Помощ, на ръба съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Помощ, на ръба съм!
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2666 пъти
Живея в малък град. 2012 г. завърших висшето си по "Финанси" и оттогава си търся работа - подавам CV-та, видях, че това е все едно да пуснеш фиш от тотото и започнах да звъня. Като видях, че и това не помага започнах да ходя на място да питам... Искат или момичета, въпреки, че за обявените позиции пише работник/чка, или с опит(и преди да си правил това), или с друго висше (техническо) или нещо си друго. Знам език, имам компютърна грамотност, работил съм за няколко месеца по програма в администрация и това е всичко... За съжаление живея при родителите си - пробвах с бушкрафт - живот сред природата, но след завръщане в града завършвах в спешното! Все още се уча за оцеляване, макар и понякога да ми иде да се самоубия, тъй като съм безполезно НИЩО, което обществото не желае да допусне... Толкова ли много искам - някаква скапана работа за без пари ако трябва първите месеци...
И да кажа - бил съм в още 3 града да си търся, включително и в София и... нищо... обещания... обещания.
М28

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9dab291b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   М28, Аз също съм икономист, но съм завършила в чужбина. Не пишете къде сте учили. Университетът тук е от огромно значение.

Иначе при нас, икономистите, дипломата като цяло не стига, а трябва да имаш стаж и да имаш професионални способности. Да набираш данни на компютър е за среднисти. Като икономист за мен най-правилната стратегия е да почнеш работа още по време на самото следване и да излезнеш със стаж поне като практикант, но и с ВРЪЗКИ по офиси/банки. Студентите са много атрактивни за работодателите заради това, че са освободени от осигуровки. Аз така работих в голяма компания и по различни проекти, после нямах проблем за работа, но мои колеги, които разчитаха на родителите за финанси, записаха после магистратури и докторантури, защото не си намериха работа. Стаж и ВРЪЗКИ са разковничето, а вторите се правят на работното място, доказвайки се.
Ако от 2012 г. не можете да си намерите работа по специалността, Ви съветвам да кандидатствате за други неща, висшето винаги ще ви е в предимство. Не пишете какъв език говорите, но се надявам да е английски.
Защо не отидете в бюрото по труда и не питате за работа в сферата на туризма - рецепционисти се търсят много. В хотелиерството хубавото е, че може да се издигнете с много работа и да станете дори мениджър на хотел, където вече Вашето образование ще е от полза. Летният сезон е пред края си, но има недостиг на кадри и може да почнете нещичко, а за зимен сезон се кандидатирайте по-сериозно. Повечето хотели осигуряват подслон, така че няма да живеете и при мама и тати. Аз съм от град в близост до зимен курорт и ви гарантирам, че работа ще има много и този сезон, а работодателите се притесняват от липсата на кадри. И сега в нашия град има обявени работни места за хотел-администратори. Заплатата е ниска, но пък имате осигурена храна и подслон. Вижте в Бюрото по труда в цялата страна. В Смолян говоря, че са обявили такава длъжност, а не гледайте заплатите, защото след пробния период ще Ви предложат повече!

За начало не е зле и 600 лв. подслон и храна, нали?

Ако се интересувате от природен начин на живот, може би работа на село не е лоша за Вас. Защо не? Търсят се в кооперации и от арендатори непрекъснато работници, а после може да отворите своя малка органична/био ферма да кажем и ето, че пак дипломата Ви ще ви е предимство за писане на проекти и така нататък.
Важно е да имате идеи какво желаете да вършите. Не се концентрирайте само в това да търсите работа с диплома. Дипломата не е професия, не казва нищо особено за възможностите Ви. Напишете на един лист в какво сте добър, в какво сте по-добър от останалите и какво желаете да правите в този живот. Забравете дипломата си за момент.

Успех и умната!

П. П. Самоубийството за мен е за страхливците. Смъртта няма да ви избяга, спокойно, но се пробвайте да се докажете в живота. Не бъдете страхливо копеле!
Бременна съм в момента и ви гарантирам, че майка Ви доста се е измъчила заради вас, така че плюете на труда и на лишенията на родителите си с евентуално такова решение. Освен това сте изразходили до сега много ресурси и сте създали много С02 нахаос ако се самоубиете преди да направите нещо добро за хората/животните/света.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d1be519324
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж в сайтовете за обяви какви работници се търсят и завърши курсове за специалността. След което се хвани на тази работа, която предлага пазара.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9dab291b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1 съм - забравих да допълня още една идея - можеш да кандидатстваш в Армията. Там непрекъснато търсят хора и не изискват нито стаж, нито нищо. Братовчед ми е среднист с ниска диплома и е в елитен алпийски батальон, където ги учат точно на оцеляване в природата, на катерене, карат ски и така нататък. Заплатата е ниска - около 800 лв. НЕТО, но пък имаш други екстри, а освен това с тези пари специално в нашия град може да се живее.
Не съм съгласна съвсем с н. 2. Не всичко е до дипломи. Дипломата на Автора също не му е помогнала. Късно е вече за дипломи. По-важно е да почне някаква работа, да се докаже и да направи връзки

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 29993d59ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запиши се за работник в някой магазин, докато те приемат на работа и тогава се запиши. Какви са тези глупости! На 28 ще се самоубива. Не стига, че живееш при родители, ами и те мързи да ходиш на работа, защото не е по специалността. Де да беше като по комунизма... С парите от продавач можеш преспокойно да си плащаш квартирата и да се прехранваш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 682962ab67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Човече, за 5 години имаш 5 месеца по програма и освен тах нито ден стаж?
В СВ-то се гледа къде си работил, а не каква диплома имаш. Страх ме е да питам какво си правил през тези 5 години, но подозирам че происто си мързелувал щото няма работа по твоята квалификация...
90% от хората с висше не работят по специалността, хеле пък икономистите защото пазара буквално е наводнен и преситен от финансисти, счетоводители и администратори.
Вземи се в ръце, поработи 2 - 3 години за да създадеш някакви трудови навици и тогава се огледай за нещо близко до специалността ти, или близко до това което искаш да работиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d0c106794
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това да се отчайваш е нормално, но по-силните след това се опитват да си стъпат на краката.
Това с живот сред природата е меко казано странно и бих те посъветвал да заложиш на стандартите :D

Това че искаш да работиш без пари първите месеци също го забрави.

Имай уважение към себе си

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e763371b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора - благодаря на коментар 1 за адекватния съвет.
До 4 - не ме познаваш, а от горчив опит знам, че на чужд гръб и сто тояги са малко! Какво по дяволите значи "мързи да ходиш на работа"? !
За да завърша проклетото си висше съм рязал дървата на комшиите, гледал съм стари хора (за осигуряване на квартира), продавал съм онлайн вехтории и НЕ СЪМ търсил само по специалността!!! Ако искаш да си изливаш злобата - отиди в кварталната кръчма! Пет пари не давам как ще ме ръфате, защото днеска ме има, а утре ме няма и слава на Бога!
Относно армията - пробвах - 48 кг. съм и не ставало, а и ме гледат с недоверие :(
Относно самоубийството - до коментар 4 - не ти пожелавам мила/мили да стигнеш дотам, че тотално да се чувстваш отхвърлен и загубил всякакво желание да слагаш дори и залък в устата, защото живота така се е обезсмислил, че ми е все тая! И да - няма надежда!
Чао и със здраве, и още веднъж - благодаря на коментар 1 - Бог да те благослови! Това е от мен...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e737648481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виж сега авторе, много са в този кюп. Вземи се в ръце, защото няма кой да те вземе вместо теб. Финанси е много добър профил. От личен опит ти казвам, взема се под предвид също и външен вид, облекло и излъчване. Може и там да е слабото мястo, защото не си бил активен и може да си се позамарил малко, не го казвам с лошо, просто търся обяснение. Всеки попада в дупка понякога, не си единствения. Виж позитивите: млад, образован, здрав и с желание за работа. Започвай да подаваш документи и инициативно, без да има обява, пускаш навсякъде. В контактен център защо не започнеш, да имаш някакъв стаж поне, там текучеството е голямо и винаги се търсят хора. Горе главата, всичко се променя, няма статика в живота. И остави този бушкрафт щом не ти понася, да си съсипваш здравето няма смисъл!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dd848ef9bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей,
Най-добре забрави за дипломата си и се хвани на каквато и да е работа, защото ако сега ти е трудно да си намериш работа, след време ще ти е още по-трудно, защото съвсем ще си се откъснал от работната среда. Нормално е да се чувстваш депресиран и да ти минават черни мисли.. но това е най-лесното, нали.. вместо да се борим, да мислим че ако се самоубием всичко ще приключи. Трябва да се стегнеш и да продължиш да опитваш, дори да получаваш отказ, дори да те отхвърлят, пак продължаваш, докато нещата не се получат. Ако имаш финансова възможност се премести в по-голям град или в чужбина. Мислил ли си да пробваш в чужбина? щом знаеш чужд език може да идеш в държава, в която говорят този език. А ако нямаш пари сега за преместване, започни някаква работа в твоя град, щом живееш с родителите си поне няма да даваш пари за квартира. Разпитай близки и познати в твоя град за работа, все някой ще може да ти помогне, или родителите и роднините ти също да разпитат и да се опитат да ти помогнат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 36289a2984
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Самоубийството е най-глупавото нещо, което можеш да направиш, защото така няма да си решиш проблемите, а само ще причиниш страдание на близките ти хора! Не го прави!
Да знаеш, че има много хора в твоето положение, и ще стават все повече. Може би решението е да се обединим, и да сменим системата, която води до безработица и неравенство.
Аз също съм икономист, и виждам, че работа няма, особено в малкия град. И защо трябва да сме принудени да работим, каквото и да е, за да се прехранваме? Каква е тая шибана система, наречена капитализъм? Ти работиш нещо, в повечето случаи без никакъв смисъл и полезност за обществото, а мазният ти шеф прибира пачките.... Системата определено не е справедлива за обикновения човек, но не разбирам защо никой не прави нищо тя да се промени, а всички само се примиряват с нея...
Хора, та ние живеем в 21-ви век, векът на най-бурното развитие на технологиите в досегашната човешка история, а продължаваме да работим на фиксиран 8 часов работен ден, 5 дни в седмицата, за благото на олигарсите, а не за обществото, защото вече има свръх производство на блага, и на обществото не му е нужен труда на всички хора, за да благоденства. Просто трябва да приемем най-после, че на пазара има излишък на работна сила, а голяма част от продукцията се изхвърля на бунището, вместо да се потребява.
Мои колеги от университета, които бяха на бригади в САЩ и бачкаха във вериги за бързо хранене, ми разправяха, че след края на работния ден, редовно им се случвало да изхвърлят огромни количества годна за консумация храна в контейнерите... Ето за това става дума!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker