С какво мога да се занимавам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

С какво мога да се занимавам?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 3398 пъти
Напоследък нещата в работата ми не са розови. Меко казано. Изключително сериозен конфликт с работодателя, който няма да се разреши (не по моя вина, но темата е прекалено дълга и в случая няма смисъл). Постигнала бях статут почти на партньор, но с далеч по-малко права, и вече изпитвам непоносимост към атмосферата в работата всеки ден. Ситуацията ще се разреши по два начина - или мен ще ме махнат, или аз ще се махна.

Въпросът пред мен е - след това накъде? Полето, в което съм се развила, е доста специфично, и изисква финансов ресурс, който аз нямам, за да продължа да работя в него. Може и да успея да се закрепя за 2-3 месеца, но може и да не успея.

Имам висше образование - магистърска степен, доста широкопрофилно, владея свободно два чужди езика - английски и руски, отделно още няколко други езика, които мога да използвам за комуникация, но не владея свободно. За съжаление за нито един език не си извадих официален сертификат, който да се признава за преводаческа дейност, а изпитите са скъпи и в момента не съм сигурна дали искам да инвестирам средства и в това, т. к. само този по английски е около 400 лв.

Склонна съм да рискувам и да вложа всичките си спестявания, пробвайки за 2-3 месеца да работя това, което и сега (нарочно не пояснявам професията си, не желая да бъда разпозната), но от мен зависят и други хора, които издържам - родителите и мъжът ми са безработни в момента. Ситуацията е тежка, ще бъде голям удар, ако остана без доходи. От друга страна не мога да продължа да стискам зъби до безкрай.

Партньорите ми в работата се нуждаят от мен към момента, но никой не е незаменим и не храня илюзии, че няма да се отърват от мен. Имам максимум още 6-8 месеца, не повече от година време.

Не разполагам със спестявания и не мога да разчитам на обезщетения от бюрото по труда, тъй като не работя на трудов договор. Без пари съм свършена, както и семейството ми. Без усилия бих могла да си намеря работа с нисък доход, но с такава трудно мога да поемам разходите на домакинството ни, които никак не са малки. Родителите ми няма шанс да си намерят работа, а мъжът ми не е особено амбициозен, дори да намери нещо, няма да е кой знае какво.

Чувствам се притисната и буквално се задушавам. В работата всеки ден се кроят интриги, а към момента заради една такава интрига сме на път да загубим основен клиент в нашата дейност, което ми създава допълнителен стрес.

Понякога е по-лесно да решиш проблема кардинално, но от мен зависят и други хора, не мога да ги изоставя.

Какво бихте ме посъветвали?
Може би има нещо друго, което бих могла да правя, а не ми хрумва? Всеки ден работя с нежелание. Професионалист съм и не оставям настроенията ми да влияят на работата. Не съм емоционална в работна обстановка, всичко задържам в себе си, но се е натрупало толкова много, че не знам до кога ще успявам. Само аз си знам колко ми е струвало да постигна всичко, което имам, затова и ме боли толкова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: b104ee4ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Ще ти дам няколко съвета, първо мъжът по-добре да се хване да работи. Ако ли не иска не знам защо го държиш, но както и да е. За родителите, ако са добре здравословно, с мозъка и краката, могат да поработват, като охрана в институции, да продават на павилион, познавам много възрастни пенсионери, които поработват, не цяла ден разбира се, само по няколко часа, лек труд.
Ти с тези езици, можеш да работиш много неща от кол център, дори продавач на международни пазари. В сферата на логистиката с чужбина и навсякъде почти :) Ако живееш в София, ще ти е най-лесно за работата или търси в др. големи градове. Заплатите са добри, може би не колкото си печелела, но ще ти стигнат. Планирай нещата по отрана, и си намери работа преди да напускаш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ae58a85ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Добре де,не казваш какво работиш,не казваш какво си завършила,верно ли мислиш,че някой ще ти каже какво да работиш

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: eb35e8bfb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   От авторката:

№1, не смятам да си зарязвам мъжа. В кол център не плащат кой знае колко, не ми се работи на смени и през нощта, а и нито съм във възрастта тепърва да започвам там, нито биха ме наели, защото никой работодател не би повярвал, че човек с моята квалификация би се задържал дълго (дори да има желанието).

№3, искам да остана анонимна, сайтът е доста посещаван, а не желая да бъда разпозната. В България с моя профил има не повече от 30-40 души.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 88e53881ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   авторке, не знам как очакваш адекватни коментари, след като не си написала нищо за себе си, освен че знаеш английски и руски. с езика освен кол център, мога да те посъветвам да започнеш в туризма (екскурзовод, рецепционист или подобно).
но щом си толкова супер квалифицирана, че в България са малко като теб и кол центърът е под нивото ти, как така имаш проблем с намирането на нова работа?
аз се чудя и друго: как така висококвалифициран специалист, работил на отговорна и добре платена работа, няма никакви спестени пари, няма осигуровки и не е помислил за черен вариант, в който остава без работа? всеки собствен бизнес изисква поне малко инвестиции, преквалификацията - също, най-малкото за издръжка докато си без доходи и докато задвижиш нещата на новото място.
не знам как така ти издържаш 4 души, как родителите ти нито работят, нито имат пенсии, мъжът ти също не работи. тогава щеш, не щеш, ще ти се наложи да свалиш летвата и да се хванеш на по-нискоквалифицирана работа. няма да ви е лесно, но ще ви се наложи и може дори да се окаже, че са ти направили услуга, като накараш паразитите у вас да се раздвижат и също да се напрегнат да изкарат пари вместо да висят на врата ти.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eb35e8bfb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Номер 5, чудех се дали да ти отговоря, но ще го направя все пак.

Нямам никакъв проблем да си намеря работа, въпросът е, че тази работа трябва да ми носи висок доход. Под висок доход нямам предвид 1000 или 2000 лв., месечните ни разходи (на мен и "паразитите") са доста по-високи. Сега сигурно един куп хора ще скочат, че те живеят с 500 лв. на месец и можело да се лишаваме от всичко и да караме на хляб и вода. :))) Само вноската по ипотеката на родителите ми, които се опитаха да правят бизнес и изтеглиха ипотечен кредит за целта, но се провалиха, е доста висока. Не желая да ги оставям на улицата. Мисля, че е съвсем нормално от моя страна. И двамата не са в пенсионна възраст все още, живеят в малък град в провинцията, където няма как да намерят работа, а и дори да можеха, аз не бих позволила да си съсипват здравето, работейки по 12 часа на ден за 400 лв. на месец (това е "картинката" в нашите малки градчета).

Спестявания нямам значителни, тъй като разходите ми са високи. Не виждам нищо ненормално в това - не съм имала възможност, не съм спестила. Винаги съм била на мнение, че човек трябва да живее нормално.

Мъжът ми съм си го избрала не с цел да ме издържа, а и към момента мисля, че е по-полезен вкъщи, той пазарува, домакинства, грижи се за дома. Обикновено това го прави жената, но още преди време, когато кариерата ми тръгна нагоре, се разбрахме аз да изкарвам парите в семейството, а той да ми помага и да ме подкрепя. Аз съм ок с това и нямам желание да го променям.

Летвата мога да сваля, работила съм много неща още от 18-годишна и по време на следването си, включително за кратко бях сервитьорка, когато нямах друга възможност за работа. Не съм сноб, просто 4 души не могат да се издържат със заплата от 1000 лв. от кол център. За млад човек без ангажименти към друг, освен себе си, тази заплата е чудесен доход, но моят случай не е такъв. Относно другите идеи ще направя един единствен коментар - рецепционистите не са особено добре платени, а в туризма ни работят само цигани тази година и за това си има причина.

Търсех някаква идея за това какво мога да правя, а не критика за избора ми да издържам семейството ми. Не желая да обяснявам каква е професията ми, тъй като мога да бъда разпозната, а това е последното, което искам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 21945dcaf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Виж, тъпо е, че не казваш образование и професия, но явно си имаш причина.
Но с криене няма да стане.
Направи си портфолио (ако работата го позволява). Никой вече почти не иска сертификати - ще те питат какво може да правиш. Щом сте 30-40човека, то значи повечето се познавате и ще звъннат два-три телефона да питат за теб.
Ако ползваш фейсбук влез в групата " Фрилансъри в България", представи себе си и уменията си и ще получиш предложения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 88e53881ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   авторке, номер 5 съм. първо благодаря за отговора. написах коментара си (леко остро) за да осъзнаеш, че сегашното ти трудно положение е и следствие от грешните ти решения и избори.
да издържаш още 3-ма пълнолетни и трудоспособни хора си е твой избор, но погрешен. сега си на път да останеш без работа, а замисляла ли си се какво ще стане с тях ако недай си боже се разболееш и не можеш да работиш? всеки бизнес може да фалира, всеки може да остане без работа, стават злополуки, дори смърт. какво биха правили тези хора тогава? дали им правиш добра услуга? да не говорим, че ти самата нямаш осигуровки.
казваш, родителите ти биха получавали малки заплати. тогава можеш да ги подпомагаш допълнително, но те нека си имат доход, макар и малък, осигуровки и пенсии някой ден. така какво ще имат? ако с 400 лв се живее трудно, как се живее с 0 лв?
същото важи и за липсата на спестявания. да, не е лошо човек да живее "нормално", каквото и да означава това. всеки бизнес обаче и всяко семейство трябва да си има резерви за черни дни. дали ще са 10-20-30% всеки решава, зависи от доходи и печалба, но без това не може, поне в дългосрочен план. всеки има разходи, колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух, но не трябва да харчиш всичко, което изкараш и да се оправдаваш с потребности. всички имаме такива, но се простираме според чергата си. ако беше на този принцип, сега щеше да имаш резерви да започнеш свой бизнес, дори и малък или преквалификация или поне време да намериш вариант.
няма да разсъждавам върху въпроса защо го правиш, по какви психологически причини, че и го смяташ за нормално, за мен не е. може да е от желание за контрол, да се чувстваш значима и важна за близките, може друго... не е важно. ако 3-та, които издтржаш, си намерят работа за по 500 лв (примерно), ето ти 1500 лв месечно в семейството, за теб остават само другите 1500 (примерно). задачата става по-лесна, нали?
иначе заплата за наемен труд от порядъка на 3-4000 лв месечно мога да се сетя само в ИТ сектора. но ако беше там, нямаше да питаш, а и там далеч не са 30-40 души. съжалявам, но ако имаше такава възможност, мислиш ли, че нямаше всички да се насочат нататък? така поставен въпросът ти не мисля, че има решение. иначи ти пожелавам да се справиш със ситуацията

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 510fba80cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

9.   Занимавай се със секс. Ще имаш високи доходи, емоции, сравнително малко работно време.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 510fba80cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много трудно е да се отговори на въпросът ти. Все едно някой на улицата да ме спре и да ме пита "какво да работя за висок доход, като 2000 са ми малко? " А поне ще разкриеш ли необходимата ти сума, пет-шест бона достатъчни ли са? Подобни заплати имат мои познати в ИТ сектора, но това са хора със значителен опит, а не току що прехвърлили се от друга професия, какъвто изглежда е твоят случай. А иначе ако знаех на какво работно място да се прехвърля за 5000, извини ме, но щях да го направя, а нямаше да се хваля и да обяснявам по форумите.

Излиза, че искаш да издържаш четирима души и да обслужваш кредит. Не разбирам отношението ти. След като нямате никакви доходи, защо родителите ти не поработят? За няколко месеца поне нищо няма да им стане, а 400 лева вече и на метачки по улиците не дават. Ти си интелигентна и отговорна и искам да те запитам нормално ли е мъж и родители да легнат на теб, след като те са в трудоспособна възраст и нямат здравословни проблеми?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: edd2bcfc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Еми, авторке, ти не казваш какво умееш да правиш. Много е трудно човек да ти даде съвет в тази ситуация. Освен това 2 000 лева ти се струват малко, което прави нещата още по-сложни. Дори и преводач да станеш, както си написала, парите няма да потекат просто ей така. Когато хората нямат изход - работят. Според мен единственото решение е и мъжът ти, и родителите ти да започнат работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker