Предложение за нова работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Предложение за нова работа
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3409 пъти
Получих предложение за по-висока позиция в същата фирма, в която работя. Сигурно повечето хора ще ми кажат, че нямам проблем за обсъждане. Но ситуацията е следната: в момента работя в офиса в София в отдел, който се занимава със закупуване на продукти предимно от чуждестранни фирми като работата ми е по-скоро оперативна с ниско ниво на собствена инициатива. Изгледи за някакъв кариерен растеж нямам в скоро време. А имам договор за квалификация (магистърска степен в чужбина), според който имам още 4 години да работя във фирмата. Неустойката е петкратна и доста значителна.

Предложената ми работа е нещо като регионален търговски мениджър за Бургас. Ще отговарям за управлението на голям склад, работата на търговски отдел, автопарк и логистика, цялостната поддръжка на всички сгради и съоръжения. Фирмата се занимава предимно с търговия на едро на електротехнически стоки като е един от лидерите на пазара. До преди 10 години е била държавна, а сега след приватизацията е семейна собственост. Голяма част от колегите в Бургас работят там от 20 и повече години. Младите хора в екипа са малко. Аз съм на 27 години, жена, имам 4 години опит във фирмата и съм с икономическо образование. От мен се очаква нова пазарна стратегия за региона, оптимизиране на работните процеси и мотивиране на екипа (евентуално формиране на нов). Нямам преките познания за бизнеса в региона, както и лични бизнес контакти, за да преценя потенциала на пазара.

Още от началото ще се „радвам” на негатовните реакции на колегите, както и на останалите търговски мениджъри от страната, само мъже, които имат доста повече опит и повече техническа подготвеност, вероятно от страна на клиентите и конкуренцията също. Социалният и личният ми живот остават в София – приятели, връзка, на която държа, сестра ми. Разликата в заплатата ми при преминаване от оперативно на стартегическо ниво е 500лв. нето като стартово ниво при положение, че още не съм показала мога ли изобщо да се справя с изискванията и целите.

Как бихте постъпили в моя случай? Оценявам всяка гледна точка, защото в момента ми е много трудно да обхвана всички аспекти и да преценя кое е най-важно за мен.
G.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: a370ce69ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   приеми работата! мъжките колеги не ги цени кой знае колко... не са толкова страшни. конкуренция, слоба, завист, интриги и тн. ще има винаги и навсякъде, но се преодоляват и загробват. офертата е много привлекателна, отговорна и с перспектива - стига и ти да се предтавиш добре, разбира се. приятели на всякъде се намират... отиваш на морето, не на луната и ще можеш да се виждаш и чуваш с роднини и приятели. за връзката... там вече е по-лично, но според мен трябва да избереш себе си и развитието, пред това.

М.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1b090e3aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурно ще е труден избор предвид това, че не си от Бургас. Иначе всичко друго е супер, поне на този етап. Не знам за теб, аз лично работя нещо подобно, само, че в София и ми е трудно да си представя, че ще живея в провинцията. Още повече, че съм от София. Но все пак.. слагай на кантара и преценяй. Не знам защо, но ми се струва, че не ти се заминава много. Говори с приятеля си, близките. Зависи и ти самата какъв тип човек си. Ако обичаш предизвикателствата рискувай, ако ли не, недей. Каквото и да решиш желая ти успех!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 19e1a958bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И според мен трябва да приемеш работата и да не се страхуваш от това, че няма да се справиш. Ще видиш, че всичко ще тръгне на добре. Трудното решение наистина е за връзката ти, обсъди го с приятеля ти и ако има някакъв шанс, нека дойде с теб. Прецени какво да направиш, но знай че такава възможност няма да имаш всеки ден. ;) Mary Jane

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e0234d81c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как ще работиш в прованса? Не се излагай!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8f9a3c1225
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката: Наистина това, за което ми пука най-много е той и че в момента за него е супер труден период, след като на скоро изгуби и двамата си родители. Просто не мога да искам от него да ме последва, но пък ако имаше начин да го взема с мен, нямаше да се колебая изобщо.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3f3d1a30fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Въобще не му мисли. 500 лв. повече са си 500 лв. за същото работно време. Пробвай докато си млада. После деца, мъж, отговорности. Разстоянието не е голямо. Съботата и неделята предполагам са си само твои и може да се прибираш когато си искаш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e876c8cd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен не приемай предложението, защото ще загубиш приятелят ти, а той може да е твоето щастие. Също ми се струва, че ще си фойерверка - 4 години стаж, на 27 години и да ти дадат такава отговорност, странно е! Почти няма да имаш свободни съботи и недели, и това за 500 лева?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9e6ace9879
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към номер 7 от авторката: Благодаря за крайния коментар. Често и аз си го мисля същото. Особено като се замисля, че става дума за сфера, в която техническата експертност на екипа е много важна. Но от друга страна съм се срещала с хора от фирми извън България, които имат много успешни търговски мениджъри, които отговарят на моя профил. Все повече се убеждавам, че в случая няма правилно и грешно решение. По-скоро ми трябва емоционалната стабилност да застана зад едно от решенията и да работя за това да е успешно.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a35f006ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7. Така е, ти си решаваш, кое повече искаш. Според мен е важно да говориш с приятелят ти.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9e6ace9879
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Ами говорили сме до колкото е възможно. Той би ме подкрепил, ако реша да приема с идеята, че няма право да спира развитието ми. От друга страна не съм сигурна, че може трезво да прецени всички обстоятелства, след като е погълнат от мъката по загубата на родителите му. И дори да има нужда от мен е твърде горд да си го признае.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker