Да потърся ли помощ ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да потърся ли помощ ?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1896 пъти
Бих искал да ви помоля за съвет или по скоро да да, кажете вашето мнение дали да подходя по този начин. Преди 4 години, докато бях студент 1-ви курс, бях се записал на курс за квалификация извън университета. Там се запознах с човек, работещ в бранша, за който се подготвям в университета. Курсът беше 10 дни и макар, че имахме малко над 20 години разлика, имахме възможност да се опознаем и той придоби доста добри представи за мен. Последният ден, преди да се разделим, ми даде телефонните си номера, имейлите, и ми даде координатите на негови познати в бранша, които ще ме насочат и помогнат в намирането на стаж и след това работа. Нещата така се развиха, че аз не се възползвах от това. Тъй като той работи в чужбина и се беше прибрал само за курса, повече не сме се виждали и чували.
В момента кариерата ми е в застой от доста дълго време. Вече не виждам друга възможност. Тъй, като този човек ми каза да се свържа с него, ако имам нужда от съдействие, аз веднага си помислих за него.
Мислите ли, че ще е удачно да искам помощ от някой, който ми е обещал нещо преди 4 години - я сериозно - я не, и още повече, че сме нямали никакви контакти от тогава.
Какво би си помислил всеки, ако му се обади някой като мен след толкова време, при това без да имаме нищо общо освен едно запознанство. Дори не знам дали още е в бранша, дали още е чужбина. Знам, че има хора, които абсолютно без да се замислят биха позвънели, но аз не съм от тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 828a16fb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Една консултация особено след като той е предложил макар и след толкова време да си решил да се възползваш, няма никакъв проблем според мене.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d46cfa9e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че би ти дал координатите си, ако не искаше да ти помогне. На твое място бих опитал, в крайна сметка не губиш нищо, напиши му един искрен имейл, кажи му, че си в застой, че си се сетил за него и ако предложението му е още актуално - би искал да се възползваш... Аз бих се зарадвам, ако някой поиска подобно нещо от мен, тъй като ще видя, че е супер мотивиран и ще му помогна дори и с малко...
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0db29fe58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте. Както ме посъветвахте потърсих човека. Естествено не се сети за мен в началото, и го демонстрира с доста пренебрежителен отговор. Изпратих му снимка, сети се за мен и, тогава се рече да съдейства.
Както казах, още тогава той беше от 20 години в бранша, а аз бях първи курс, така че няма да се учудя ако вече е някакъв шеф или или някой заемащ висш пост в йерархията на фирмата. Вероятно си е казал:: " този пък от къде се сети за мене" или пък "тоз пък от къде се взе точно сега"
След няколко часа ми изпрати няколко телефона и адреса и до там.
Общо взето нищо. което да ми е от ползва и да го няма в интернет. Разбира се аз не съм очаквал направо да ми предаде автобиографията на някой и да ме назначат веднага, но поне пробвах. А ако неистина не бях изпробвал всичко до този момент, нямаше да го потърся.
Разбира се ми е малко неловко, но по принцип аз съм си такъв стеснителен.
Благодаря на всички.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker