Продачка - съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Продачка - съвети
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2098 пъти
Здравейте започвам с това, че съм на 19 години и тази година завърших и естествено трябваше да си намеря някаква работа като за начало. Участвах от програмите на бюрото по труда като държах да е като продавачка. Бях на интервю удобриха ме в магазина ще се продават алкохол, цигари, чипсове, шоколади тези неща без хляб, сирена и други подобни. Та въпроса ми е понеже никога не съм работила и нямам никакъв стаж естествено аз ще имам обучителен период, но дали може някой да ми обясни горе-долу какво се изисква от мен и някои тънкости понеже съм сигурна, че тук има хора, които са работили именно това. благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6cc4887555
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да помниш видовете цигари, това е най-продаваната стока, да си бърза, да подреждаш стелажите със стока т. е. да дозареждаш. Да поддържаш магазинът чист. Понякога и алкохола се явява проблем. Има такива клиенти, които търсят по-скъпи вина и съответно ти трябва да ги убедиш, че най-скъпото което има в магазина също се доближава до качество като това което търсят. Зора е да не изпускаш клиент. Относно заявки и доставки. Има работодатели, които сами си правят заявките и определят количеството и сами се снабдяват. Има и такива, които работят с дистрибутори. Това са подробности, които ще ти ги обяснят. Но и в двата случая ти ще си приемчикът. С фактурата и едно по едно проверяваши броиш доставените артикули. Всичко се води на твой гъз. Ако нещо липсва дори шефовете да са го доставили -броиш пред тях, също и с доставчиците иначе ти плащаш. То сигурно ще има компютър, с програмата няма да ти е трудно - хем да си следиш наличностите, хем да знаеш кво ти вкарват като доставка.. Добре е да се възползваш поне веднъж в седмицата, когато е спокойно да си засичаш бройките налични дали отговарят
Предполагам ще има начална ревизия. Не е сложно не се тревожи

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eef9f920d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отчайвам се, като чета, че нашето образование е дало диплом за завършен 12 клас на човек, който пише "продачка" и "удобриха", човек който му липсват толкова много запетаи и се изразява така че изреченията му да станат безсмислени.
Кога нашите учители ще осъзнаят, че дори и да образоват продачки, те трябва да могат да пишат, да се изразяват правилно, да смятат правилно, а и чужди езици да поназнайват и не е правилно да раздават дипломи за образование без нищо отсреща.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b642acd208
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 19 трябва да си първи курс, а не да работиш като продавачка !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 825067d15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Участвала си в тази програма и си избрала да си продавачка? Много безперспективно... амбицирай се малко ;)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bcdbc9f1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   2, писала е от телефон и редакторът е изял буквите, затова се е получило така. Проблемът е, че след като се научиш да не съдиш, твоето място ще бъде заето от други хора, които ще си изграждат мнение на база следствието - точно, както и ти сега. Образователната система не само тук, но навсякъде куца. Ще ти дам пример - без да ми пишеш, виж за себе си, можеш ли да изброиш подредбата на планетите в нашата галактика от тази, която е най-близо до слънцето нататък? Можеш ли да определиш коя е втората по големина в нашата галактика?
Можеш ли да кажеш кой океан, с какво граничи?
Виждаш ли - вероятно не можеш. Повечето хора не могат, защото образованието по целия свят е структурирано по определен начин - то е за да ти даде професия, да станеш нещо, от което индустрията или държавата се нуждае - адвокат, лекар, учител, инженер.
Това не показва, че човек е глупав, ако не знае някои планети или столици - показва, че от 12 години учене(или 11, зависи от образователната система на дадената държава), няма голяма полза от това, което се учи, защото човек не помни дори основни работи. Мисълта не е константа, ако това момиче има много свободно време, то може да научи и езици, и нещо друго, което да му е полезно. Въпросът е, че обстоятелствата го принуждават да работи - семейството му няма пари, трябват му пари за образование, трябва да се оправя сама(най-различни обстоятелства). Мислел съм си какво би станало, ако хората спрат да коментират - само от това животът би се улеснил, защото техните мнения не са обективни. Човек никога не може да достигне абсолютна обективност, както и ти сега - ти съдиш на база следствието. Дори да не знам, че редакторът е "изял" буквите( понеже на мен ми се е случвало), аз допускам различни варианти, които не знам и се отказвам да направя коментар за правописа. Ако при теб това не се е случвало, вероятността да допуснеш, че това е възможно - отпада, т. е. твоят мироглед е тесен(понеже редакторът не ти е "изяждал" букви, ти не го допускаш като възможност - ти мислиш само в рамките на това, което познаваш и съдиш спрямо това знание). Ако хората се учат на това, да разрешават проблеми, то те ще почнат да мислят.
Ако не знаех, че е редакторът, другото, което щеше да ми дойде на ум, е, че от бързото писане са изядени букви( но това също влиза в моя опит, аз разглеждам нещата, на база това, което познавам и което ми се е случвало). Ако никога не съм писал на клавиатура или не знам за съществуването на редактор, към ситуацията щях да подходя според характера си - ако съм присмехулник, щях да се заям, докато, ако не се интересувам от правописа, просто щях да подмина без да се вглеждам. Много са обстоятелствата, но единственото, което знам, е, че не мога да достигна абсолютна обективност, от което и се отказвам да отсъдя. Ти може да се промениш(номер 2), може и да не се промениш - ако се промениш, сама ще видиш безсмислието на коментара си, понеже той не носи никаква информация по темата, а и изобщо на авторката. Когато кажат на едно дете: "Не си написал думата правилно", освен, че това не носи никаква информация на детето, го и демотивира. Ако кажат: "Справил си се, но нека ти покажа как да го направиш още по-добре", детето ще запомни, както му показват, защото то има стремеж нещото, което прави, да стане още по-добре. Същата работа е и при теб, като пишеш на някого, че е неграмотен - вместо да му напишеш "Мога ли само да те поправя, без лоши чувства, понеже не ми изглежда правилно написана еди коя си дума и е по-добре да се пише с "у", което идва от еди кой си корен или правило" - така ще покажеш на човека и той ще запомни. Подчертавайки, че е неграмотен, не правиш нищо друго, освен да го обидиш. Ако беше ежедневна ситуация, този човек може да реагира зле, което да доведе до други последици - може да се прибере ядосан, да си изкара яда на някой друг, от което ще последва верига от следствия. Най-малкото ще остане вътрешна обида. Повечето хора смятат, че като обидят някого, казвайки му нещо, което смятат за истина, той ще се промени - не, той няма да се промени, само ще се озлоби. Никога не намекваш на човек, който смяташ за глупав, че е такъв - отдръпваш се или по начин, който той дори не осъзнава, му помагаш в дадена сфера, ако искаш.
Просто не коментираш. Дори нямаш право да намекваш на човек - който смяташ за неграмотен - да чете повече, защото ти не знаеш обстоятелствата, които го притискат - ако трябва да работи, той няма свободното време да се занимава с това, той мисли как да плати сметките, как да се оправя с проблемите, които постоянно изникват. Коментарът ти не носи никаква информация.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e6739e5011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Номер 2 ако искам съвет относно моя правопис ще се запиша на частни уроци. Моля ви, когато не можете да кажете нещо по темата не пишете. Вие сте безгрешен/безгрешна сигурна съм.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d453b3b4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе стига с тоя правопис бе, това не е най-важното, буквите и цифрите са знаци просто измислени от човека, утре може да са други. Постоянното повтаряне на глупости относно правописа показва вашия тесен ум.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6e75ff4a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Надявам се, смяташ да се занимаваш с това само временно, защото като цяло не е най-интересната работа на света и я работят хора без амбиции и други перспективи. А иначе не е трудно, само трябва да внимаваш и да си следиш стоката и парите, защото не ти ли излезе касата или пък броя на артикулите, ще ти от държат от заплатата за да покрият загубите. А иначе стоката се научава постепенно, в началото ще ти е трудно да запомниш всички видове алкохол или пък цигари, но с времето ще ги научиш.
Другото много важно е да се научиш винаги да си любезна и усмихната. Е, не е лесно да се усмихваш и да си мила когато те боли глава, но няма как, част от работата е и клиентът има право да бъде обслужен бързо, точно и с усмивка.
Не се притеснявай, изобщо не е толкова трудно колкото изглежда. Работила съм като продавачка в магазин за дрехи през една лятна ваканция и ми трябваха само няколко дни да схвана. Просто в началото трябва да си много внимателна с парите и с пускането на касовите бележки и с времето така ще свикнеш, че чак ще ти стане скучно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: df796427d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторката: Разбира се, че е временно приета съм в университет , но трябва и да работя, а докато завърша няма как да си намеря по-добра и високоплатена работа, а и не мисля, че на някой му влиза в работата дори и да го работя за постоянно. Темата беше с друга цел

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: df796427d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отново авторката: Моля просто никой да не коментира вече. Благодаря на хората, които бяха така добри да ми обеснят някои от най-важните неща. Аз просто съм шокирана какво питах, а какви размисли получих едва ли ако не знаех как се пише ''продавачка '' щях по надолу да го напиша правилно. Мили хора излезте от интернет пространството. където сте много ''умни'', '' красиви'' и така нататък, та дори и почнахте да ми казвате какво трябва да правя ама кои сте вие всъщност?
Моля наистина повече никой да не коментира и да съжалявам ако имам грешки, но много по-важно е на тетрадката как ще е написано щом съм завършила и щом съм си взела матурите и щом съм приета в университет значи става нещо от мен. Замислете се какво става от вас...

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6cc4887555
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Честно казано в зависимост от града и от магазина една продавачка взима повече от една учителка. Хич не се шегувам. Привилегията на учителката е че има по-голям отпуск през годината и осигуровките им са реални. Но за съжаление ако искаш да си самостоятелен и независим и да се гордееш, че мама и тати не ти дават парички вече се съгласяваш на статуковото. Тоест живееш в сегашно време, мислейки за бъдещето си се стараеш да заделиш някой лев. Нека се замислим какво да учи човек, че да има добри доходи. Счетоводител - ужас? Във вторият по големина град заплащането в тази света е 550-580 лв, машинен инженер -700 лв и т. н. Изобщо горе долу дали ще си сервитьорка или учителка или каквато и да е с висше образование няма смисъл сякаш възнаграждението е на едно. Язък за бъхтенето 4 години в университета и безсънните нощи. Какво ще учиш авторке?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 30ac7f6264
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката номер 11 здравей пиша от телефон в момента така, че се извинявам ако някъде има сгрешено. Записах психология, но сте много прав/а, че към днешна дата хората с висше взимат кажи речи колкото един обикновен човек. Записах редовно по простата причина, че трябва да работя нещо, не искам цял живот да разчитам на нашите за всичко, въпреки че инат възможност да ме издържат и се ориентирах като продавачка реално в бюрото по труда като идеш хора без висше ги търсят за индустриалните зони, сервитьорки, хигиенистки и т. н, а заплатата ми във въпросния магазин е 650

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 816b90ccd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, аз съм завършила счетоводство и контрол. Искам да работя по специалността с, но, за съжаление, работя като продавачка. Няма срамна работа, но това, с което се занимавам сега далеч се разминава с мечтите ми.
Аз като натрупала стаж, ще ти дам няколко съвета.
Бъди усмихната. (Колкото и да ти е тежко понякога). Поздравявай.... не винаги ще ти отвръщат. Помни стоката. Къде, какво има, за да може по-бързо да ориентираш клиента. Внимавай с парите-колко взимаш, колко даваш. Оглеждай се за кражби. За това общо взето се сещам.
Успех в университета. Ще се отракаш, но се иска време. Останах с впечатлението, че си по -свита, но с врмето ще се ошлайфаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 487f8d6f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Подкрепям н. 13. Няма срамна работа, има срамна бедност и неработа. Като студентка чистих, включително тоалетните в един фитнес клуб, офиси, частни домове и никога не ме е било срам. Напротив - горда съм с това, че сама си платих следването и от нашите не съм взела почти нито 1 лв. Не работех като продавачка, защото колкото и да ти е странно- като чистачка взимах повече и можех да си разпределя времето между лекции, вечер, сутрин, а като продавачка имаш определено стабилно работно време. И камериерка съм била - пак супер. Хубавото на чистенето е, че ти се плаща на свършена работа, не колко часа си работил, а с времето ти като си добър ставаш много бърз, изчистени са вече помещенията като редовно си чистил ДОБРЕ и съвестно, става лесно и придобиваш рутина като при всяка друга работа.
Работех накрая вече по специалността си и пак ходих да чистя допълнително. Сега сама си чистя у дома, макар че мога да си позволя домашна помощница - дори имах такава, но не бях доволна и я освободих. Чакам дете и изобщо не ме е страх и сама да си го гледам, защото съм свикнала на двойно и тройно натоварване. Не съжалявай каквато и работа да вършиш, ще научиш неща, които ще са ти полезни после!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker