Как да се справя с нервната колежка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да се справя с нервната колежка?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2316 пъти
Здравейте! Пиша тук, за да споделя как се чувствам на работното ми място, с молба за съвет. Нова съм в колектива, работата е специфична и макар винаги да съм се справяла безупречно на предишните места, тук трябва специално да ме обучат. Новите ми колежки са разбрани, всичките, /с изключение на една/, ми помагат да овладея техниката в работата.
Когато ме обучава въпросната колежка, ситуацията става кошмарна, както за мен, така може би и за нея. Тя е неспокойна и ужасно нервна, не ми обяснява абсолютно нищо - просто ми казва да я гледам и да правя като нея. А какво прави и защо го прави... детайлите са много и специфични, не може да се запомни поредността, ако не е обяснено. Крещи ми за всичко, пухти и не позволява да прибера нищо, без демонстративно да провери работата ми, дори пред клиентите. Ако пък не прибера изработеното, за да го провери, ядосва се защо не съм го прибрала... Още на втория ден след "обучението" ми заяви, че щяла да седи на стол и ще ме гледа как работя... Спестявам досадни подробности, но като резултат на нетактичността й, в такива моменти аз забравям дори името си... обърквам се и греша, което за нея може би е некадърност. Опитах се да й обясня, че така трудно ще се науча, а тя оправда нервите си със заболяване. Започна да следи работата ми и да ме тормози дори за неща, които вече съм усвоила и работя перфектно. Как да постъпя? Дали да споделя с шефа ситуацията? Опасявам се, че ако продължавам да мълча и да допускам грешки от притеснение, като нищо ще ме изкара некадърна да си върша работата.
Въздържам се да споделя всичко това с която и да е колежка, просто нямам доверие на никого, т. к. не ги познавам добре и не знам какво би могло да последва. Държа на нормалните отношения и не харесвам никакви конфликти. Харесвам всичките останали колежки, но тази жена ме тормози и това пречи на работата ми. Как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: dd50232558
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами просто е кофти човек. Ако можеш не се занимавай с нея, избягвай я и това е.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 453b25bb3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Щом са сложили нея да те обучава значи е доверено лице и може да те е изпреварила с оплакването. А до гледането в ръцете може и да е права, защото аз така гледах моите колеги и понеже минах при много обучение, успях да взема най-доброто от тях и да си изградя стройна система-бърза и точна. Щом сте нова внимавайте много с интригите, не знаете кой на кого е човек там.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0821e57d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, не е доверено лице, просто в момента тя е единствената на това място и няма кой друг да бъде поставен, за да ме обучи. Работата е изключително отговорна и се изисква максимална съсредоточеност и внимание, за да не се допусне и минимална грешка. Тя е пенсионерка, с единствен дълъг стаж само там и е автоматизирана в изпълнението. Има житейски проблем и аз проявявам разбиране, но това непрекъснато нервничене и постоянно неодобрение за всичко, дори за незначителни неща, невероятно много ме разстройва и ми пречи на усвояването. Дори да не съм при нея, в нейните манипулации, тя ме дебне и по най-груб начин проверява неща, които върша нормално и добре усвоени. Това, което усвоих от останалите, тактични колежки, върша като тях, но с нея е просто ужасно. Споделих най-добронамерено и отговорът беше, че тя си е такава - обичала да се налага на всички. Ок, но как ще се науча в тая напрегната обстановка? Днес съм с намерение да говоря с нея да си сдържа нервите с мен, за да върви работата и за двете да е по-добре. Просто повече съм решена да не й позволя да се държи с мен като с идиот, т. к. сме с еднакъв ценз, образование и възможности. Нервите ми не са за един ден, аз трябва да се науча да работя безупречно и тя не трябва да ми пречи да го правя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 09f166e800
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този филм съм го играл Ескалация или казано на наш език докладвай на шефа. Това, че е по-оптина дори и по-висшестояща не и дава право да се държи така с тебе. Действай и не се замисляй.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c8197f635f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вашето работно място е сексистко, защото сте само жени.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 98f8eba1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз имах същия проблем.Това,което направих е следното:отидох и поговорих с шефа.Така нещата се оправиха,но само за известно време.Общо взето който си е кофти човек си остава такъв.Този ми отрови нервите.Дано при теб е различно.Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dffe2e6bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти,

Да, наистина, не трябва да й позволяваш да се държи така с теб. Лошото е, че явно си по-свита, а тя усеща това и напада. Опитай се, доколкото ти е възможно, да проявиш характер. Не бъди остра с нея, защото това ще я нахъса още повече. Но покажи и характер.
Говори с шефа, ако има вид на разумен човек.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0821e57d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте, благодаря на всички за съветите, наистина мнението ви ми е от полза. Споделих с шефа и за мое учудване, той очаквал това. Те си я знаели, че е такава, но в момента просто няма кой да ме обучава на това място и той дори ми се извини за неудобството! В първия удобен момент ще работя с друга колежка. А аз, естествено, съм безкрайно благодарна за проявеното разбиране.
Не, не си мислете, че съм свита, категорично не съм. Просто държа на нормалните човешки отношения, включително и служебните. Тук съм нова, не познавам характерите им, но вече имам достатъчно впечатления - не желая и няма да вляза в никакви интриги, конфликти и пр. злепоставящи ме ситуации. Имам впечатление от всеки, но то се базира единствено на това, което съм чула или видяла. Никой не е в състояние да ме настрои срещу когото и да е, аз си имам свое собствено мнение и то си остава единствено за мен. Работила съм на няколко отговорни места, с културни колеги и отношения и нека не звучи нескромно, истината е, че никога не съм имала неприятности, останахме с отлични впечатления едни от други. Но тук, тая жена, извинете ме, тя ме отвращава с цялото си поведение и не само към мен. Работила е единствено тук и знае единствено това, на което трябва да ме обучи. По време на работа споделя служебни неща със съвсем непознати, преминаващи за минути при нас, та дори вече и аз разбрах, че си има различни гащи за работа и за у дома... Карала се със съседката си, забранила й да простира вън, за да не й капе върху нейните дрехи... И още, и още, но рискувам да стана досадна. Извинете ме, но как да опиша по друг начин картинката, за да бъда разбрана? Днес не издържах и й се опълчих, защото прекали и ако не я бях спряла, не знам до къде би стигнала.
Развика ми се, че нещо съм правела бавно, което категорично не е истина. Просто се натрупа много народ и тя подивя. Казах й, че няма как да ми поникнат още ръце и да спре да ме третира като куче, защото колкото тя е специалист по... , точно толкова съм и аз. В такива моменти да не забравя, че работи тая манипулация 42 години, а аз само няколко дни. Казах й, че няма да търпя повече да ми подвиква, да си седне на задника и да се съобразява с тона. Хахахах, ами тогава нямало да ме обучава? ! Не, ще ме обучаваш, но културно, така, както го правят останалите. Поиска да назова кои са тези, толкова културни тук. Аз пък поисках в името на работата да бъде по-спокойна, защото са необходими максимална концентрация и внимание. Също й казах, че не й се сърдя, но търпението ми си има край и той настъпи.
Естествено, че нищо не постигнах, но поне разбра, че има кой да й се противопостави, защото всички й мълчат, вкл. и шефа, в името на работата.
Вече смея да я нарека анонимно тук "простачка", защото преди да си тръгнем, в края на работния ден не влезе "да ме провери", а се провикна като циганка отдалече, за да ме попита дали съм оставила всичко по местата си... Като чирак... Вече ми е жалка...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker