Намръщена сервитьорка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80233)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18034)
 Секс и интимност (9637)
 Тинейджърски (18280)
 Семейство (3783)
 Здраве (6607)
 Спорт и красота (3509)
 На работното място (1501)
 Образование (4437)
 В чужбина (979)
 Наркотици и алкохол (817)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1277)
 Други (10605)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Намръщена сервитьорка
преди: 9 месеца, 18 дни, прочетена 982 пъти
Здравейте, от скоро работя като сервитьорка, хванахме се с една приятелка лятото. Проблема е, че докато бяхме двете на смяна заедно някакви клиенти са и се оплакали "Де да беше и другата сервитьорка така усмихната, толкова е начумерена, нищо да не можеш да я попиташ". Тя ми каза и аз се замислих върху това, но как мога да се усмихвам, след като изобщо не ми е до това? Акъла ми е другаде, освен това последните 2 седмици нещо бях болна и всичко ме болеше, абе хич не ми беше до клиенти. Пък и да си призная, малко се притеснявам от тази професия, че ако прекалено много се усмихвам на някого и го стрелкам с поглед може да вземе да си помисли нещо... приятелката ми така се усмихва и събира повече бакшиши от мен, но пък и май повече я подбъзикват, докато е на работа. Дали просто не трябва да пробвам да работя нещо друго?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 44979c8536
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да, определено може да се усмихваш така ще има бакшиш, просто като взимаш поръчката се усмихни и толкова.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: e7d9277209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Посто се усмихвай, на никой не му е до усмивки в този живот ама това е.. Едва ли твоята приятелка умира да се усмихва и да си мислиш че е така, не е,

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 5816e7f776
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ама ти сериозно ли?
Работих като барманка и учех. Няма да ти кажа какъв кошмар от учене, безпаричие и умора беше.
Не съм си позволявала да не се усмихвам и да съм груба!
Хората са седнали да се разтоварят. Не ги вълнуват твоите проблеми.
В шегите няма лошо, но ако са ти неприятми ги избвгвак, но с усмивка.
Моите бивши шефоее са ми приятели и до днес.
Твоите как те търпят - нямам идея!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 31762ff30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Виж какво пишеш: абе хич не ми беше до клиенти. Чакай, че тя тази работа е само с клиенти. Ако така мислиш, по-добре си намери друга някаква работа.

Актьори в театър или тези, дето в телевизията работят всеки ден дали си викат днес не ми е до зрители.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: d5f0beeca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Между другото когато човек се усмихва дори на сила, де повишава нивото на хормоните на щастието и така наистина след време му се подобрява настроението и по-малко се тревожи за проблемите. Аз съм го пробвал и наистина работи, дори когато никал не си на кеф. Прави го за себе си, не за хората.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: f9d4134650
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като си се хванала на такава работа ще гледаш да си както трябва с клиентите. Това, за което споменаваш като оправдание е непрофесионално. Хората не са ти виновни, че нещо ти било криво, че си била болна и незнам си какво. И никой не го интересува личния ти живот.
Щом си там на работното място превключвай бързо-бъди приветлива, учтива, любезна и усмихната... това е част от работата ти. Отношението ти към клиента е важно. Това се нарича етика.
Направи така, че клиента да се чувства комфортно и приятно, че е седнал в заведението.

Стига с тия начумерени, вкиснати физиономии... това само у нас го има.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: d5f0beeca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Човек работи за пари. Има си съответните задължения, за които се полагат съответните усилия. Ако не ти е до клиенти, и на тях няма да им е до теб, когато трябва да ти дадат бакшиш, може и на шефа да не му е до ътеб, когато трябва да ти плати заплата. Всичко е взаимно. Де да можеше някой да дава пари, без да сме си изпълники задълженията.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 6d8d8903e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В чужбина сме известни като страната на сърдитите сервитьори. Професията е трудна. Аз не бих работила като сервитьорка. Не умея просто. някои тънкости.
Усмихвай се. Аз работя. като. продавачка. Ужасно трудно. ми е понеже колежките ме. тормозят и. ми крещят. Колко пъти стм ревала заради тях в тоалетната. И клиентите ме виждат с червени очи и слушат как ми се крещи от някаква незадоволена селянка. Или циганка, която от злоба ще й се пръсне сърцето.. не ми се говори.. Когато някоя колежка ми се разкрещи добре, че има клиенти, които ме разведряват и ми дават кураж. Дори пари ми дават и ме прегръщат. Тогава си казвам има и добри хора.

В

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 99a6132361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Знаеш ли какво, момиче. Твоята и тази на приятелката ти работа, се доближава до тази на влаковия кондуктор и Началник-влака, тъй като работата им е свързана с "даване на готово", обхождане на вагоните и проверка на билетите и документите за пътуване, удостоверяващи, че билетите са закупени с намаление, издаване на билети от необслужвана спирка (при пътническите влакове), изискване и на документи, удостоверяващи правото на безплатно пътуване, билети за отиване и връщане, като на връщане са придружени задължително със заверка и талон, иначе пътника е нередовен и трябва незабавно да напусне влака. Всеки е чувал познатото "Непроверени билети, непроверени билети, с карта ли сте Вие? ". Когато аз си търся място и се окаже първо Началник-влака да ми провери билета, а после се срещна и с кондуктора, и ми поиска билета, му го представям и му казвам "Началник-влака ми го провери, търся си място, влака е много пълен". Има кондуктори, които и не се усмихват, не са много контактни-мъже и жени са, но зависи от човека, може и той да си има проблеми, за които ти сподели за себе си. Не съм видял досега някой да е отишъл при Началник-влака и да му се оплаче така. Може и да не е в добро настроение, и затова да не се усмихва. А онзи какво се прави на голямата работа. Да не е президента? Аз лично знам, че хората са си различни. Когато съм някъде и видя някоя котка, и я повикам пис-пис-пис, за да я погаля или нахраня и мине някой, му викам "Виж, котка", а той мълчи-ако е мъж, или тя-ако е жена, а си обичам животните, а котки обожавам. Но пак казвам, хората са различни и ми е все тая какво си мислят, докато се радвам на животинката, а у нас не можем да си позволим да имаме котка, тъй като сме в гарсониера, а за котката трябва място, а теб те разбирам напълно. Защо не сподели с приятелката си какво те мъчи. Нали затова сте приятелки все пак. Дадох ти тези примери, за да знаеш че не само с теб е така.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: e6700ba628
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   6 не само у нас - в Словакия и Чехия е същото, че и по-зле.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 95e7012612
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Нали знаеш кое е най-гадното нещо, на професии като твоята? Че винаги трябва да си усмихната и лъчезарна пред клиентите без значение какви проблеми имаш и дали те боли глава или не. Защото помисли си от гледна точка на клиента. Той е гладен, уморен, изнервен, може да е имал тежък ден в офиса и единственото, което иска е да яде/пие в нормална обстановка без кисели физиономии на около. Ти би ли оставила бакшиш на някоя сервитьорка, която вместо да е любезна просто ти тръсне менюто и през цялото време се държи така, все едно си и виновна за нещо? Не би нали. И като нищо даже няма да идеш втори път в същото заведение, ако знаеш, че ще те обслужват така. Знам не е лесно (и аз работя с хора и на мен понякога ми иде да извия врата на някой досаден клиент), но това е част от работата и за това ни плащат. Ако не ти е приятно, просто си намери професия, в която няма да работиш с клиенти, но щом си решила да работиш като сервитьорка... ами това си е част от работата. И ако си вечно кисела няма какво да се учудваш, че не получаваш бакшиши. Колкото до това, че ако се усмихваш, клиентите ще си въобразят нещо повече, ами не е вярно. Трябва да налетиш на някакъв напълно отчаят тип, че да реши, че след като се държиш любезно, това означава, покана за флирт, но повечето хора просто ще им стане приятно, че ги обслужва позитивен и готин човек и съответно ще ти благодарят с бакшиш. А и в крайна сметка, ако някой прекрачи линията, винаги има начин да го спреш, но заради 1 откачалник не трябва да се държиш грубо и неучтиво с всички, нали така? За това или почвай да се усмихваш или просто си намери друга професия, защото не си заслужава да тормозиш и себе си и клиентите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker