Преместване в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Преместване в София
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2309 пъти
Здравейте,

От малък град съм. Имам желанието да изкарам магистратура в София, като едновременно с това работя там. Проблемът е, че не познавам никого в София и няма кой да ми помогне да се установя там.
Искам да ви споделя плановете ми по този въпрос, и ако имате идеи, които могат да ми помогнат, или хора минали по моя път, ще се радвам да ги споделите.

Мисля от средата на август да си избера някое жилище на подходяща цена, обаждам се на агенцията да се разберем за оглед, отивам, гледам, наемам, като подписвам за нанасяне от септември. До тук е лесното.

В началото на септември отивам в София, нанасям се и започвам да си търся работа. Проблемът е, че ми трябва работа само с нощни смени. Искам да ходя на лекции, иначе магистратурата няма смисъл. Мисля, че ще мога да се справя, стига да си намеря работа с нощни смени. От офертите за работа изключвам само такива, като сервитьор или барман в дискотеки и други нощни заведения.
Веднага след като се нанеса си изваждам всички оферти за работа в денонощен магазин, рецепция, складове, и подобни където е отбелязано, че става дума само за нощна смяна. Започвам да звъня и да се явявам на интервюта пред работодател. Още един проблем - работата ми трябва възможно най-скоро, в най-лошия случай до края на септември трябва да съм почнал.
Смятате ли, че този план има реализация?
Тези, които живеете в София, може ли да ми помогнете, като ми предложите друг вариант за бързо намиране на работа освен интернет обяви? Има ли някакви специализирани вестници или брошури в София, относно обяви за работа?

Благодаря на всеки, който се отзове с полезен съвет и коментар!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5ae939b31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен можеш още от сега да звъниш на обяви в интернет. Кажи, че в момента си на почивка извън София и виж как ще тръгнат интерютата. Може да си нощен пазач -на сгради, паркинги и пр. Ще се ориентираш какви са изискванията, какви са заплатите и пр.
Защо не опиташ на общежития? Иначе за квартири също може би по-отрано е добре да почнеш. Виж какви са транспортните средства до университета, в който ще учиш и гпре-долу се ориентирай в кои квартали може да си търсиш квартира. Виж също в сайтовете на-агенции като address, БГ имоти и пр.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ff2d5f0879
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си шофьор, може да си потърсиш работа като куриер за нощни смени.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b312c0d81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За робота нощни смени, зависи ако знаеш англ или немски или др език в кол центовете. Виж в джобсбг има такива обяви за нощни смени съм виждала не малко. Ще ти остава ли време да спиш обаче, сметките са ти малко криви, ще се преумориш твърде много според мен, ако ходиш и на лекции през деня, които са почти цял ден, а през нощта ще работиш. Кога ще си почиваш, спиш и учиш. Надявам се да се справиш, но ще ти е доста трудни. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 70cf8c3c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам дали зи работил нощни смени, но като глеадам как си ги представяш - май не си.
Да кажем, че след една нощна смяна ще успееш да свършиш нещо през деня, ако си дремнал от 6 до 8 сутринта. След втората обаче си "пребит като куче" и трудно можеш да стоиш буден, ако успееш то си в полу адекватно състояние. Не знам как си представяш да си на работа по цяла нощ и след това да ходиш на лекции за да научиш нещо.

След като искаш да учиш за магистър, то значи вече си бакалавър - намери си нормална работа с някакво приемливо възнаграждение и запиши задочно или дистанционно. Нощен пазач на паркинг взема 200 - 300 лева, то за това се хващат само пенсионери - да си помагат на пенсията, но за основен доход в никакъв случай не става!
За колл център - ако знаеш 2 - 3 езика е престъпление да работиш за по малко от 2000 лева на месец! В кол центровете не занам колко дават на операторите ама едва ли е много.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f1e876504c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз работя нощни смени и на следващия ден не ставам за нищо. не виждам как ще ходиш на работа по цяла нощ, а след това цял ден на лекции.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a59b9bde07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо ти е тая София, след като нощем ще работиш, а денем ще си в университета? !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c9654057b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запиши се задочно или дистанционно. Редовното е за хора, които си имат издръжка и си подработват за джобни чат-пат, но от това не им зависи наема или хляба.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 214e51fa48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Тук има работа, ако ти се работи. Бъди реалист и не се доверявай на никого. Аз дойдох в София по друг начин. Дойдох с 500 лв в джоба. Смених 5-6 работни места. Запознах се с много фалшиви хора.
Като дойдох започнах да търся на място в магазините. Излъгаха ме на две - три места. Относно квартирата не знам защо реши, че е лесно като е пълно а фалшиви агенти и мизерни квартири партери, миши дупки, тавании мазета.
Хвани се като охрана хем ще ти е спокойно вечер. дупе да ти е яко в това село.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker