Клиент с грешно впечатление - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Клиент с грешно впечатление
преди: 7 години, 3 дни, прочетена 2427 пъти
Здравейте,
Днес ми се случи нещо неприятно на работа. На 18 съм и съм рецепционист в един хотел от почти две седмици. Получих обаждане от един човек, който питаше каква е цената на човек за ползване на СПА центъра и колко време предварително се прави резервацията. За СПА центъра не знаех нищо и му отговорих, че ще се консултирам с колегата и ще му се обадя да му съобщя информацията. След две минути му предадох казаното от колегата ми - че СПА-то в момента е в ремонт и поради тази причина още не са определени цените за този сезон. Той каза, че и преди месец се обаждал и пак му казали че има ремонт (тогава още не бях започнала работа в хотела). Пита дали наистина правим ремонт. Поради това, че не знаех коя част точно подлежи на ремонта му отговорих "нещо такова". Защото ако питаше кое е нямаше да мога да кажа нищо... Човека остана с впечатление, че го лъжа и че няма да му дадем да ползва услугата понеже били само двама и ми затвори телефона.
Стана ми неприятно, много неприятно, аз нищо измамно не казах. Пък и човека чак накрая ми каза, че са двама, преди това не спомен а бройката, въпреки че това няма никакво значение, когато центъра не е в състояние да бъде използван...
Не знам защо винаги се случват някакви такива неща, въпреки че ти говориш мило и учтиво на гостите и се чудиш как да им е по-удобно. Една жена едва не ме заколи защото първо ѝ казах че стаята ѝ е номер 303 и след две минути се извиних и и казах, че всъщност е 209. Първо тя дори не беше видяла нито една от двете стаи. Не беше тръгнала да се качва - имаше още два часа до настаняването и само си чакаше на дивана. Задрасках на листчето грешната стая и написах новата а тя започна да ми вика...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 дни
hash: 9fb16c5141
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си го слагай толкова, при всяка работа, в която работиш с хора е така.

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 8a02d00a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хора всякакви, да не ти пука. Така е когато работиш с хора, винаги има негативни. Аз също работя с хора, някои хора се държат много грубо.. Не го мисли...

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: d014ec5a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Миличка, още си млада. Важно е, да предлагаш адекватно услугите на хотела и отношението ти към клиентите да е на ниво, но не приемай крайно лично критиката от хората. Била съм на рецепция и знам от личен опит, че угодия няма, но и простотията не прощава. Прави каквото зависи от теб!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: 1fa1821dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подобни неща на всички ни се случват. Нормално е. Следващия път при подобна сконфузна ситауция казваш: "Много съжалявам за случилото се. Нов съм и все още се уча. Ще се опитам да не допусна това да се повтори. Много ви благодаря за разбирането. "

Кажи това и всички ще са доволни от отговора ти

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 6e64602376
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може би трябва да си с малко по-уверен тон, когато даваш информация. Без несигурност в гласа ти. Бъди малко по-средоточена (освен номера на стая.. можеш да объркаш сметки и не ти е в полза) И гледай да бъдеш приветлива към хората.
Колкото по-мило се държиш, толкова по-трудно ще им бъде да ти повишат тон дори и да си направила грешка. Също ако си мила, може да получиш някой бакшиш.
Горе главата, станалото станало.. не се впрягай и не си го слагай на душата. ( Може би ти е първата работа.. или поне така изглежда от написаното)

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 дни
hash: eb0cac5a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така ще е, настройвай си психиката, защото възрастните хора са мега нервни и понякога истерчни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: 34e345a848
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трудно е да се работи с хора. Може и да си перфектна, но някой да е имал лош ден и да си го изкарва на теб. Не им се вживявай. Бъди винаги учтива и мила и не им обръщай внимание.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: a4f409bf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Относно първия случай - ващия хотел вероятно се рекламира като хотел и СПА ама всъщност май няма СПА така че клиента вероятно е помислил че го лъжат но вероятно не се сърди на теб персонално а за това че е бил заблуден от подвеждащата реклама.

Втория случай - дамата се е подразнила не от смяна на стаята а за това че трябва да кисне два часа на дивана. Смяната на номера е бол повода да демонстрира разочарованието си.

Постави се и на мястото на клиента - дава една шапка пари за да иде няколко дни на почивка но се оказва че нещата не са точно така както са му били обещани. Нормално е да са разочаривани и ядосани.

 
  ...
преди: 7 години, 7 часа
hash: 55723d74e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Изглежда, че за първи път работиш на рецепция. Това, което е станало е нищо. Ще видиш занапред в какви странни ситуации ще попадаш и колко тъпи хора има. Ще се чудиш да се смееш ли или да ревеш. От опит ти го казвам. Чак смешно ми стана на простотията българска (и не само).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker