Неуверен в новата работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Неуверен в новата работа
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2535 пъти
Здравейте,
преди 2-3 седмици започнах нова работа, нищо общо нито с образованието ми, нито с предишните ми работи. В началото беше супер (обучението), колегите са готини, работата не е много натоварваща и като цяло нямах никакви отговорности, което само по себе си малко ми затруднява задачата да преценя дали ми допада работата. Нищо критично не се е случило, просто с всеки изминал ден някакси не усещам същото удоволствие както в началото. А ето и проблемите, които могат да се преглътнат, но все пак:
Осигуряват ме на минималната заплата, която е около 2 пъти по-ниска от реалната, шефът е задник и личността му сериозно се разминава идеалите, на които собствената му фирма се основава(това не е толкова голям минус, контактите ми с него са минимални), работното време не е като в трудовия договор, нито като уговореното(4-5 часа на седмица над посоченото в ТД), което също не е голям проблем, защото се плаща на час. Кандидатсвах за друг обект като местоположение и на второто интервю ми се подметна за това, на което съм и когато дойде време не ме питаха, а направо ме настаниха на подметнатото място. Летен отпуск не ми се полага като нов служител. Та това е общо взето, не е голяма болка за умиране, но като се има предвид, че това е постоянна работа не знам дали ще мога да преглъщам тези негативи много време. Та реалния проблем е, че бях надъхан за тази работа, мислех че ще ми харесва и наистина смятах да се задържа в компанията, но взеха да ме обхващат и тези съмнения. От една страна ми е и малко гузно, че подвеждам по този начин интервюиращите (които бяха много свежи и приятни), защото ги убеждавах за намеренията си да се задържа, а ето че мина 1 месец и вече имам желание да се махна(в същото време не давах никакви индикации за подобно нещо). Още повече, че това няма да въздейства особено добре при търсене на работа в бъдеще, а и се чудя дали не проявявам слабост, липса на воля и много лесно се отказвам. Но все пак мисля, че ако трябва да има реакция е по-добре да е колкото се може по-скоро. В същото време ако се задържа ще трябва да жертвам от доста неща, като свободни weekend-и и почивка на празниците( специално тези 2 неща ми бяха казани и се съгласих, за това и ми е малко търсене). Иии това е общо взето, предварително благодаря за мненията, всяко такова ще бъде ценно, че дилемата ми е голяма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: ca388a1e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кофти звучи не можеш ли да си потърсиш нещо друго междовременно ако е възможно.Или се опитай да изтърпиш още месец и да видиш как ще е положението.Ако не можеш ти си преценяш,не е проява на слабост,ти имаш право на избор никой не може да те задължи да останеш,това че не ти харесва там не означава че ще загубиш увереност и няма да се справиш другаде.Аз си търся работа само че в чужбина,не искам да работя вечер,но ако се наложи другият месец ще пробвам като сервитьорка,което изобщо не ми допада като идеа но..каквото стане.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4cac104eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Идеалите на компанията? Пич, всяка компания има за цел да печели пари. Всичко друго са приказки и глупости.
Интервюиращите имат за цел, да намерят кандидати, които могат да свършат работата, но и да са сигурни, че ще останат дълго във фирмата. Това им е работата. Все едно, да си мислиш, че барманката, която ти се усмихва, много те е харесала. Освен ако не си красив, което ще рече, че всички си те харесват, то просто момичето си върши работата. HR-а е същата работа. Излъгали са те, че им пука, а вероятността, да са ти запомнели името клони към 0.

Та за работния процес - Миниална заплата, работа през уйкендите и липса на почивки. Проблемът ти не е слабост и липса на воля - по-скоро, обратното. Слабост ще е, да се забиеш в тая дупка. Брани своите, не фирмените интереси. Докато се усетиш, ще ти вдигнат заплатката със сто лева и ще те гърчат на 13 часов работен ден, с опция, да почиваш всяка втора неделя. На 45 години, ако се разболееш и 2-3000 лева не ти стигат за лечението, фирмата, за която си работел 23 години, няма да си мръдне и пръста да ти помогне, дори и да си отговорен за стотици милиони, които е изкарала. Важно е да се погрижиш за себе си. Разбира се, че се налага, да правиш компромиси, но ако не устояваш позицията и интересите си, ще е много лошо.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0434d96756
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Осигуряват те на Мин. заплата и ти се надвишават часовете. Работа през уикендите и празниците, ако си в сферата на търговията е нормално. Не пишеш в каква сфера работиш. Заплаща ти се на час, т. е. не те ощетяват с пари относно оставането на работа извън работно. време. Не пишеш натоварена ли е самата работа. Аз ако бях на твое място бих поработил 5-6месеца и бих си потърсил др. работа. Човек винаги трябва да гледа свойте интереси и да се стреми да се развива(и това не споменаваш-имаш ли възможност за развитие). Ако гледаш на останалите интересите няма да стигнеш далеч и ще си буксуваш на едно място с години.. Ще ти дам един пример:аз започнах работа след 12 клас, работих тази работа 5г(трябва да има и постоянство, ако искаш да се издигнеш), за тези 5г от най-обикновен работник на щанд! аз станах гл. касиер, след това отговорник смяна. Съответно заплатата ми се вдигна от 500-600лв до 1200-1300лв и с тези пари успявах преспокойно да следвам и да си покривам разходите. След като завърших пред мен стоеше дилемата дали да остана на вече утвърденото си раб място или да започна всичко отначало. И избрах второто и защо-защото исках да се реализирам по професията си, в началото беше трудно, но в момента взимам 1700-1800лв и работата ми е много по-спокойно(в един момент трябва да поемеш риск и дори да слезнеш едно стъпало надолу). И така надявам се да съм ти бил полезен. А за отпуск винаги е така, като нов служител си взимаш отпуската или след 6м, мисля че беше, или след като всички други. са си я взели. И третият вариант е да говориш с управителя на фирмата и да се разберете. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d06d260211
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте,
ами всъщност като замислих наистина не споделих доста съществена информация. Тези дни се замислих и стигнах до извод, че за сега това е добър вариант. Последните 5 години съм се занимавал със строителство и само със собствени клиенти. До сега не съм се сблъсквал със шефове, човешки ресурси и такива неща и за това може би ми дойде малко в повече. Причината рязко да променя работата е, че в последно време много малко клиенти ми звънят и просто не е достатъчно. В крайна сметка плюсовете на тази работа са, че работя пред компютър и почти не се натоварвам, прекарвам свободното си време вършейки подобни неща. Работя всеки ден, но по по-малко часове и ми остава време да се занимавам с малко от поръчките, които ми останаха. А и реално до сега никога не съм работил на трудов договор, въпреки че съм на 26 години и мисля, че е добре да преглътна минусите докато натрупам опит. Имам средно-специално туризъм, което се доближава до естеството на работата и когато натрупам опит в комбинация с това може да търся вече нещо по-добро. Благодаря за мненията и съвети, ще следя още темата. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker