Да се пробвам ли пак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да се пробвам ли пак?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1431 пъти
Привет, хора!

Пиша тук, защото не искам да товаря приятели с житейските си несгоди, а и честно казано ме е срам да го направя.

Работих 4 години в една фирма. Бих казал най-страхотната работна среда, която съм имал. Не го оцених навреме. Не оцених, сред какъв добър работен екип от професионалисти и приятели бях всеки ден. Мислех (или по-точно си налагах), че съм нещастен. Позволявах си да закъснявам постоянно за работа. Измислях най-абсурдни оправдания за това. Истината беше, че пиех и друсах по цели нощи. Дори понякога си позволявах да го правя и в работно време. Лъгах непрестанно колегите си, винаги намирах повод да им се подиграя, държах се надменно и арогантно. Въобразявах си, че съм хванал Господ за онова място, където и най-големите светии не биха се осмелили да го хванат. Както споменах, пиех постоянно, взимах яко амфетамини, намирах мимолетни връзки за през нощта, а оттам - на работа. Влюбих се в колежка, на която изобщо не и беше до влюбване в този момент. Полагах всеки ден опити да я унижа, вместо да разбера и уважа чувствата и. Попаднах в илюзията, че ме харесва и вместо да се държа като зрял мъж и най-вече като приятел, аз се опитвах да я манипулирам по крайно долен начин. Бях ла*но. Знам, че беше в следствие на пороците ми, които много изкривяваха представата и възприятията ми, но знам също, че това не е оправдание. Често не изпълнявах служебните си ангажименти. Вместо да потърся причините в мен, аз ги намирах в шеф, ръководство и колеги. Обещавах постоянно, но рядко изпълнявах. Длъжник съм както на шефа си, така и на голяма част от екипа. И това не е всичко. При последния ми чат с колежката, който беше наскоро, афектиран от това, че не получих желаната връзка, я обидих, дори се осмелих да я заплаша, че "ще си получи заслуженото".

Всичко по-горе изброено доведе до най-логичното - освободиха ме от работа по взаимно съгласие преди няколко месеца. Да отбележа отново, че бях ла*но. Въпреки че тази миризлива черта от характера ми все още се проявява на моменти, аз не съм онзи недорасъл и арогантен човек отпреди няколко месеца. Оттогава насам ходя по мъките, не мога да си намеря работа, разорен съм и имам да изплащам кредити и дългове.

Днес попаднах на обява от същата фирма, че отново търсят човек за позицията, на която работих аз. Много искам да се върна там. Знам, че ако получа още един шанс, няма да сгафя. Едва ли има голяма вероятност това да стане, но все пак, ако това се случи, не знам, с какви очи бих погледнал шефа ми и част от колектива, с който работих.

Хора, имам нужда от съвет, помагайте! Да потърся ли шефа си с молба да ме върне на работа и да си подам ли CV-то? Вие как бихте постъпили на мое място?

P. S. : Разбирам си от работата и ако не изпадам в крайности, си я върша качествено и отговорно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 06ed3deb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Отпечатай написаното тук и иди директно при шефа си.
Дай му да го прочете! Дори да получиш отрицателен резултат, така ще си наясно, колко си се о... рал.
Само при покаяние има прошка.
И ако дори не те вземат на колене, буквално искай прошна от колегите си.
Един колега преди 30 години не ми върна едни 15 лева, и още го помня и не съм казал добра дума за него при срещи с бивши колеги. Той никога не си даде сметка за нанесената ми обида. Не потърси прошка -не получи прошка. Лошите дела винаги застигат човек в бъдещето и то в най неподходящия за него момент. Не е лошо да имаш само един приятел, но е адски лошо да имаш дори един неприятел, и още повече дузинза неприятели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker