Да продължавам ли да търпя ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да продължавам ли да търпя ?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2818 пъти
Здравейте! Искам да споделя с вас за да чуя мнения, съвети защото вече не знам какво да правя. Преди 9 месеца започнах работа във фирма, която се занимава с храна. На първата среща с работодателя споразумението беше, че първите 2 месеца възнаграждението ще бъде 1000лв и ако успея да се обуча за тези 2 месеца ще стане 1500лв. Работата е много сериозна и отговорна но не се оплаквам от работата защото по принцип съм отговорен и дисциплиниран човек, държа на думата си и винаги гледам работата да върви, където и да отида винаги ще си работя както до сега. Започваме работа в 6:30 и не се знае кога ще свършим 15:00, 15:30, 16 часа. Понякога нямам време да пия вода, да не говорим за почивка. Откакто съм в тази фирма не съм видял 5 минути почивка като белите хора, просто ако изляза за половин час работата ще затъне адски много. При колегата е различно на него не му дреме много много и си почива на обяд по 30-40 минути без много да се съобразява, а и е прав защото човек има нужда от почивка, но просто аз съм адски натоварен и трябва да се спазва много стриктно технологията. Прибирам се вкъщи просто размазан. Не ми се говори имам чувството, че мозъка ми превключва на някакъв режим - оцеляване. 6 дни в седмицата, по 10 часа интензивна, адски натоварена и стриктна работа. На 22 съм скоро правя 23. Не съм излизал с приятели от доста време защото съм просто скапан. Вътрешно се чувствам на 50 години. Най-много ме боли от това, че работодателя не си спази думата, която ми даде. Имам няколко предложения за работа, а и идва лято на морето се търсят доста хора, които се занимават с храна. Работата е там, че ако напусна ще им е адски трудно. Много искам да попитам шефа защо не си спази думата, че ще ми увеличи заплатата но ми е адски неудобно. Родителите и приятелката ми ме съветват да му кажа, но ми е неудобно. Бих искал да чуя различни мнения и виждания над ситуацията. Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: d96e7c66fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако напусна ще ми е адски трудно.... защо? Търсиш защото сам си си сложила бариерите, експлоатират те, но на теб пак заради някакви твои бариери ти е неудобно. Отивай поставяйки си условията, ако стане стане, ако не работа ще си намериш. Днешният ти срам, спънки и страхове ще пратиш със здравето си. Шефът ти не го мисли ще хване следващият младока да му бачка като роб, докато се жалва колко прости, некадърност и мързеливи са работниците, идват и си тръгват а той хляб им дава. Я се осъзнай!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 61cb108b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отстоявай себе си. Не казвам да подхождаш агресивно, но кажи "Бяхме говорили в началото... ".
Иначе, айде остави обяда, но по 5 минути почивка за вода и тоалетна са необходими на всеки няколко часа. Това е нечовешко. Обясни им, че не си машина и че тялото ти изпълнява определени физиологични функции, на които трябва да се обърне внимание. :D

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0f53cf6b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Теб хем те боли, хем те сърби. Седни и говори с работодателя. Обясни тези неща колко много работиш и какъв труд полагаш. Кажи, че заслужаваш еди колко си. Кажи си колко пари искаш и дали ще ти ги даде. Ако той каже не, си търсиш нова работа и толкова!!!

Не пиенето на вода, както и не ходенето до тоалетната по малка нужда са вредни за бъбреците ти!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 794e1d5cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ех, ами питай го, в правото си си, но не "какво стана с увеличението на заплатата ми, шефе? ", а по-скоро седнете и обсъдете какво може да се подобри в начина ти на работа, какво харесва и какво не харесва в теб. Ако има някакви реални забележки, то тогава явно не се справяш добре, както си мислиш. Тогава ще се наложи да поработиш в тази посока. Ако пък не излезе с някакви разумни доводи, започне да шикалкави и да те мотае, тогава е ясна работата.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0e74be1c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ОТ АВТОРА : Моля да изкажете мнение защо не си удържаха на думата при положение, че навлязох много бързо в работата и често ми казват, че са доволни и т. н. Исках също да допълня, че хора при нас не се задържат изкарват по 10 дни и се махат.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8238d82902
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Приятел едно съм разбрал - колкото повече си мълчиш по зле за теб. От собствен опит ти го казвам. Но поне се осъзнах и си поправих грешката и съм много по-добре на работното място.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2dc3ddf72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако още на 22 се задоволиш с малко и с това да те правят на балък, ще теглиш като магаре до края на живота си.
Сега е момента да сменяш работните места и да си намериш нещо, което ще те удоволетвори.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d0ae4057e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не казваш от колко време си там вече, а това си е важно спрямо увеличението на заплатата. Ако са повече от 3 месеца говори с работодателя си. Няма за какво да ти е неудобно. Безплатен обяд няма и той го знае ;)

Х. Х.
20г.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 482bd9c91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бъди хамалин като ти е неудобно и продължавай да си търпиш. Било му гадно, че ако напусне, работата ще пропаднела.. Момче, на 22 си а не на 50!! На никой не му пука как се чувстваш, стегни се и върви на по-лека работа.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: f99969c27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От питане глава не боли, а ако след отговорът му не останеш доволен, просто им бии шута, никой ен мисли за теб а ти си седнал да мислиш за тях, И аз работя в кухня, трепя се бързам, а накрая ме крадът изкарват ме мързелана колежките ми и, като ми писне още малко им тегля ножа и да си намерят друга будала да работи за мижавите пари които дава шефа. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 99319b3dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не е спазил обещанието си, защото много частни работодатели са некоректни. Гледат да експлоатират хората, не плащат осигуровки. Налагат Глоби, за да плащат по-малко. Това са често срещани похвати. Говори внимателно с него, кажи, че така ви е била договорката... Но според мен започни да си почиваш на обяд. Щади себе си. Никой няма да оцено, че работиш толкова много. А като се преумориш може да се разболееш. Поговори с този, който ти е обещал повече пари и ако не ти ги даде (независимо под какъв предлог), си търси друга работа. И си почивай по време на работа. Имаш право на обедна почивка!

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: 514bf5e92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Реших да ти пиша, защото с мен се случи почти същата ситуация, но родителите ми страшно много ми помогнаха да изляза от нея. Работя във фирма за строителни материали на пълен работен ден. Аз също като теб съм дисциплиниран и не съм излизал дори една цигара да изпуша.. чак като свърша работа тогава. Колегите понякога ми викат робота и ми казват, че се подмазвам на шефа, но аз много трудно мога да спра, защото не обичам да си зарязвам работата. Това започна да се трупа, съпругата ми роди преди 3 месеца и аз се прибирах вкъщи като смазан и дори не можех да й помогна с детето, а камо ли да прекараме време с нея на саме. Приятели ни канеха на вили и дискотеки, но аз все отказвай и усетих как влизам в един постояннен кръговрат-от вкъщи на работа и от работа вкъщи. Шефа ни е много строг и понякога дори ни е псувал, но си мълчах. В началото ми плащаше 800лв, после дигна на 900, но обещанието му беше първите 3 месеца 800, а после 1200-1300лв. Така и не се случи, въпреки, че бачкам като луд. Животът ми стана тегав и работата имаше огромен пръст в това както и аз самият. Родителите ми ме съветваха, както и жена ми.. да напусна или да говоря с шефа, но ми беше адски трудно. Да обаче един ден колега се похвали, че е взел 1000лв и ще ходи на почивка с приятелката си Осъзнах, че аз лека полека загърбвам близките си и един ден просто си отворих устата. Ситуацията беше следната : Дойдох в 7:10, а шефа пиеше кафе пред цеха. Казах му добро утро, той смъмри под носа си нещо и му казах, че искам да поговорим. Той ми се ухили подигравателно, което ме надъха още повече. Казах му, че според мен заслужавам по-високо възнаграждение, защото винаги приключвам и идвам на време. Не си взимам отпуски, трудя се за фирмата и т. н Той ме гледаше много подигравателно и ми мина с номера, че виждал, че работя добре, но не трябвало да се имам за нещо повече от другите и, че това е нещо присъщо на българина. В този момент аз осъзнах, че увеличение няма да има и на следващата сутрин му казах, че моята работа тук приключва!! Успех приятел, бъди верен на себе си.. аз много дълго си мълчах, но после такъв товар ми падна.. сега съм на работа отново в строителния сектор, но заплащането е по-добро, а шефа и колегите са страхотна компания и на работа и извън работа. Успех!! Не го отлагай :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker