Колко е лесно да си майка и да работиш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колко е лесно да си майка и да работиш
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3072 пъти
Здравейте, искам да ви кажа колко е "лесно" да си майка с дете в България. Не, че не знаете, че е лесно - по цял ден си стоя, търся си работа, клатя си краката и нищо не правя. И защо ли? Защото днес ми преля чашата от поредния некоректен, търсещ малки хищни рибки, мним работодател. Просто в момента, в който попитах какво е работното време, той ми се изсмя и ми затвори телефона. Както и да е, но всички майки са ни раждали, нали? ! А защо си търся работа ли? Ами защото веднага след майчинството напуснах предишната, понеже се работеше на три смени, а бащата на детето ми също работи на три смени, та проблемът е, не че не искам да работя на 3 смени, но битейки на работа, трябва да си оставям детето само за поне 2 часа, тъй като смените с тези на мъжа ми се застъпват. А как се оставя дете на 2 години само вкъщи, дори и да спи. Немислимо е! Но се оказва, че още по-немислимо се очертава възможността да си намеря работа, поне в следващите 10 години, докато детето ми порасне и мога да го оставям само вкъщи. И тъй като нямаме баби и дядовци, единствения вариант е да си седи на дупето и да кротува, докато мама се труди, тъй като доходите ни не са толкова високи за детегледачка и единственото нещо, което можем да си позволим е ясла и в последствия детска градина. Да ама и там положението е цветно. Говориш, говориш и пак оставаш неразбран. Казвам им аз, че в единствената работа която си намерих, ще работя до 18 часа и до 18и20 (тъй като тяхното работно време е до 18:30), вече ще съм си взела детето и те казват: "Оооо, ама много късно става... " И се започва едно непрестанно звънене по телефона, че детето ми останало последно там, а не можело така да остава последна. В резултат на моето бързане(тичане), пристигнах там в 18:10, а "Госпожата" вече се беше облякла да си ходи и беше заключила вратата. Та така - първия ми работен ден се оказа и последен, защото на другия ден не можах да се явя навреме на работа, тъй като пък започвах от 8, но "Госпожите" не ми отвориха вратата в 7:20, а от там на татък всяка следваща минута се оказа пагубна за моята работа. Та не можело да водя детето преди 7:30, понеже "проветрявали" (пият си кафето в някоя стаичка).
И ето сега - аз съм майка с дете и имам права в тази държава, всички се отнасят с мен любезно и ми отварят вратата, и ми се усмихват... въобще живота ми е прекрасен. Само ми се иска да не ми затваряха толкова често телефона и да не ми затръшваха вратите под носа, като разберат, че имам дете. И изобщо не съм разочарована! Само се оплаквам, че не мога да си намеря работа. Те толкова много работодатели ми се обаждат, за да ми кажат НЕ. А пък и без пари не съм останала - то съвсем нормално се живее като се запишеш в Агенцията по заетостта и ти плащат по 7лв. на работен ден. А и от там така хубаво ме ориентират, че последния път ми казаха, че мислели, че "Още не съм готова да си търся работа", понеже имам малко дете и те затова не ме ориентирали никъде. Ами да, аз там съм се записала само, за да ходя да давам автографи всеки месец. Та на мен въобще не ми се работи - с висше образование и с никаква реализация, с мисълта, че дипломата ми ще си остане само на хартия, защото имам по-важна работа и тя е да си гледам детето, което ходи на ясла и единствения му проблем е, че излиза прекалено малко навън. Както казах идеално се гледа дете със седем лева на ден, при положение, че само квартирата ни е 300лв. Добре, че бащата на детето работи. Ама после майките не искали да работят.... ами аз искам, ама... Някакси не заради славата, че съм родила гражданин на тази държава, която толкова много ми помага, ми се иска да работя. Ще ми се да съм пълноправен член на това общество и да не се притеснявам, че правя нещо нередно, тъй като не мога да си платя здравните и социални осигуровки в последствие. Мисля си за нередно това, което хората ми казват да си стоя вкъщи и да си гледам детето, докато стане първи клас, защото скоро няма да мога да си намеря работа. Мисля си за нередно да "прося" пред някой работодател да ме назначи, защото на мен ми се работи и ми се иска да отворя повече врати в живота си, отколкото затварят пред мен в момента! Но нали никой не ми е виновен, че съм решила да създавам дете, когато съм имала сигурен доход, средства и възможности. Е, сега се оплаквам тук и не казвам, че някой ми е виновен, просто казвам, че е немислимо единствената причина, поради която работодател да не те наема на работа, е че си родила дете, което обичаш и уважаваш с цялото си сърце. Пожелавам на всички повече любов, деца, щастие и късмет! Sidney

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7d91d6b640
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пълен абсурд е всичко. Дори работодателите нарочно не пишат работното време. Трикове. Наемат те на 4, работиш 12 часа

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3f7952b6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мдааааа, а после демографска криза, българите рядко имали повече от 1 дете и бла бла бла... е как да стане? Авторката е с 1 и не я взимат на работа, а ако бяха 2 или 3?! Ама хак да им е на тия велики "работодатели" като само след 10 години ще се молят да се намери някой да им работи и спешно ще учат ромски, че да могат да се разбират с работниците си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2159fb1d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Първо трябва да се успокоиш, защото си много гневна, а детенцето има нужда от усмихната, спокойна, нежна майка. Второ, никой не ни е длъжен, не бъди себеотносна, това не е отношение лично към теб. Трето, щом имаш висше образование, ще си намериш работа до 17 часа. Има такива работи. Има и хубави неща в историята ти - здраво дете, работещ мъж, диплома, държавна ясла. От чуждите хора милост не очаквай. Има нещо йезуитско в отношението на хората към бременните и родилите жени. Искат да ги оскърбят и наранят. При мъжете е особено подчертано, и при лелки, които са се измъчили да гледат деца на мъже, които не обичат. Така покрихме 90% от населението. Така че милост няма да получиш. Само друга майка може да ти разбере безсилието. А тук коментарите ще те разкатаят. Подготви се.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 654c0986d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно си права за ситуацията. Ако човек няма баба и дядо наблизо гледането на дете си е трудна работа. Не им се обяснявай толкова на работадателите каква е ситуацията. И, според мен, си заделете от бюджета пари за детегледачка, която само да взима детето от детска градина и да го води сутрин. Мисля, че взимат по7 лева, и да го гледа докато вие се приберете от работа. Няма друг изход. Горе главата , ще се справите. А ти си работи, разбира се.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4310d782b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Седя си, чета ви и се чудя, само вие ли сте майка, само вие ли нямате баба или просто си търсите причина, която да е достоверна за пред роднините да не работите и роднини и съпруг да не ви гледат накриво.
Висшистка сте казвате, обаче досега работила на три смени, тоест най-вероятно без опит по специалността която изтъквате. Отделно смятате че тъй като бащата работи той няма никакви задължения към дете и вие сама трябва да поемате всички грижи, едва ли не защото сте майка. Освен това щом не можете да си позволите целодневна детегледачка значи зачеркваме детегледачките изцяло, а се правите, че не се сещате, че ако все пак работите до 19ч то може да наемете човек да взима детето от градината в 18, 20ч и да ви го води у дома в 19, 20ч примерно, детегледачките за 1 час не са толкова скъпи колкото си представяте, може да се разберете и да го гледа целодневно в случай ако се разболее, а и ако имате късмет може да намерите млада пенсионерка или тинейджърка съседка, която би вършила тази работа за някой лев /по евтинко/. За да те шокирам ще ти кажа че в Европа и Америка редовно ползват тийнеджърки или млади пенсионерки за по евтинки детегледачки. Мислиш ли че няма да намериш около вас момиче на 14-15г което за 15-20лв седмично /в зависимост от часовете гледане/ да прибира детето ти от градината, вярвам че не живееш в квартал на богати където разбира се няма да намериш тинейджърка толкова евтино.
Колкото до детските градини, ми учителките там си тръгват в 18ч, жената която стои до 18, 30ч е "лелка", мрънка жената, ако й мине номера, все пак е на минимална заплата и ако има начин да не стой до края на работното си време защо да не пробва. Между другото и точно тази жена "лелята от градината" също е вариянт да прибира детето в дома си докато идете да го вземете, за някой лев, 50-80лв месечно примерно, ще го прибира и ще ти се усмихва, ако и ти се усмихваш разбира се.
С всичко това исках да кажа: Който има желание, намира начини, който няма желание, намира причини, намира кой да обвини, и се оплаква.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ed96fdc0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Извинявай, но е трябвало добре да си направиш сметката!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e94d2d6d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наемете някои да го води или да го прибира от градината. Не споменавай, че имаш дете на работодателя.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 74c8ebd550
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Напълно ти разбирам проблемите, но не само в „тази“ държава е така, а и на Запад е така и затова жените са или на половин работен ден, или са домакини, но мъжете бачкат за двама. В Холандия 75% от жените не работят или са на половин работен ден примерно, в Германия само 30% от жените работят на пълен работен ден- тоест и жените с големи деца не работят
Само у нас жената е натоварена с двойна и тройна роля
Една грешка си сторила - трябвало е ако искате второ дете да го родиш веднага, за да имаш сега майчинство. Ти сега като си напуснала старата си работа, освен всичко нямаш право и на второ дете едва ли не.
Аз също чакам дете, но мъжът ми има достатачно голям доход да ни издържа и смятам да забременея веднага след като родя, за да ползвам двете майчинства застъпени и да не си губя времето. След това смятам да се занимавам с някакъв собствен бизнес точно заради проблемите, които изреди, но не съм принудена да изхранвам семейство.
За съжаление е гадно, но трябва да се гледа какъв мъж взимаш. Тоест доходът на мъжа да е голям, за да може да храни семейство. Това значи високо образован мъж, квалифициран мъж. Не е нужно да е висшист - има майстори, моряци с 5 бона заплата и техните жени не работят, а са домакини
Не ни е виновна обаче държавата. Просто животът е такъв. Работодателите искат някой на 100% да им е на разположение, не са социални служби
Това в цял свят е така
На Запад не те искат дори да имаш и големи деца, само заради възможно болнични, защото там болничните са с месеци за сметка на работодателя.
Учила съм и съм работила на Запад в голяма компания и съм свидетел как една майка на 3 деца беше тормозена, за да напусне сама. Е, беше си и сама виновна до някъде - 3 майчинства едно след друго без да ги застъпва и не можеше дори да работи на компютър. Не беше в час с две думи, но я изхвърлиха защото е майка - друг човек щяха да обучат да работи с новите програми.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b66fb007bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ужас, милата, стана ми много мъчно. Ето затова (е не само, но една от причините) нямам намерение да раждам деца.
Дръж се и бъди силна! Дано мъничето ти да расте здраво, усмихнато и умно. Поне хубавото от цялата ситуация е, че ще му се порадваш малко, докато расте. Дано скоро си намериш работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87bcc71ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми да наистина е така и в Европа и затова внасяме всякакви цигани защото ето кой унищожи раждаемостта. Вероятно още по-зле е в Америка но те внасят от как са създадени. Накрая белите хора ги няма

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 18374d737d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Вaриaнтите, които. виждaм към моментa зa рaботa: от в къщи с компютър, нaдомнa другa, щом си в борсa виж кaкви курсове предлaгaт зa безрaботни и си избери някой чрез който би моглa дa изкaрвaш пaри от домa или нa половин рaб. ден.
Би моглa кaкто предлaгaт дa плaщaш дa ти вземaт детето от грaдинa или ти сaмaтa дa се предложиш зa гледaне нa децa у домa покрaй твоето кaто временен вaриaнт.
Кaкво обрaзовaние имaш? Не можеш ли дa упрaжнявaш професиятa дистaнционно? Чужди езици зa преводи?
Имaм приятелкa, която беше в подобнa нa твоятa ситуaция. Живеят в aпaртaмент, отглеждaше си у домa зелени сaлaти и други дреболийки в сaксии зa собственa консумaция. Зaпочнa дa сaди повече и дa продaвa кaто био продукт, то и си е де.
Дa ти е живо и здрaво детенцето, но поне докaто сте нa квaртирa... не бързaй зa второ, виждa кaкъв aбсурд е тaзи държaвицa. Кaто си помисля зa зaвръщaне и отвaрям този сaйт и ми минaвa нa мигa.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 270ed79c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
Харесвам предложенията на коментар 5, помисли върху тях. Няма спор, че е трудно и не прави паралели с времето на нашите родители. Било е много по-различно от това. Опитай се и пробвай на всевъзможни места. Няма как да не изникне нещо с подходящо работно време.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 664fdae487
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ние затова преди да направим бебе първо си уредихме добри работни места и спокойствие.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7d91d6b640
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер5 очевидно не е майка. Да знаеш, че на теория няма разлика между теорията и практиката, но на практика има. "Лелките" в градината всеки ден са различни и се въртят на смени. Айде представи си дали някой ще се наеме да ти вземе детето у тях за 5лв. Или трябва да плаща по 50-60лв на всикчите лелки. Не можеш да изкараш лелката, която вчера ти е взела детето днес пак да дойде. И с детегледачка за по час два няма как да се разминеш с по-малко от 100-150лв на седмица. То за какво и е на тази жена да работи, като разходите ще и излизат повече от приходите?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aa299c6efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   "... но трябва да се гледа какъв мъж взимаш. Тоест доходът на мъжа да е голям, за да може да храни семейство"
Значи само богатите да имат деца, според теб. Под 5 бона заплата не са мъже? ! Ами сещаш ли се, че ако твоя ти бие шута, отиваш на кино. Много сме важни като друг ни плаща сметките!!!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aa299c6efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "... но трябва да се гледа какъв мъж взимаш. Тоест доходът на мъжа да е голям, за да може да храни семейство"
Значи само богатите да имат деца, според теб. Под 5 бона заплата не са мъже? ! Ами сещаш ли се, че ако твоя ти бие шута, отиваш на кино. Много сме важни като друг ни плаща сметките!!!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9c7433f69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Никой не е виновен на някого за това, че се е размножил! Всеки, който е решил да създава деца трябва да си направи сметката как ще ги гледа тези деца. Не можела да работи на три смени, ама можела да напусне тази работа веднага след като й е минало майчинството... Глезотии!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7d91d6b640
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Н17 - Напуснах тази работа, защото трябваше да се върна на нея, та как да се върна, след като още на първия ден ме заставят да съм нощна смяна. Понякога имаш сигурен доход и сигурна работа дълги години, но всичко се случва по стечение на обстоятелствата и става трудно. Тази работа съм я работила 10 години и беше по специалността ми. Не очаквам нищо от никого. А който не е прочел, че "Хейтъри не се толерират", аз мога само да ги игнорирам. За мен по-важни са съветите, които може да ми дадете, като материал за размисъл, отколкото нападките - те нямат значение. Всеки мисли по един определен начин, докато не разбере, че в този живот има и неща, които не зависят само от него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b60135553d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   @17, откъде мислиш, че ще дойде твоята пенсия, ако спрем да се размножаваме? За твое сведение, нашите деца ще ти я избачкат. После да не ревеш, че малко сме раждали и няма кой да работи.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e7d16967f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Чета и не вярвам на очите си - нападат те, защото си родила. Не стига, че изчезваме, но и нападаме младите майки, че искат да работят...
Неее, хич не е сбъркана ценностната система на българина!
Тези дето нападат естествено или нямат деца, или са "мъже"...

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e3cb785430
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   И аз мисля,че е добре да намериш някоя млада баба пенсионерка,която да води и взима детето срещу заплащане за по час,два на ден.
Друго,което се сещам е ако характера на работата ти го позволява да се договориш с шефа ти да работиш на гъвкаво работно време.Например да започваш един час по късно и съответно да свършваш час по-късно.А детето да го взима мъжа ти или някой друг(срещу заплащане).
http://blog.jobtiger.bg/2011/11/hr-terminologiya-xiii-gavkavo-rabotno-vreme.html
Но така само заради воденето и взимането на детето да си пропиляваш възможността за работа не е добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aded6a1121
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   'млада баба пенсионерка' - е това е нереално в 21 век

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aded6a1121
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Авторке, аз бих ти съчувствала, ако знам, че ти няма да ме упрекнеш, че за мен е по - важно да печеля пари и да си гледам спокойствието. Без никакво желание да се забърквам в семеен живот.

И айде стига с тази демография - обзалагам се на 1000 лева, че няма нито една двойка, която да е създала дете, щото ѝ пука за демографията, а го е направила изцяло за собтвсеното си удовлетворение и радост.

Това дали човек иска или не иска дете си е лично негова работа. Тези, които се захващат да критикуват такива като мен, то защо не се захванат с стотиците хиляди българи, които се пръснаха по целищ свят само, защото не можели да си намерят работа в България и България не им осигурявала желания за тях комфорт? Тези хора също допринасят за демографската криза и то много по сериозно от хора като мен по простата причина, че те са много повече. Аз лично не ги упреквам, но защо вие упрекващите не ги упреквате тях?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5a57e71b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ти тепърва ще видиш, какво е да си майка в България, и съвсем няма да ти хареса. Всичко е направено така, че да не ти е удобно и спокойно. Тук се работи против хората, не за тях. Ще попадаш в абсурдни ситуации, лишени от мисъл и логика. Ще ти отговарят, че това не е техен проблем. Мисля, че ако втори път напусна България, няма и да се върна. Чакам детето да завърши - учи хубава професия и довиждане.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fb2fa72a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Има здрави жени пенсионерки, има студентки, които за по7 лв на час ще взимат детето и ще го гледат докато се прибереш от работа. Поне в София ми искаха 7 лв. Може да има и за по 5 лв. Провери около вас, съседки. Отиди на близката детска площадка и поразпитай. Там може да идват деца с детегледачки. Ще е разход примерно по 25-35 лв. На седмица, но няма как.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fb2fa72a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   И не казвай на работодателя, че си с дете.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: db08910903
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Аз съм в същото положение, но съдейки от невероятните коментари яввно не е трябвало да раждам, а просто да си работя за някой цървул/цървулана и да получавам големите пари и да живея великия живот. Ужасни хора, ужасия, ужас.... На такива кариеристки злобни и плюещи по щастливите хора с деца, алчни егоистични пачи им желая много здраве, дано нивга Бог не дава такова лайно дете да има!
ПС: боли ме г**а за ''научи се да пишеш грамотно, бля бля''.... банално и несъстоятелно
Също така да вметна, че съм художничка и графичен дизайнер, така съумявам да си вадя кинти и ми е гот, щото не се занмавам с ''шефчета'' и откачалки от различен вид и порода!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94c477d35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   27, ауууууу колко незлобен коментар!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d20f4ec4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Съгласна съм с 3, 5, 8
Не сте единствените жени обаче с деца и всеки си намира начин. Особено за висшистите не знам как работели на 3 смени.
Аз не познавам майка, която да не си е намерила работа освен собствената ми сестра, която си измисля, че детето ѝ било такова или онакова, за да не работи. На нея в бюрото по труда са ѝ предложили 5 работни места (!!! ), включително държавна работа като домакин в помощно жилище с работно време от 8 до 17 ч. и тя е отказала. Има работа в момента и то много и повечето женска работа в бюро е от 8 до 17 ч.
Аз самата съм работодател, но в сферата на строителството и там работим само с мъже, но си търся помощ в офиса и не мога да си намеря квалифициран персонал дори на половин работен ден, дори от вкъщи може да се върши повечето работа.
Наш бизнес партньор произвежда дограма и не смогва да пише оферти и да си оправи бюрокрацията. Търси в БЕРКОВИЦА жена да му помогне и не може да си намери, защото искат 1500 лв. заплата, защото били висШистки.... в Берковица и то за работа, която може да си я вършат отчасти от вкъщи!
Претенции до небето, способности никакви, стаж никакъв - това ви е номер 1 проблемът, не децата. Децата са ви просто оправдание.

И да, има млади пенсионерки да ви помагат с децата. Учителките ги пенсионират на 58 г. Има доста жени, които на 60. са пенсионерки и преди това дори заради някаква болест - който търси, той намира. Ако не искаш да намериш, няма да намериш решение, а оправдания винаги се намират..

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: db08910903
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   ''Никой не е виновен на някого за това, че се е размножил! Всеки, който е решил да създава деца трябва да си направи сметката как ще ги гледа тези деца. Не можела да работи на три смени, ама можела да напусне тази работа веднага след като й е минало майчинството... Глезотии! ''
Номер 28, а това е много умен и логичен коментар, предполагам? ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker