Как да стана политик? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да стана политик?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 8406 пъти
Здравейте, установих, че обичам да се срещам с хора, а работата ми (обработвам поръчки в SAP) почти никога не изисква това, само седя на компютъра по цял ден и щракам. Иска ми се да правя нещо с което да помагам на общността, като например да стана общински съветник например. Също и дейност, в която човек се среща с много хора. Знам, че да си политик у нас означава да си крадлив, но истината е, че не искам да го правя заради това. Ако стана политик мога да помагам и за нуждите на хората с увреждания, защото вкъщи имам такъв човек и знам какво им е на тези хора и семействата им. Та, моля не отмесвайте темата колко корумпирани са политиците, а и ми кажете как се става такъв? Трябва ли някакво специално образование?
Имам диплома за Бизнес администрация и мениджмънт и по Масови комуникации. Трябва ли да стана член на някоя партия със сходни възгледи на моите? И може ли човек да стане политик в чужда страна или да е български представител в наше консулство/посолство там без да е учил МИО или МО?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8567f07323
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Трябва родителите ти да не са случайни хора и те да те уредят. Другия вариант е да си крупен бизнесмен и да си купиш място.

Иначе с честен труд и упоритост най много да станеш секретар на някоя квартална организация.

А дори да имаш най добри намерения пак няма да помогнеш на много хора защото предложенията ти колкото и да са добри ще бъдат съботирани от "вражеската" партия ей така - на общо основание - за да не можеш да кажеш "Аз свърших това".
Та така за БГ политиката. Иначе няма лошо да си активен ама като влезеш в някоя организация ще видиш колко мръсни са нещата отвътре.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 83acba793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти ако не си крадлив, просто никоя партия няма да те подкрепи. Ще предпочитат да издигнат някой крадлив, който им е удобен и който ще носи пари на партията, а не такъв, който няма да е полезен за партията.

Освен това ти като общински съветник ще си само един от примерно 50 съветника. Ако другите не те подкрепят, ти колкото и да си гласуваш, решения никога няма да минават.

Все едно един депутат да може да промени нещо в страната, при положение че има още 239 освен него. Отделно министри, магистрати и тем подобни, от които също зависи много.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0cd51908a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   1, а за политиката в чужбина, може ли чужденец да влезе там? Например отивам в някой Испански град и искам да представлявам правата на българските и други имигранти там в местния съвет?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0cd51908a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, а колко взема един общински съветник, повече или по-малко от един работеш в Procurement/доставки?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e7f0c2d4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 1 и 2 много добре са ти го казали. В България ако не си човека на човека на човек, няма как да пробиеш в политиката. Има хора в парламента без висше..

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fc9eb11485
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Вие май не разбрахте че костюмарите не управляват. Нито бойко има власт нито президента ни... те да пионки на америка

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8f1f5905ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля да ти отговоря най-сериозно на въпроса. Без да пиша клишета като по-горните.

Реално погледнато не можеш. Това е една от най-трудните сфери в България. Намесени са толкова интереси, че буквално ще ти е по-лесно да станеш космонавт,отколкото политик. Да не говорим за вишите постове в различните институции. Там е само с наши и ваши хора.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 80828a797c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се хващай, че политиката у нас е мръсна. Политиката е мръсна в абсолютно всяка държава, просто някои от тях се прикриват по-добре. Това, че искаш да помогнеш на обществото е чудесно, но няма нужда да ставаш политик. Може да участваш в благотворителни организации или сам да направиш такава ако разполагаш със средства.

Чрез политика няма как да помогнеш на хората, защото всеки път, когато държавата започне да се меси в неща като икономиката, здравеопазването и т.н. се получава точно обратното на желания ефект. В САЩ някъде до 1965-1970 нивото на бедност (poverty rate) е спадало и това става не с намеса от държавата, а от свободния пазар. Но държавата решава да "помогне" и сега не само, че бедността е спряла да намалява даже се е вдигнала!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0c6fcb1dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За да помагш на хората? Някой е бил много облъчен от новините. Ставаш политик, за да ги контролираш, а те те оставят, защото не могат да се оправят сами.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 83acba793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 2 до 3/4

Шефа ми е общински съветник и взима около 400-500 лв. Но това не е заплата, а се плаща за брой комисии и сесии. Така че всеки месец е различно.

Колкото до чужденците лично познавам българин, който учреди българска партия в Испания, която мисля, че вече не съществува. Но доколкото знам такава партия може да участва на местни избори, но не и на парламентарни, но не съм 100% сигурен.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0c6fcb1dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хората, живеещи в България, не залсужават, да полагаш, каквито и да е усилия, за да им помагаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 83acba793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гледай това клипче, ако говориш английски. Ясно и просто чрез анимацийки се обяснява как всъщност се случват политиката и управлението. Много неща ще ти се изяснят.

https://www.youtube.com/watch?v=rStL7niR7gs

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 83acba793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   За политиката има една приказка. Това е все едно като да се бориш с прасе в калта. В крайна сметка и двамата ще се оцапате, но разликата е, че на него ще му хареса.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6c50a85985
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   8 но в тези благотворителни организации обикновено са все някакви нашмъркани хипита, поне такъв имидж имат повечето, а аз отдавна знам, че в такава среда на хипари не се виждам.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6b57d25f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   10, но мога ли да вляза в тяхна партия която вече си съществува ако не съм роден там?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 83acba793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Можеш, да.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 49d8cf84e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Здравей, Авторе, за да станеш политик не ти трябва никакво образование (дори висше не трябва), а да можеш да работиш с хора. Първо, виж програмите на партиите и какви личности имат и избери в коя партия искаш да участваш. Не е нужно да си „роден“ в партия, освен в БСП. Казвам го от свой опит. Аз по убеждения съм социален човек и си въобразих навремето, че това е вид социална партия. Действително ме приеха в младежката им организация в града, но само да ме използват - мен и доброто име на семейството ми, а вътре са се наредили едни семейни връзки, ще ти падне шапката - кметицата изкара 3 мандата, нейният племенник е пожизнен председател на младежката организация и сега го е издигнала към София нещо, а тя станала депутатка, макар че липсват 10 милиона лева в общинския бюджет и е известна като Госпожа 20% в града, защото с толкова рекетира бизнеса.
След като 2 пъти им помагах да организират избори се отказах -Станишев беше тогава председател на младежката организация на държавно ниво и като се пробвах да му задам въпрос, който не беше предварително обсъден, направо ме дръпнаха на стола ми и ме игорираха! Нямаш право на въпроси, на никакви действия ако някой „голям“ племенник не ти е казал. Като вид пълнеж им трябват нормалните хора.

По-добре отиди в ДПС, но в тази партия нямаш място. Имам приятелка-мюсюлманка, която беше в ДПС и остана доволна в смисъл, че са ходили младежите на екскурзии заедно и никой не е упражнявал някакъ в натиск към тях, но и там няма как да направиш политическа кариера
Тези две партии за мен са партии на ДС елита

За останалите партии мисля, че са ОК. Има всякакви хора, нови са и няма едва ли не наследствени постове. Има много различни политически проекти в момента. Само за два проекта знам със сигурност, че са компроментирани - Зелените и различните видове протестери - като се почне от „красивите и умните“ и се завърши до хората, които се бориха уж за ниски цени на бензина и на тока, а маршируват под командата на Позитано. Има обаче много други организации с политическа цел, които според мен са ОК

Аз съм симпатизант на ГЕРБ, но нямам възможност и желание да се занимавам в момента, но съм абонирана за техните групи във фейсбук. Там се влиза много лесно - също чрез младежката организация ако си под 30 да кажем, а ако си по-възрастен - в нормалната организация . Нямат обаче някакви супер помещения като БСП и СДС да кажем, а се помещават в някакви бивши магазинчета, така че не очаквай супер добри условия на работа, но обикновено местата, където се срещат са в центъра на градовете и като че ли повече онлайн работят. Не дават пари за екстри с две думи, което е чудесно - БСП имат винаги огромни сгради с кабинети за „големите“, а младежите се срещат в кафето, така че дори при ГЕРБ в невзрачните им помещения накрая е по-добре.
Има на 100% организация тяхна в твоя град. Гледам, че доста са свободни в тона си и не се плашат от неудобни въпроси, не се обиждат един друг и също не злорадстват срещу Опозицията, освен срещу определени много неприятни личности. Като цяло мога да кажа, че атмосферата е много приятна. Влезни в групите, не пиши, а само гледай какво си пишат хората, кой са тези хора и ако ти харесат - виж се. Не е нужно да станеш член веднага.
Ще се иска от теб като си на най-ниско ниво да помагаш при огранизация на избори, на посещения в града ти на политици, също ако сте общински център ще имате депутат, който ще идва периодично за срещи с граждани и ще има нужда тук от помощ.
След определено време ако си харизматичен, имаш някакви способности ще те издигнат в листи на задна позиция и така нататък ще се изкачваш на горе. Не става обаче да искаш на 20 г. да си депутат или кмет. Издигаш се в партийната Организация и ако имаш способности - заемаш някакъв пост. Не е нужно, между другото, да е избираем поста, а те слагат на висш пост в държавна и общинска администрация, където можеш също да променяш много неща - не ти трябва да си кмет примерно, но можеш да си шеф на еди какво си звено в общината или в държавата... Висшата администрация навсякъде по света е политически назначена, защото отговорността е на управляващата партия и искат да имат КАДЪРНИ хора, на които имат доверие.

Успех и се радвам, че има хора, които искат да се занимават с политика. Независимо коя партия избереш, ще е позитивно за обществото!

И още - НЕ ТИ ТРЯБВА ОБРАЗОВАНИЕ! Ще се учудиш, но много от функционерите нямат висше образование, камо ли определен вид.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3cc00423e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17 ГЕРБ не са ли консерватори? Аз съм умерен във възгледите си - нито твърде консервативен, нито твърде либерален. За сега нямаме истински центристи у нас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b8d2e1d02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17, благодаря за дългото и полезно мнение, както и на другите дали конкретна информация. Особено полезни са мнения от вътре в системата или поне близо до нея.

Ами това е проблемът, че не съм на 20 вече, а съм на 29.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 49d8cf84e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От 17 - ГЕРБ са дясно-центристка партия. Нещо като немските християн демократи и от там идват парите за основаване на ГЕРБ, по-точно от Конрад Аденауер неправителствената организация към баварската християн-демократична партия. Те до ден днешен консултират ГЕРБ за кампании и организация.
Като насока ГЕРБ са в средата - по-дясно от БСП и по-ляво от СДС. Не е случайно, че ГЕРБ увеличават пенсии, учителски заплати и правят доста за комуналните услуги. Това не е консервативна партия. Консервативните либерали като цяло са на мнение, че личността е отговорна сама за себе си и трябва да се е погрижила примерно за пенсионно осигуряване, а ако не ти харесва детската площадка пред блока си длъжен сам да си я оправиш, а ГЕРБ ти оправят и блока - това е нещо съвсем против идеите на консерваторите.
Затова и ГЕРБ и СДС, ДА България и тем подобните не успяха да управляват заедно - не само имаше личностни проблеми, но и приоритетите са други.

И не е консервативна партия, защото са нова партия и са много отворени за нови предложения и идеи. Не те обиждат ако питаш нещо или имаш друго мнение по въпроса да кажем, така както се оказа в БСП специално за мен. Там като зададеш неудобен въпрос, ставаш персона Нон Грата, сякаш лично си ги нападнал. В ГЕРБ като зададеш въпрос просто ти се отговаря
Има много интелектуалци там, също от възрастните дисиденти. Харесва ми, че не са хората там книжни плъхове, не мислят по цял ден доктрини, а какво може евентуално да се промени
Има много силни младежки организации и женски организации към ГЕРБ - с две думи не е нужно веднага да влизаш в някаква политическа кариера и между шамарите, а можеш да участваш като доброволец (не е нужно и да си член) да кажем в организация на някакви събития, да видиш какви са хората и дали ти харесват и толкоз.
Също това е партия, в която има не само християни, но и мюсюлмани и атеисти, така че ако си консервативен- не е твоята партия. Примерно ако откриват някакъв обект в място, населено с мюсюлмани викат не само поп да го благослови, но и местния имам.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 90d5e18f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   ГЕРБ са бивши комунисти начело с една бивша сикаджийска мутра, най лошото управление досега! Ако искаш да станеш политик достатъчно е да се научиш на демагогия и как да крадеш и лъжеш! Стига ти!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5dd33906e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Ако искаш да помогнеш на хората, на цяла България, направи си бизнес, осигури работни места и плащай прилични заплати. Ако е в район с висока безработица - още по-добре. Можеш да наемеш и хора с увреждания или техни близки.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3b05291952
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Стани бодигард на Бойко Борисов и той ще те направи политик. После и премиер можеш да станеш. Успехи ти желая!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fe1e8fbf02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Стани член на някоя партия и се пробвай. За да работиш в българско посолство в чужбина трябва да работиш в Министерство на външните работи. Щом имаш желание се захващай с политика. Но БСП е династична партия-там са деца, внуци на червената номенклатура и трудно ще пробиеш. Същото е и в ДПС, защото пък трябва да си мюсюлманин най-общо казано.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d2a0cb6aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   20 тия женски организации ми бият на либерастия. Казах, че съм умерен, не хипар-либерал. :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2f3775e054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   А Европейската комисия само в Брюксел ли е ситуирана, нищо ли няма в Испания?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker