Моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Моля за съвет
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2316 пъти
Здравейте, моля за съвет за кандидатстване за работа. Вече съм много отчаяна. Имам опит в сферата на онлайн търговията в голяма фирма в Германия, както и в малка онлайн фирма за услуги. Образованието ми е хуманитарен профил в Германия и Англия. Моля за съвет за сфери в България, кол центровете са вариант, но мисля и за полета с по-ниско възнаграждение. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 297cd138e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Кол центровете са зле платена работа на Запад в сравнение с другите заплати, но у нас взимат много добри пари за стандарта. Аз 2009 г. се върнах, след като завърших в Германия и си бях качила биографията по разни платформи, но не съм търсила такава работа. Скъсаха се да ми звънят и са ми предлагали 2500 лв. заплата, но отказах, защото не съм учила 5 години за това. По принцип търсенето днес сигрно е дори по-голямо. Хора с английски много, но може би за немски им е трудно да намерят. Има огромни кол центрове в София, но вече и във Варна, а в Пловдив правят огромен изчислителен център за фирмите за футболни залагания. Работа у нас в момента много има и в туризма и така нататък, но не бива да си закрепостена в роден град да кажем, а да си мобилна. Пълно е с работа, само да желаеш.
Образованието ти с хуманитарен профил иначе не се търси. Аз съм завършила Betriebswirtschaftslehre в Мюнхен и нямах проблем за работа. Има в София много немски и интернационални фирми. Там пък можеш да работиш като асистентка или нещо такова. Има логистични компании, които търсят диспечерки и така нататък - примерно Willi Betz 100% дъщерна на Мерцедес и е немско езично всичко, Gebrüder Weiss е австрийска логистична компания и са също у нас, Schenker и т.н. Аз съм кандидатствала в различни сфери също, различни неща.
Пусни си просто документите навсякъде. Аз бях си организирала 19 интервюта и дори не съм от София, а спах тогава в хотел Плиска, защото ми беше удобно като местоположение, а и пари нямах, защото тъкмо бях завършила - 19 интервюта, отделно в платформи си бях качила CV. После пък много тежко беше да изтрия всичко. Обаждали са ми се от кол център 3 години по-късно, защото бях забравила да си изтрия биографията в една от платформите!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6067d6dc31
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Н. 1, благодаря за бързото включване и подробно описание! Кол центровете ми е ясно, че са най-ниското стъпало, в популярните сайтове не виждам други оферти. Мюнхен и BWL е висока топка, наясно съм с класациите. Аз завърших Internationale Beziehungen und Wirtschaftsrecht в Берлин, със стажове и студентски работи. Също не съм от София и съм готова за релокация и интервюта, абсолютно мобилна съм. Платформите са много полезна идея, за която не се бях сетила. "Пълно е с работа" ме обнадеждава! Danke nochmal dafür - авторката

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 297cd138e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке, работа в България колкото си искаш.... Кол центровете предлагат много добри заплати, но мен лично съществото на работа не ми харесва. Не ти е чак толкова лоша специалността. Кандидатствай още в немското, австрийското посолство, във ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО дори да нямат обявена длъжност, в AHK София - това е IHK, но за чужбина - можеш да водиш разни курсове също по езици, дори да си направиш школа, Göthe Institut София. Пак много стана модерен немския и от частни уроци ще смъкваш доста пари, а и има доста немци вече у нас - те също учат пък български. Влез в групата на немците в България - Deutsche in Bulgarien във фейсбук и може някой да ти помогне с работа. Аз чрез немци в България доста добри връзки съм си правила - AHK е добро място да отидеш на разни тяхни мероприятия. Абонирай се за борсата за работа „Кариери в България“, там целенасочено работодатели търсят хора, завършили в чужбина. Също EVN Пловдив са с немско езичен SAP и непрекъснато търсят хора. В туризма се търсят много хора, но не е добре платен бранш, затова пък можеш да правиш кариера и е интересно. Има и работа в Шумен. дори... Точно сега е моментът да се прибереш. Аз се прибрах в най-голямата криза. В момента сме в процес на възход... ще си намериш работа, но въпросът е за какви пари - какви са ти приоритетите - паричките или интересната работа. Не винаги се покриват.
На нас BWLer ни знаеш интересите - Geld, Geschäfte -), но не всички хора са щастливи с това. За пари иначе кол центровете плащат много добре.

Гледай репортажа на ZDF Rentnerglück am Goldstrand.

Може дори да предложиш услуги за установяване на разни пенсионери у нас, има там един показан старчески дом, лукс, който иска да примами немски пенсии Evergreen се казва по табелката, но забравих къде е. Във Варна има клиника за зъболечение за немци Dentaprime и може би търсят хора за контакти с клиенти и тем подобни. Като цяло мисля, че най-много ще ти хареса по морето - Варна да кажем, там можеш и да си направиш свой бизнес. Другъде в София. Бургас пък е лудница и не е град за интелектуалци, но пробвай. Няма какво да губиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6067d6dc31
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката - Н. 3 Благодаря за коментара! Много приятено съм изненадана, защото не очаквах толкова подробни и добронамерени включвания.

Тук имах малко повече като възнаграждение, но не се чувствам на място от доста време. Мисля, че в България се развива бизнес среда и ниво и въпреки хилядите негативни коментари, които видях в работодател. бг смятам да опитам; никога не съм работила за бг работодател.

Обяви в платформите не виждам освен контакт центрове, т. е. ще кандидатствам навсякъде; Мислите ли, че работодател в бг ще има въпроси или ще погледне мнително относно

1. сменям индустрията/кандидатствам навсякъде, инициативно

2. имам опит след завършването, не съм fresh graduate, а вече съм на 28 и имам 2 години опит

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 996860caae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке,
Ти с немско и английско образование и опит в онлайн търговията в Германия, не би трябвало да имаш проблем с намирането на работа, особено в София. С немски и английски има много работа и то добре платена. В кол център с немски веднага ще те вземат, а и с твоя опит в онлайн търговията, а и заплащането с немски е доста добро. Изобщо не виждам как би имала проблем с намирането на работа като знаеш перфектно немски и английски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker