Не ми предоставиха копие на трудов договор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не ми предоставиха копие на трудов договор
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2348 пъти
Здравейте, преди 2 седмици се явих на интервю за първа работа в Jumbo и ме одобриха. Дадоха ми листче, на което пишеше всички необходими документи, които трябва да приготвя, за да започна при тях. Отидох, подадох ги в офиса и на следващия ден ми казаха да дойда да си подпиша трудовия договор. Тъй като в офиса имаше събрание, служителката от отдел Човешки ресурси излезе и дойде при мен в самия магазин пред офиса. Даде ми да подпиша две копия от договора, без да ме остави да го прочета, тъй като при нас стоеше бъдещ колега, който трябваше по най-бързия начин да ме отведе и да ми покаже съответното ми работно място. Подписах аз договора и започнах още същия ден, без да знам какво е записано в него. Държанието на по-високостоящите към обикновения служител е меко казано недопустимо. Работата е постоянно на крак, следят всички под лупа, няма нито една пет-минутна почивка за деня (само определената 30-минутна обедна). Винаги трябва да дебна подходящият момент, за да отида до тоалетната, защото ще има скандали. Въпросът ми е, мога ли да не отида утре на работа и евентуално ако някой ми звънне да му кажа, че напускам. Трябва ли молба за напускане, защото съм работил половин месец и е смешно да се изисква от мен предизвестие (въпреки че въобще не знам какво пише в договора по този въпрос и дали изобщо имам някакъв изпитателен срок).
P. S. - Имам предложение за нова работа, с по-добри условия и, няма ли да бъде възможно, ако спомена пред работодателя ми, че ме карат да започна веднага работа при тях, това да бъде основателна причина за освобождаването ми.
Ще бъда много благодарен, ако ме посъветвате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: fbec4c81b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   наскоро една приятелка работеше точно там, не и хареса работата, 4 дена работи и се махна и тя беше подписала договор, пуснаха я без проблем. Не се притеснявай просто кажи че работата не е за теб и това е, не могат нищо да ти направят. Успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d20556d80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не се явиш на работа, просто ще те освободят дисциплинарно. Което не знам дали няма да създава лоши впечатления в следващите ти работодатели, особено ако искат препоръки. Според мен по-добре колкото и да си им ядосан, просто им обясни деликатно, без да ги обиждаш, че работата не е точно в насоката, в която искаш да се развиваш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 89a4178b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора

Благодаря на коментатор 1 за мнението. Четох много противни неща от бивши и настоящи работници в Джъмбо, специално за мястото в което работих - именно на бул. България - или иначе казано по техните стандарти Мотописта. От вчера не съм ходил на работа и никой не ми е звънял да иска обяснение от мен. А да си втора смяна до 21.00 и да си сам и никой да не ти каже защо е направен така графика... нямам думи просто...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6983cc131d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, отиди и им кажи, че не желаеш да работиш повече тук. Никой ръководител, дори и с половин мозък, няма да иска да задържи лесно сменяем работник, който не желае да работи.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5a21d37902
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Но не е нормално да притесняват майка ми, като и звънят по 5 пъти, докато тя е на работа. Номер 4 - така и ще направя :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fa4859ea62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз наскоро напуснах работа с 6-месечен изпитателен срок, и то само след 4 дни. В тези случаи договор се сключва по член 70 ал. 1, което означава че прекият ръководител може да те освободи по чл. 71 ал 1. Сиреч, без негативни последствия, макар че сега като гледам колко тъпо седят тези 4 дни в книжката... но как да е, продължавай напред.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker