаги е аргумент. Не може ли сега да кандидатстваш и на други места? Вместо да седиш и да чакаш телефонно обаждане. Прегледай други обяви и веднага кандидатствай.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7afab23c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Млад си, неопитен, и не си патил, затова приемаш желаното за действителност. С колко много проблеми, разочарования и неправди тепърва ще се сблъскаш в живота! Запаси се с търпение и не спирай да опитваш! Казваш, че толкова си разстроен, че не ти се живее. Ами помисли какво щеше да стане, ако те бяха наели, беше работил за тях и накрая не ти бяха платили! Има много хора, измамени по този начин. Или ти плащат кеш, но не ти внасят осигуровки и като те съкратят, не получаваш почти нищо от социалните. Или имаш някой търтей над главата си, който цял ден те тормози, унижава и обижда, но ти се нуждаеш от тази работа и си принуден да го понасяш. Освен това си казваш, че дори да напуснеш, няма гаранция, че няма да попаднеш на същото чудовище. Живота за повечето от нас е труден и неприемлив, не се отчайвай, но не слагай тигана на печката, когато рибата е още в реката!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 771e63164a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам опит с подобни ситуации защото никога не съм работил за друг освен за себе си. Само. бих взел бележка от идеята на това което. си описал подробно - а именно че ди загубил два месеца от живота си. Някои хора губят целия си живот на погрешната работа. Така че два месеца е нищо, извади си поуките и продължи напред. Кандидатствай и на друти места а тези ги отсвири. Манталитета ти е на наемен работник който не вярва в себе си. Не знам каква е позицията но оппеделено не демонстрираш ръководни умения. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: afc38e310e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Като начало порастни,всичко може да стане, може и да не стане.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8fadf92b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нямаш опит в търсенето на работа явно и си си помислил, че е излишно да имаш план Б... За да пуснеш един клон трябва здраво да си се хванал за друг. А ти какво си направил-напуснал си си работата, каквато и да е била с нея си си изкарвал хляба без да си имал нищо сигурно насреща. Наистина много наивно... да ти е за урок. Сега не се знае колко време ще търсиш друга работа... а както виждаш не е никак лесно.
Ами ако имаше семейство и те разчитаха на доходите ти? Но живота ще те научи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8ea8abf737
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Обявите в интернет са лъжа и измама и никога няма да започнеш работа по този начин. Нещата в България, особено за работа, стават само чрез батко и братко...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3059cb50de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не са важни качествата ти, а връзките. Ако имаш връзки, вътре си. Това е. Това е само началото, не очаквай друго, търси връзки познати. Иначе не става, от година съм в положението ти.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d029d488fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вземи си поука и тези два месеца няма да са напразни.
Кандидатствай на колкото можеш повече места, пък ако от тази фирма се обадят междувременно и те вземат, просто няма да ходиш на други интервюта.
Хубаво е и да не напускаш едно място, докато не намериш друго.
И споко - нищо толкова страшно и немислимо не се е случило. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d029d488fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Вземи си поука и тези два месеца няма да са напразни.
Кандидатствай на колкото можеш повече места, пък ако от тази фирма се обадят междувременно и те вземат, просто няма да ходиш на други интервюта.
Хубаво е и да не напускаш едно място, докато не намериш друго.
И споко - нищо толкова страшно и немислимо не се е случило. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b7e1094b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти,

Изчетох всичко. Направи ми впечатление, че имаш страшно много повторения - това говори за беден речник. Имаш и граматически грешки. Плановете ти са били доста повърхностни. Изглеждаш ми прекалено самонадеян. Изтъкваш другите колко по-низши са, а ти си най-най-най, а пък пишеш като петокласник. Защо напусна предишната си работа, преди да си намерил нова? !
Аз такъв човек не бих наел на сериозна позиция, така че вероятно няма да ти се обадят, ако длъжността е отговорна. Потърси нещо ново, не е голямо усилие да отвориш сайтовете за работа... Но този път се постарай да си по-близо до Земята.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b7bf8fd797
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Възможно е и да закъснеят с обаждането. Все още може би има шанс. Но ако тази работа не стане. Има и други. Време е да започнеш да кандидатстваш на много места. Така си увеличаваш шанса. И аз направих същата грешка, поучих се.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: fcd7d1415f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравейте. Благодаря, на всички взели отношение, по проблема ми.
Това с връзките винаги е на лице, но в този случай както казах, става на въпрос за 5 позиции и си казах, че 1 или 2 от местата вече са дадени на избрани хора, но чак и петте...?
През уикенда започнах да търся ново обяви, но незнайно защо продължавам да се надявам, че все пак ще ми се обадят.
Признавам си, че преждевременното напускане на старата работа, беше не добре обмислено. Приех факта, че с постъпил глупаво, приех и това, че 2 месеца съм се размотавал и само мечтал, но още не мога да се преборя с емоциите. Яд ме е на себе си, как бях толкова глупав.

Наистина трябва да порастна!!!!

П. С. Относно правописа.... Като се чета, и мен ме хваща срам и наистина жалко, че някой са останали с впечатлението, че съм неграмотен, но вече ще имам едно на ум за писането от телефон.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8a567f0099
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 7... Говориш тотални глупости.!
Много тъпо да мислиш че ти трябва батко и братко, чрез интернет може не само да започнеш, но и да намериш добра работа, само комплексарите, които за нищо не стават разчитат на връзки хех :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: fbe70bca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторе, има ли развитие?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: fcd7d1415f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Има известно развитие, но все още нямам работа. Миналата седмица ходих на две интервюта, и сега чакам. Разбира се, компаниите не са толкова престижни, но все от някъде трябва да се започне. Имах предложение и да започна веднага, без интервюта, ЦВ-та и всякакви други формалности. Далаверата беше да ме вземат за 6 месеца, колкото да направя известен стаж по специалността. Но щяха да ме ползяат за общ работник и нямаше да ми плащат, дори напротив, още малко и те ще поискат да им плащаш, за това, че ти осигуряват стаж. Напоследък все повече се замислям, за този, последният вариант, колкото и да не ми се иска да го правя. 6 месеца смазваща работа за без пари, но със препоръка и стаж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker